Tedoo cu Brad Florescu

Viza de Thailanda. Tot ce vrei să știi.

Viza de Thailanda. Informații detaliate și răspunsuri la întrebările cele mai frecvente. Probabil cel mai cuprinzător ghid în limba română.

De când am înființat pe Facebook grupul “Thailanda, Te Iubesc” am răspuns multor întrebări legate de Țara Zâmbetelor, dar am și aflat de la ceilalți membri o sumedenie de lucruri pe care nu le știam. Subiectul cel mai des abordat de membrii care vor să vină în Thailanda este – cum altfel? – viza. Și, pe lângă întrebările generale care pot fi lesne lămurite cu un link către site-ul Ambasadei Thailandei la București, am întâlnit și cazuri mai dilematice, care necesitau documentare suplimentară.

Voi încerca să pun laolaltă în acest articol toate informațiile pe care le-am colectat de-a lungul timpului din surse oficiale cu mențiunea că, după publicarea materialului, e foarte posibi să apară noutăți. Când apar o să le adaug.

Precizare: am adunat aici toate informațiile pe care am reușit să le găsesc și să le confirm. Nu sunt expert în vize și reglementări de trecere a frontierei, nici oficial al statului thailandez. Dacă acest articol nu răspunde la întrebările tale sau dacă ai auzit informații care infirmă cele scrise mai jos nu-mi trimite mesaje, că mai mult de atât nu știu. Reglementările se pot schimba de la o lună la alta. Singura sursă oficială de informații este Consulatul Thailandei la București.

Se ia greu viza de Thailanda?

Înainte de orice se impune să fac câteva lămuriri referitoare la regimul de vize și la statutul Consulatului Regatului Thailandei la București și al angajaților acestuia.

Thailanda este un stat suveran care-și conduce politicile cum vrea, fără să dea socoteală nimănui. Funcționarii consulari ai oricărui stat se ghidează după regulamente foarte stricte, nu putem ști toate criteriile și recomandările pe baza cărora cetățeanul X primește sau nu viza. Atitudini de genul “să zică merci că vreau să mă duc să cheltuiesc bani la ei” nu își au locul.

Mai mult, ca să nu se înțeleagă că acordarea unei vize este o chestiune arbitrară, documentele care trebuie prezentate atunci când aplicăm sunt impuse de legea thailandeză, nu de funcționarii din București. E o lege din 1979 (Immigration Act) și poate i-ar prinde bine niște aduceri la realitățile actuale, dar e legea lor și după asta funcționează.

Un călător trebuie să respecte legile țării pe care o vizitează. Iar aceste legi încep să funcționeze în momentul în care ai pus piciorul în ambasadă sau consulat: ești pe teritoriul țării respective, te supui regulilor acesteia.

Celor care cred că viza de Thailanda se obține cu dificultate le recomand să aplice pentru una de S.U.A. – în cazul în care nu au făcut-o deja – și să compare dificultatea procedurilor și nivelul de transparență.

Un ultim lucru și închei acest subiect: regimul de vize se negociază în baza principiului de reciprocitate. Pentru un cetățean thailandez e mai complicat să obțină viză de România decât viceversa, nemaipunând la socoteală faptul că noi nu oferim Thailandei opțiunea de visa on arrival. Așadar, din punct de vedere al bunăvoinței în relațiile bilaterale, Thailanda stă mai bine decât țara noastră la capitolul permisivitate.

Visa On Arrival (VOA). Cum se obține, de unde se obține.

Pentru cei care plănuiesc o ședere de maximum 15 zile și necesită o singură intrare opțiunea Visa On Arrival, introdusă în 2011, este cea mai practică. Este nevoie de:

–   Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în țară.
–   Bilet de ieșire din țară în termenul celor 15 zile. Se acceptă doar bilet de avion.
–   Taxa de viză de 2000 THB (echivalentul a 55-60 EUR, se plătește doar în THB).
–   O fotografie de 3,5×4,5 cm (tip pașaport)
–   Dovada deținerii sumei de 10.000 THB de persoană sau 20.000 THB de familie.

Este la latitudinea ofițerului de frontieră dacă îți va cere sau nu să-ți prezinți potența financiară. În cazul în care ți-o solicită trebuie să arăți banii cash în THB, EUR, USD sau într-o altă valută convertibilă internațional.

Lista punctelor de trecere a frontierei unde se eliberează VOA este la finalul articolului.

Pentru VOA se poate aplica și online. Mai multe informații și formularul electronic găsești aici.

Visa On Arrival. Se poate reintra în baza ei? Se poate prelungi?

În principiu, VOA permite o singură intrare. În situațiile – tot mai frecvente – în care un turist intră în Thailanda, apoi pleacă pentru câteva zile în, să spunem, Cambodgia pentru a se întoarce în Thailanda în intervalul celor 15 zile permise de viză, acesta poate aplica pentru un re-entry permit DAR acordarea permisului este exclusiv la latitudinea ofițerului de frontieră. Deci nu te baza sută la sută că-l vei primi.

O variantă ceva mai sigură ar fi să aplici pentru o a doua VOA, însă și aici polițistul e cel care decide. Dacă șederea intermediară este foarte scurtă – adică “miroase a visa run” – e posibil să nu o primești. Detaliez un pic mai jos ce înseamnă visa run.

Fie că ai o VOA fie o viză luată de la Consulat, permisul de reintrare trebuie solicitat înainte de ieșirea din țară către destinația intermediară. Birourile care oferă re-entry nu sunt în zona de tranzit, așadar turistul trebuie să ceară direcții și să se prezinte la birourile respective înainte de a ieși formal din Thailanda.

Pentru obținerea permisului ai nevoie să prezinți:

– O copie după pașaport.
– Două fotografii 4×6 (în anumite puncte au și serviciu foto)
– 1000 THB pentru taxă
– Formularul completat (îl găsești acolo)

Visa on arrival nu se poate prelungi.

Update, ianuarie 2016: conform unor reguli relativ recente, cei care au zbor în conexiune prin Bangkok către alte destinații din Thailanda trebuie să obțină VOA în Bangkok. Prin zbor în conexiune înțelegem acel zbor la care, deși faci una sau mai multe escale, faci un singur check-in și ridici bagajul la destinația finală.

Exemplu: zbor București – Istanbul – Bangkok – Koh Samui. Ai un singur bilet, faci un singur check-in, la București, și ai o escală de tranzit în Bangkok înainte de îmbarcarea pentru Samui. Visa On Arrival trebuie luată din Bangkok, deși există și pe Samui un ghișeu de VOA. Nu e foarte logic și nici foarte practic, dar asta e situația.

Update, ianuarie 2018: este oficial – un turist nu poate obține mai mult de două VOA într-un an la punctele terestre de trecere a frontierei.

Dacă nu ies din aeroport îmi trebuie viză?

E o întrebare pe care o întâlnesc tot mai des și care trebuie lămurită. Singurul caz în care nu este nevoie de viză este atunci când tranzitezi aeroportul cu un bilet de avion în conexiune (am explicat mai sus ce înseamnă). Deci dacă zbori, să zicem, cu Thai Airways de la Londra la Tokyo cu o escală în Bangkok, nu ai nevoie de viză.

În schimb, dacă zbori până la Bangkok cu Turkish și de acolo iei un alt zbor – pe un bilet cumpărat separat – către Hanoi cu Vietnam Airlines, trebuie să faci formalitățile de imigrare și un nou check-in (eventual după ce ți-ai ridicat bagajele de cală, dacă ai), deci trebuie viză.

Ieșitul din aeroport nu se referă la clădirea aeroportului, ci la “no man’s land”, zona de tranzit, pe unde trec doar pasagerii cu zbor în conexiune.

Se poate obține VOA pe un pașaport temporar?

Da, cu condiția să fie valabil 6 luni de la data intrării.

Ce înseamnă visa run?

Visa run este o practică deja împământenită printre cei care vor să stea mai mult în Thailanda fără să aplice pentru o viză pe termen lung. Turistul iese din Thailanda, face check-in într-o țară vecină, apoi reintră în Thailanda în aceeași zi, lucru care-i conferă, de la caz la caz, dreptul de a aplica pentru o nouă VOA sau dreptul de ședere pentru 30-60 zile (în funcție de naționalitate).

Autoritățile încearcă să descurajeze acest tip de ghidușie. Și în acest caz, polițistul de frontieră este singura autoritate îndrituită să decidă dacă turistul din fața lui este sau nu un visa runner. Principala problemă o constituie străinii care muncesc ilegal în Thailanda, deci o serie nesfârșită de ștampile in/out cu aceleași date va trezi suspiciuni.

Atâta timp cât îi poți oferi polițistului o explicație plauzibilă pentru ieșirea și reintrarea într-un interval atât de scurt, totul va fi OK. Repet și subliniez: este la latitudinea lui.

Viza turistică (TR). Informații.

Cei care doresc să petreacă o perioadă mai lungă în Thailanda pot aplica pentru viză turistică (tip TR) la Consulatul Regatului Thailandei la București (Str. Vasile Conta nr. 3).  Viza TR Single Entry permite șederea pentru 60 de zile, ședere care poate fi prelungită cu alte 30 de zile, o singură dată (detalii în capitolul Extinderea vizei de mai jos). Sunt necesare următoarele:

 1. Pașaport cu validitate minimă de 6 luni la data intenționată a intrării în țară.
 2. Copie după pașaport.
 3. Formularul de viză completat cu majuscule. Îl găsești aici. Consulatul nu oferă formulare, tipărește-l (și eventual completează-l) dinainte.
 4. O fotografie recentă 3,4×4,5 cm. Trebuie lipită pe formular, nu capsată. De obicei există tuburi cu lipici la consulat. După utilizare nu băga tubul în buzunar, că mai au nevoie și alții.
 5. Biletul de avion dus-întors. Nu funcționează cu un bilet dus in București și un bilet de ieșire spre Cambodgia. Țara din care pornești este și țara către care trebuie să ai bilet de retur. Firește, dacă pleci spre Thailanda din UK sau Franța (de exemplu) nu ai nevoie de bilet de retur spre România, dar e la fel de probabil că nu vei veni la București să aplici pentru viză.
 6. UPDATE, Decembrie 2017: La dosar este nevoie și de o copie după cartea de identitate.
 7. Dovada cazării pentru întreaga perioadă de ședere solicitată (revin)
 8. Adeverința de angajat sau extrasul de cont bancar (revin)
 9. Taxa de 30 EUR per intrare. Se plătește cash în monedă europeană – nu RON, nu USD, nu THB -la momentul depunerii dosarului. 
 10. În cazul celor care aplică pentru viză medicală (MT) se solicită și: scrisoare de la un spital din Thailanda, fișă medicală, certificate medicale care să ateste nevoia urmării respectivului tratament în Thailanda.

Ofițerii consulari își rezervă dreptul de a solicita și alte documente dacă vor considera necesar.

La intrarea în Consulat este obligatoriu să închizi telefonul. Nu mute, nu airplane mode, ci switch off. Altfel este foarte posibil să fii dat afară din incintă. Așa e legea.

Valabilitatea vizei vs. perioada de ședere.

Pe timbrul de viză apare inscripționat “Enter before…” urmat de o anumită dată. Data respectivă se referă la perioada în care viza poate fi activată prin aplicarea ștampilei de intrare, nu la perioada de ședere. De exemplu, dacă ai luat viză pe 1 august și pe ea scrie “Enter before November 1st” asta înseamnă că poți intra în Thailanda oricând până pe 1 noiembrie, iar din momentul intrării ai dreptul la ședere de 60 de zile (în cazul vizelor TR cu o singură intrare). Nu înseamnă, repet, că poți sta doar până la 1 noiembrie.

Recomandarea autorităților este ca, pe cât posibil, cele două intervaluri să fie apropiate, pentru a evita eventualele probleme cauzate de anulări de zboruri sau schimbări de program. Altfel spus, dacă vrei să vii în Thailanda pe 1 noiembrie nu e foarte înțelept să aplici pentru viză pe 1 august fiindcă e posibil să-ți apară ceva între timp și să trebuiască să amâni plecarea, ieșind astfel din perioada de valabilitate a vizei.

Extinderea vizei. Permisul de reintrare.

Viza turistică single-entry permite șederea pe teritoriul Thailandei timp de două luni. Acest interval poate fi extins cu încă o lună printr-o vizită la biroul de Immigration din provincia unde ești cazat. Pentru extindere trebuie să completezi un formular, să prezinți două fotografii tip pașaport și să plătești taxa de 1900 THB. De obicei se rezolvă într-o oră, două, dar dacă respectivul birou este foarte solicitat (sau dacă vii cu puțin timp înainte de închiderea programului) vei primi pașaportul a doua zi.

În situațiile – deloc rare, observ – în care dorești să intri în Thailanda pe baza unei vize turistice, apoi să ieși într-o țară vecină și să reintri în intervalul de valabilitate al vizei single-entry – poți merge la biroul de Immigration din provincia unde ai cazare ca să aplici pentru permisul de reintrare. Pe baza acestuia poți reintra în Thailanda înainte de expirarea vizei și poți utiliza zilele de ședere rămase pe viză. La reintrare poți primi până la 60 de zile de ședere (e la latitudinea ofițerului de frontieră).

Perioada cât lipsești din Thailanda nu se contorizează. Ștampila de re-intrare trebuie prezentată și când ieși din țară și când revii, pentru a evita anularea automată a vizei.

Trebuie neapărat bilet de avion?

Bun. Capitolul de anterior reproduce, în limba română, textul de pe site-ul Consulatului. Dar, pentru că tot apar întrebări, am să încerc să le lămuresc.

Se acceptă ca dovadă a ieșirii din Thailanda doar biletele de avion (aici am și eu niște nelămuriri, am să revin).

O altă modalitate de a dovedi că vei ieși din Thailanda în interval legal este să prezinți dovada cazării într-o altă țară. De exemplu: soliciți viză de 30 de zile și ai bilet de intrare pe 1 noiembrie. În consecință, ca să dovedești că vei ieși la timp, prezinți un voucher de la un hotel din – să zicem – Malaezia datat 1 decembrie. Ofițerul consular poate lua în considerare o astfel de dovadă, dar îți poate cere la fel de bine și biletul de călătorie.

Trebuie neapărat dovada cazării pe întreaga perioadă? 

Știu, sună so eighties dar, repet, se lucrează pe baza unei legi din 1979 modificate și adăugite pe parcurs. Răspuns: da, trebuie voucher pe întreaga perioadă. Nu contează dacă ai plătit cazarea online sau offline. Poți opta pentru un serviciu de booking flexibil care-ți permite să modifici sau să anulezi ulterior. Dar dovada trebuie pusă la dosar.

Adeverință sau extras de cont?

Un alt subiect pe care am primit întrebări se referă la adeverința de angajat/venituri și la extrasul de cont. Ori una ori alta? Dacă am bani în cont mai trebuie să dovedesc că îi câștig? Dacă sunt salariat mai e nevoie să arăt și cât am în cont?

Răspuns: este la latitudinea ofițerului consular să solicite ori una, ori alta, ori pe amândouă.

Se pot obține de la Consulatul din București vize Non-Immigrant de Thailanda pe durată mai lungă?

Da, se pot obține vize Non-Immigrant, cu condiția prezentării documentelor prevăzute de lege. Acestea sunt împărțite pe mai multe categorii, în funcție de scopul șederii: educație (ED), misiuni oficiale (F), afaceri sau muncă (B), investiții (IM și IB), activități de presă (M), misionariat religios (R), profesorat sau cercetări științifice (RS), detașare cu serviciul (EX) și altele (categoria O include mai multe).

Condițiile pentru obținerea unuia dintre tipurile de viză de mai sus sunt detaliate pe site-ul Consulatului. Nu am să le iau la bibilit, asta deja e muncă de avocat. Voiam doar să subliniez că, dacă există toate documentele necesare, Consulatul Thailandei la București poate procesa și astfel de aplicații.

Se poate aplica pentru viza de Thailanda online sau prin poștă?

Nu. Prezența la Consulat este obligatorie pentru depunerea aplicației. Cine nu are cum veni la București poate apela fie la varianta VOA fie depunde dosarul la un Consulat al Thailandei din proxima străinătate (Budapesta, Belgrad).

Pot lua Visa On Arrival în Koh Lipeh dacă vin din Malaezia cu vaporul?

Acum da.

Despre viza comună Thailanda-Cambodgia.

Din 2014 cele două state au convenit să coopereze în domeniu, motiv pentru care Consulatul Thailandei la București oferă acest tip de viză valabilă pentru ambele țări. Trebuie doar să spui, când te prezinți, că dorești o astfel de viză. Procesarea ei durează mai mult (o săptămână) întrucât trebuie contactată și partea cambodgiană.

O variantă mai rapidă și mai practică e să aplici online pentru viza de Cambodgia. De ce? Pentru că, dacă depui dosarul la București și cambodgienii consideră că-ți lipsește un document va trebui să aplici din nou. Și pierzi încă o săptămână, dacă nu mai mult. Sau ai varianta VOA la intrarea în Cambodgia.

În cazul în care stau mai mult decât permite viza ce pățesc?

Amenda pentru fiecare zi de overstay este de 500 THB, dar nu poate depăși 20.000 THB. În practică, o zi de overstay nu se pedepsește cu amendă, dar de la a doua zi încolo începi să duci mâna la buzunar.

Atenție: overstay-ul reprezintă o încălcare a legii. Dacă te prinde poliția cu viza expirată chiar și cu o zi poți ajunge la închisoare până faci rost de bani pentru amendă și dovedești că ai cu ce pleca acasă (în caz că nu aveai deja biletul luat.) Dacă ai depășit e preferabil să mergi repede la un birou de Immigration, să te anunți și să plătești amenda.

Excepția de la regula de sus o fac cei care – Doamne, ferește – au o problemă medicală care-i împiedică să părăsească țara la timp. În acest caz trebuie prezentat un certificat de la spitalul unde a fost tratat bolnavul, iar motivul trebuie să fie serios, nu o durere de măsea. Să sperăm că nu vei avea nevoie să apelezi la această soluție.

Cei care se dedau la overstay-uri lungi și/sau repetate se pot alege cu o ștampilă urâtă pe pașaport (care le va face probleme la următoarele călătorii). În cazurile cele mai grave, făptașului i se interzice să mai intre în Thailanda pe o perioadă cuprinsă între 1 și 10 ani (în funcție de durata cu care a depășit termenul).

În cazul – destul de frecvent în ultima vreme – în care turistul știe dinainte că va depăși (pentru că, de pildă, și-a luat zborurile cu un interval de 16-17 zile între sosire și plecare), este recomandabil ca aceștia să solicite încă de la intrarea în țară plătirea amenzii aferente depășirii. Astfel se evită eventualele neplăceri și întârzieri la momentul plecării din Thailanda.

UPDATE, Ianuarie 2018: Am văzut cu ochii mei un document oficial prin care unui turist care depășise perioada de VOA cu o zi primise interdicție pentru 5 ani. Chiar dacă nu vei mai reveni în Thailanda, faptul că ești blacklisted de un stat îți poate crea probleme la obținerea altor vize pentru alte țări, întrucât listele negre se consolidează internațional.

O noutate: viza de 6 luni cu intrări multiple. Valabilă și pentru români.

Spre bucuria operatorilor din turism, autoritățile thailandeze au introdus un nou tip de viză care permite deținătorului intrări nelimitate pe parcursul a șase luni. Vizele cu două sau trei intrări se desfințează. Pentru a aplica pentru noul tip de viză trebuie să prezinți următoarele:

– Pașaport electronic valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul primei intrări + copie.
– Formularul completat.
– Fotografie (3,5 x 4,5 cm).
– Carte de identitate sau permis de ședere în România + copie.
– Extras de cont din care să reiasă că ai deținut în ultimele luni cel puțin 6000 EUR în mod constant. Aici pot apărea confuzii. Ideea e că trebuie să fi avut în cont un minim de 6000 EUR în fiecare dintre cele 6 luni anterioare aplicației. De pildă, dacă ai un cont de economii de care nu te-ai atins în ultima jumătate de an, poți folosi extrasul aferent.
– Adeverință de salariat care să specifice postul, salariul, numărul și data contractului de angajare.
– Bilet de avion dus-întors.
– Dovada cazării (voucher sau booking online)
– Taxa de viză – 150 EUR.

Anexă. Thailanda: punctele de frontieră unde se acordă visa on arrival:

(Lista poate suferi modificări în timp)

Aeroporturi:

Bangkok Suvarnabhumi Airport
Bangkok Don Mueang International Airport
Chiang Mai International Airport
Phuket International Airport
Krabi International Airport
Hat Yai International Airport
Pattaya U-Tapao International Airport
Chiang Rai International Airport
Koh Samui Airport
Sukhothai Airport
Surat Thani Airport
Trang Airport

Terestru sau naval:

Mae Sai Immigration Checkpoint
Chiang Saen Immigration Checkpoint
Chiang Khong Immigration Checkpoint
Betong Immigration Checkpoint
Sadao Immigration Checkpoint
Bangkok Harbour Immigration Checkpoint
Si Racha Immigration Checkpoint
Map Ta Phut Immigration Checkpoint
Nong Khai Immigration Checkpoint
Samui Immigration Checkpoint
Phuket Immigration Checkpoint
Satun Immigration Checkpoint
Krabi Deep Sea Port
Koh Lanta Pier
Krabi Chao Fah Pier
Songkhla Harbour Immigration Checkpoint
Pattaya Immigration Checkpoint
Khlong Yai Immigration Checkpoint
Pong Nam Ron Immigration Checkpoint
Aranyaprathet Immigration Checkpoint
Mukdahan Immigration Checkpoint
Tak Immigration Checkpoint
Padang Besar Immigration Checkpoint
Sungai Kolok Immigration Checkpoint
Nong Khai Harbour Immigration Checkpoint
Bueng Kan Immigration Checkpoint
Phibun Mangsahan Immigration Checkpoint
Tha Li Immigration Checkpoint
Nakhon Phanom Immigration Checkpoint
Nan Immigration Checkpoint
Ban Prakop Immigration Checkpoint
Khuan Don Immigration Checkpoint
Tak Bai Immigration Checkpoint
Buketa Immigration Checkpoint
Satun Immigration Checkpoint at Koh Lipeh Marine Port, Satun

Comentarii - 222 Comentarii

 1. Alex says:

  Salut,
  Se poate lua VOA daca intru prin aeroportul din Krabi, via Kuala Lumpur?
  Thx

  • @Alex: e o întrebare bună. Krabi nu apare pe lista aeroporturilor cu facilități VOA, deci nu. Trebuie să-ți iei viza dinainte. O să mai sap.

   • Florin Itu says:

    Exista VOA in Krabi International Airport, tocmai am luat-o acum 1 ora, nu era nimeni la coada. Exista si serviciu de foto (200 baht per persoana), dar nu exista exchange si nici ATM, deci trebuie sa aveti taxa de 1000 de baht la voi (eu am schimbat in Singapore in aeroport). Nu au verificat nimic (bani, bilete de avion de intoarcere, cazare) in afara de formularul de viza, formularul de arrival si pasapoarte.

  • @Alex: m-am interesat pentru tine. Da, se poate lua, așa cum zice și Florin mai sus. În provincia Krabi există 4 checkpoint-uri cu facilități VOA: Krabi Deep Sea Port, Chao Fah Pier, Koh Lanta Pier și Krabi International Airport.

 2. Emmy says:

  Un detaliu foarte important despre visa on arrival este ca se elibereaza doar pentru pasapoartele biometrice (detaliu important in special pt honeymooners, care isi fac pe fuga un pasaport de urgenta pt un an)!

  • @Emmy: incorect. Cetățenii români pot aplica pentru VOA și cu pașaportul temporar (ne-electronic). Confuzia pornește de la faptul că personalul unor companii aeriene nu cunoaște acest aspect și refuză îmbarcarea pe destinația Thailanda în lipsa vizei sau a unui pașaport biometric. Deci, ca să încheiem subiectul, se poate aplica pentru VOA cu pașaport temporar.

   • Alexandra says:

    Am avut un caz acum 2 saptamani – cei de la Ambasada Thailandei au zis ca nu se poate intra sub nicio forma in Thai cu pasaport temporar care nu are in prealabil luata viza. Cei de la Qatar au zis si ei clar ca nu imbarca cu pasapoarte temporare fara viza luata in avans. Asa ca mare grija la documente!

    • Daniel says:

     Zbor la Bangkok la inceputul lui februarie si pasaportul meu nu e temporar, dar nici biometric (expira in 2017 si e foarte folosit…). Sa incerc VoA sau sa merg la consulat pentru viza turistica?
     Multumesc anticipat pentru un feedback clar si rapid

     • @Daniel: e pașaport valabil 6 luni? Este. Dacă documentul nu e deteriorat și mai ai în el o pagină și ceva libere pentru viză și ștampile nu văd nicio problemă. VOA sau consulat…este alegerea ta, că nu știu nici unde locuiești și nici cât vrei să stai în Thailanda.

 3. Dorian says:

  inca mai exista pasapoarte care nu sunt biometrice, si nu vorbesc de cele temporare. Cred ca si acestea sunt ok?!

  • Cristi Z says:

   Mai exista in circulatie dar cele noi sunt biometrice. Eu am model vechi si nu intentionez sa il schimb inainte sa expire – 2019. Nu inteleg de ce in alte tari se elibereaza cu termen de valabilitate 10 ani insa la noi au decis ca 5 sunt suficienti din care mai scazi ultimele 6 luni. Este principalul motiv pentru care am preferat sa nu il schimb.

 4. Traian says:

  Salut. As avea o intrebare. Raspunsul este.in.articol dar.sunt stresat tare.
  Voi.ajunge.in.Thailanda pe.5 sept iar.pe.9 am.avion din BKK.
  Voi intra in Regat pe.la Aranyaprathet.
  Mi s a spus cum ca.uneori.nu se da VOA acolo. Mentionez ca.voi avea toate actele, dupa litera legii.
  Are cineva vreo informatie legata de acest lucru?
  Multumeac

  • @Traian: după cum am subliniat de foarte multe ori, decizia finală aparține polițistului de frontieră. Dacă e punct VOA și persoana care ți-a povestit nu a primit VOA e posibil să nu fi avut toate actele în regulă. Dacă tu ești “clean” nu văd de ce nu ți-ar da. În fine, în cazul în care nu primești VOA acolo te poți duce la un alt checkpoint.

 5. Traian says:

  Salut. Revin. Am tot forat pe internet in legatura cu o informatie oficiala despre punctele de trecere a frontierei terestre.
  Pe siteul Ambasadei Thailandeze la Bucuresti sunt trecute doar 24 de puncte unde se elibereaza VOA.Aranyaprathet nu este printre ele.
  Doresc sa intreb cum ati ajuns la lista de mai sus?
  Sunt foarte bulversat de multitudinea de informatii disponibile, dar nici una nu este clara.
  Pe lista acelor 24 de frontiere unde se elibereaza VOA, nu apare nici una care ca sa fie frontiera terestra cu Cambodia. De aici provine si nerabdarea mea in legatura cu acest subiect. Astfel sunt obligat sa iau bilet avion Siem Reap Bkk.
  Multumesc mult.

  • @Traian: lista de pe site-ul Ambasadei nu e updatată. Există o singură listă oficială, cea de pe site-ul MAE-ului Thailandei, dar e în thailandeză. Lista publicată de mine se bazează pe o listă Wikipedia adăugită. Problema e că checkpointuri care dau VOA tot apar și e aproape imposibil să urmărești evoluțiile zi de zi.

 6. Sorin says:

  Salut, am citit articolul dar mai am cateva neclaritati. As vrea sa merg vreo luna in thailanda, si eventual sa ies vreo saptamana in cambodgia. As vrea si sa scap de mersul in bucuresti la consulat pentru viza (sunt din cluj). Astfel, as merge pe VOA, cu biletele de avion pentru cambodgia la jumatatea perioadei, si a doua VOA la reintrarea in thai. Din cate inteleg in ghid asta ar fi posibil.

  DAR mai citesc si despre viza comuna thai-cambodgia, mi-ar incurca asta socotelile cumva la reintrarea in tara?

  • @Sorin: ambele variante sunt posibile, dar pentru viza comuna trebuie să te prezinți la un consulat. Deci rămâne să iei o VOA, să te duci în Cambodgia după 15 zile și la întoarcerea în Thailanda să aplici pentru o nouă VOA. E bine că o să te deplasezi cu avionul, întrucât la checkpoint-urile terestre e mai dificil în perioada aceasta, autoritățile au devenit extrem de stricte cu visa runnerii.

   • Sorin says:

    Hello, tocmai am dat peste o informatie interesanta pe http://www.thaivisaservice.com/visa-rules : Countries which get Visa on Arrival at certain ports of entry in Thailand, however it is NOT possible to obtain Visa on Arrival to enter Thailand via any Thai/Cambodian Checkpoints: …, Romania, …

    Stie cineva mai mult despre asta? Daca e adevarat imi pica planul cu vizita la Angkor Wat la jumatatea sejurului in Thailanda, si reintoarcere cu VOA.

    Merci!

    • Veronica says:

     @Sorin: Salut! Ai mai aflat informatii intre timp legate de varianta asta cu interuperea sederii in Thailanda, vizita in Cambodgia si apoi VOA noua la reintrarea in Thailanda? Eu o sa stau 3 saptamani in total, dintre care aprox. 1 saptamana in Cambodgia. M-ar interesa varianta asta pentru a evita deplasarea la Bucuresti (si eu sunt din Cluj). Mersi!

    • Veronica says:

     @Sorin
     Salut! Ai mai aflat ceva informatii legate de varianta asta? Si eu o sa stau 3 saptamani, cu vizita si in Cambodgia, si as vrea sa evit deplasarea la Bucuresti pt viza. Eu din cate inteleg de pe site-ul ala, VOA nu se da la punctele de trecere terestre intre Thailanda si Cambodgia… Mersi!

     • Sorin says:

      Servus. Eu pana la urma am dat o fuga in Vietnam pe la mijlocul perioadei, pe urma m-am intors pentru inca 2 saptamani in Thai. Nu am mai multe info, dar daca tu lamuresti situatia te rog sa scrii aici 🙂

    • Crina says:

     Sorin,
     Ai scris mai jos ca ai dat o fuga pana in Vietnam la jumatatea perioadei. Poti sa imi spui, te rog, cum ai procedat? Am o situatie similara, 21 de zile in Thailanda dar vreau sa pretrec mai mult de o saptamana si prin alte tari. Merge sa iei 2 VOA intr-un interval de o saptamana – doua sau ai sanse sa ne mai poti reveni in Thailanda?
     Multumesc frumos.

     • Tedoo says:

      Poți lua VOA la fiecare dintre cele două intrări dacă respecți regulile – maxim 15 zile de ședere și bilet care să dovedească ieșirea de pe teritoriul Thailandei.

 7. ramona says:

  Buna!

  Imi este foarte neclara situatia cu viza pt Thailanda.
  Am pasaport temporar,cu mai mult de 6 luni valabilitate si vreau sa merg in Thailanda 4 zile.Atat imi permite timpul…
  Sun la ambasada si mi se spune caci nu pot lua viza direct din Bangkok caci am pasaport temporar.
  Si sa vin la Buc sa aplic cu 1000 de acte,nu vreau sa ma complic caci oricum nu stau mult in Thailanda.
  Ce sa fac,tu spui ca e ok cu pass temporar si ar fi perfect!! Iar ambasada zice ca nu :

 8. Corina says:

  Buna,
  O sa fim in Thailanda intre 29 noiembrie si 19 decembrie 2015 (deci vreo 21 zile). Intentionam sa petrecem si cateva zile (vreo 5) in Cambodgia (Siem Reap), dar baza va fi Bangkok (aici aterizam si de aici plecam acasa – asa am gasit avionul ieftin cu Aeroflot). In Siem Reap speram sa mergem cu autocar/microbuz, deci nu avem cum sa prezentam bilet de avion la iesire din Thailanda si reintrare.
  Am citit atat ce scrie pe site-ul MAE cat si in articol, dar nu imi dau seama care ar fi cea mai buna optiune de viza.
  – Poti detalia un pic viza comuna Thailanda-Cambodgia? Se aplica la Ambasada Thailandei cu un set de acte si obtin ei ambele vize, sau e o singura viza? Cat se plateste? Ar trebui sa platesc 2 intrari pt Thailanda si 1 pentru Cambodgia, deci 90 euro?
  – Ziceai ca nu va mai fi valabila viza cu intrari multiple pentru Thailanda, deci va trebui sa facem din aceea pe 6 luni, pentru 150 euro? Mi se pare foarte scumpa…e aproape cat viza de US 🙁
  – Daca iau avion catre Cambodgia fara sa mai ies din aeroportul din Bangkok imi mai trebuie viza multipla pentru Thailanda? As face in felul asta intai vreo 6 zile Cambodgia si apoi 15 zile in Thailanda.
  Multumesc mult

 9. Corina says:

  Mai nou se poate aplica si online pentru visa on arrival, dar doar daca aterizezi pe aeroportul Suvarnabhumi: http://www.thaiembassy.org/bucharest/en/news/1836/61393-Press-Release:-Thailand-launched-the-%22Online.html

 10. Paula says:

  Salut, daca merg in Cambodia via Bangkok, cu schimbare de avion, este necesar sa iau VOA pentru Thailanda? Dupa excursia din Cambodia ma intorc in Thailanda unde urmeaza sa stau 2 saptamani si nu stiu daca ma incadrez in cele 15 zile date de VOA. Se poate acolo extinde aceasta perioada? Multumesc!

  • Corina says:

   Verifica foarte bine pe ce aeroport aterizezi in Bangkok si de la care pleci spre Cambodgia. Nu ma pricep asa bine la subiectul vize (si eu am avut cam aceeasi intrebare), dar daca aeroportul e diferit clar va trebuie viza si la tranzit. De asemenea, daca trebuie sa iesiti sa va luati bagajul de cala si sa il lasati iar (de exemplu daca segmentele de zbor nu sunt luate de la aceeasi companie si in acelasi timp astfel incat sa se transfere automat). Noi am hotarat sa stam 1 noapte in Bangkok si abia apoi sa plecam in Cambodgia, si sa ne intoarcem in Thailanda apoi pentru inca 2 sapt – asa ar trebui sa mearga doar cu 2 VOA pentru Thailanda (din care pentru prima aplicam online) si 1 pentru Cambodgia. Poate Brad stie mai bine totusi.

 11. Andrei Darius says:

  Salut, in 30dec plec din Budapesta in Bangkok (ajung in 31). pana in 5 stau acolo dupa care merg in Sinngapore 3 zile. Dupa aceea ma reintorc in Phuket pana in data de 15ianuarie cand plec spre Budapesta. Imi poti spune te rog de ce fel de viza am nevoie avand in vedere ca stau 15 zile si o sa pararesc Thailanda si ma reintorc.

 12. Gina says:

  Buna ziua,
  Va felicit pentru activitatea atat de placuta dar atat de utila noua.
  Am sunat la ambasada si am intrebat daca ma pot ajuta cu viza combinata Tjailanda-Cambodgia si mi-au spus ca nu pot.
  Sa-mi cumpar o viza cu 2 intrari acum ca sa platesc numai 60 euro fiindca dupa 13 nov. o sa ma coste 150 euro.
  Va rog ajutati-ma sa obtin acea viza combinata: dati-mi o informatie cu care s-o pot convinge pe doamna de la ambasada sa-mi dea viza combinata.
  Multumesc

  • @Gina: lucrurile se mai pot schimba. Ce te sfătuiesc este să mergi personal la consulat în timpul orelor de program și să întrebi direct funcționarii consulari ce și cum. E posibil ca prin telefon să apară neînțelegeri.

 13. Silvia says:

  Buna Tedoo,
  Te rog, imi poti clarifica ceva?
  Mie nu-mi este clar unde se poate solicita Permisiunea de revenire.
  Vreau sa ies 3 zile pt a vizita Cambogia dar vreau sa fiu sigura ca ma mai pot intoarce pe aceasi visa sau trebuie sa solicit o noua visa la revenire.
  Cu permisiunea de revenire trebuie sa mai platesc o taxa ca cea de la visa cu intrari multiple?
  Ma poti ajuta cu aceasta informatie, te rog? Merci mult!

  • @Silvia: cred că am precizat în articol. Dacă nu, o fac acum. Permisul de re-intrare poate fi solicitat la orice birou de immigrations. Dacă ieși din Thailanda terestru, poți solicita acest permis la biroul de la graniță. Dacă ieși pe calea aerului, la biroul din aeroport sau la cel din Bangkok.

 14. Dana Bratu says:

  Buna Tedoo,

  Merg in Tailanda in decembrie, voi ajunge cu Quatar in Bangkok si de acolo iau alt avion spre Phuket, Bangkok Airways. Am o diferenta de 3 ore “teoretice” intre zboruri (fara ridicare de bagaj) si imi e teama ca daca e coada nu am timp sa iau viza. Trebuie sa iau VOA neaparat in Bangkok, la primul punct de intrare in tara sau pot sa iau si in Phuket? Sau sa incerc sa iau de la Ambasada din Bucuresti? Ce ma sfatuiesti sa fac? Merci, Dana

 15. Gabriel says:

  Salut,
  Am fost azi la ambsada, iar conditiile pentru viza cu intrari multiple sunt groaznice. Pe langa cei 150 Eur, trebuie sa vii cu extras de cont pe ultimele 6 luni in care sa evidentiezi faptul ca ai excedent luna de luna minim 6.000 eur/luna sau sa arati un depozit bancar cu o suma minima de 30.000 Eur. In rest acelasi conditii ca la o singura intrare. Nu am gasit nici pe site-ul ambasadei aceste conditii, chiar daca doamna de acolo mi-a spus ca sunt.
  Ai ceva mai multe informatii despre aceasta viza? Si daca dupa 13 nov se mai poate cere permis de reintrare in Thailanda in conditiile in care ai viza doar cu o intrare? Am nevoie doar pentru a schimba zboruri si apoi intoarcerea in Thailanda.

  Mersi mult.

  • @Gabriel. Din câte știu eu, pentru viza cu intrări multiple se cere dovada că deții în conturi echivalentul a 200.000 THB (aproximativ 5000 EUR). În fine, ce știu eu contează mai puțin atâta vreme cât ai vorbit cu un oficial consular. Dacă ai zbor de retur din Bangkok, cred că cel mai simplu este să iei o viză single-entry de la consulatul din București, apoi să soliciți o Visa On Arrival la frontieră, când te întorci în Thailanda.

 16. Sorin says:

  Posibil o mica scapare la lista de requirements pentru VOA: nu cumva trebuie si dovada cazarii pe perioada sederii in thai?

  Si acum o intrebare mai punctuala: Daca aterizez in BKK (cu o cursa din Vietnam), urmand sa am un zbor ceva mai tarziu catre Krabi, unde trebuie sa aplic pentru VOA? Neaparat in BKK sau se poate si in Krabi?

  Merci!

  • Tedoo says:

   Nu este nicio scăpare, dovada cazării este neesară în cazul în care aplici la ambasadă pentru viză.
   Dacă ieși din aeroport, icnlusiv dacă pentru zborul de Krabi faci check-in separat, atunci VOA o iei în Bangkok. Dacă ai connecting flight, atunci iei viza la destinața finală, Krabi.

   • Sorin says:

    OK, merci de info!

    Probabil nu apucam oricum sa prind ultimul feribot spre koh lanta, mai facem o pauza overnight in BKK.

 17. Andrei says:

  Buna seara,as dori sa stiu daca a luat cineva voa pe pașaport temporar in Bangkok,va multumesc

 18. Liviu says:

  Stimate Brad Florescu, am citit cu interes atat articolul de mai sus cat si raspunsurile pe care le-ai oferit; stiu ca ai mai raspuns la intrebarea pe care ti-o voi adresa dar am nevoie de inca o confirmare….pe scurt am achizitionat o excursie Cambodgia-Thaylanda si vreau sa obtin o viza on arrival (evident cu o singura intrare in conditiile in care stau 8 zile in thaylanda)de la punctul de frontiera terestra de la Aranyaprathet.Am vazut pe site-ul amsasadei thay din UK Aranyaprathet-ul ca figureaza cu facilitatea viza on arrival…am sunat la ambasada de la Bucuresti cei de acolo spunandu-mi ca important este ceea ce scrie pe site-ul lor la Bucuresti nu ce scrie pe alte site-uri…As vrea sa-mi comunici daca pot obtine viza on arrival de la Aranyaprathet sau nu. Cu multumiri anticipate !

  • Tedoo says:

   Liviu, nu am intrat niciodată pe acolo în Thailanda, deci un răspuns 100% cert nu am cum să îți ofer. Verifică mai multe site-uri pe internet cu lista puctelor de trecere a frontierei care oferă servicii VOA. Eu ce am văzut până acum includea Aranyaprathet.
   Poți, de asemenea, să pui întrebarea în grupul Thailanda, te iubesc de pe Facebook, poate sunt oameni care au intrat în Thailanda pe acolo și te pot ajuta.

   • Liviu says:

    Multumesc frumos de raspuns!

    • liviu says:

     Salut Brad ! Am obtinut la Aranyaprathet VOA fara probleme in decembrie 2015.Toate cele bune !!!!

     • @Liviu: mulțumim pentru update. Vacanță frumoasă.

     • SerbanTeodor says:

      Poate ar trebui updatat ca VOA nu permite reentry. La Aeroport DMK cand m-am dus sa intreb de reentry permit, ofiterul de la verificare pasapoarte mi-a aratat biroul de unde sa cer reentry permit, dar cand s-a uitat la pasaport si la viza si a vazut ca e VOA a zis ca nu se poate.
      Insa nu au fost probleme sa luam o noua VOA din Aranyaprathet. feb 2016.

 19. andu says:

  Salut, as vrea sa merg in Thailanda pentru cateva zile gen vreo 4-5 apoi sa merg in Cambodia pentru aproximativ o sapatamana si sa ma intorc din nou in Thailanda pentru cam 1 saptamana poate 10 zile> As vrea sa stiu daca in acest caz o sa trebuiasca sa iau viza de doua ori ? si daca vor fi probleme ? Ms

 20. anca says:

  Buna,
  Impreuna cu sotul si cei 2 copii vrem sa plecam pt 6 luni in Thailanda.še poate obtine viza pt 6 luni? Daca da,če conditii trebuie sa indeplinim? Multumim

 21. Miruna says:

  Buna ziua,

  Pentru a nu avea nicio surpriza la imbarcarea in avion, va rog frumos sa-mi spuneti daca se pot depune documentele pentru viza de 15 zile si la Consulatul din Bucuresti sau ma chinui degeaba? As depune documentele in tara pentru a nu umbla cu banii cash la mine, aici depunand doar un extras de cont.

  • @Miruna: din moment ce este Visa On Arrival (Viza la Sosire) nu se poate obține decât în Thailanda, la punctele de trecere a frontierei. Dacă dorești să rezolvi problema dinainte, poți aplica la Consulat pentru o viză turistică.

 22. MIHAI says:

  Buna ziua. Mi am luat bilet ptr Thailanda pe 2 februarie sosesc si plecare pe 17 februarie 2016. Nu am stiut ca viza on arivval este doar de 15 zile. Durata sederii mele este de 16 zile. Credeti ca va fi o problema cand voi sosi in Thailanda sa mi se puna viza on arrival de 15 zile iar biletul de intoarcere de avion este in a 16 zi deci cu 1 zi in plus ? As putea sta 4 ore in aeroport sa se faca a 2 zi ptr a fi legal cu cele 15 zile de viza. Ce ma sfatuiti ?

  • @Mihai: Explică-i ofițerului situația și, preferabil, cere să plătești amenda de 500 THB pe zi în avans.

   • Mihai says:

    Da am sa incerc asa Brad F. Am inteles ca exista si compani de zbor care nu te lasa sa te imbarci daca nu prezinti biletul de intoarcere in termenul corespunzator. Sper sa fie bine, multumesc de raspuns.

    • Marian says:

     Salut Brad

     Sunt cam in aceeasi situatie ca cea a lui Mihai de mai sus: n-am timp sa aplic pentru viza si am zborurile cu sosire 21.03 si plecare pe 07.04.
     recent am aflat ca VOA este de 15 zile si sederea mea este de 18zile.
     Pot sa platesc la intrare amenda pt fiecare zi in plus?
     Cum ai proceda in aceasta situatie?

    • Andrea says:

     Mihai:D Ia spune-mi tu mie cum ai rezolvat cu cele 16 zile in Thailanda – visa on arrival si plata amenda de o zi ?
     Normal ca sunt in aceeiasi oala si solutia ta mi-ar prinde bine.
     Se multumeste.

     • Marian says:

      In caz ca ajuta pe altcineva eu am procedat in felul urmator:
      – am bookuit inainte sa fac boarding-ul un zbor catre Siem Reap ( fara dovada zborului nu imi permiteau sa fac boarding pt Thailanda)
      – dupa 3 zile in Sieam Reap in Cambodgia m-am reintors si am aplicat iar pt VOA in BKK

  • Cristi says:

   Salut mihai, zi-mi si mie cum ai rezolvat cu perioada asta de 16 zile? ca am aceiasi situatie la qatar airways am luat 16 zile in loc de 15 …

 23. Dana says:

  Buna Brad,
  Multumesc pentru informatiile oferite in articol. Eu si prietenul meu (de cetatenie germana) incepem din Iunie 2016 un tur al mai multor tari, iar in noiembrie vom ajunge si in Thailanda pentru 2 luni. Problema este ca plecam din iunie din Romania, haladuim prin europa cateva luni, apoi vietnam si abia in Noiembrie ajungem in Thailanda. Prin urmare, nu pot cere viza din Romania, pentru ca isi pierde valabilitatea pana atunci, dar nici nu as vrea sa ma intoc doar pt asta. Crezi ca pot cere viza de turist (60 zile) la Consulatul Thai din Lisabona de exemplu? sau trebuie sa ma prezint neaparat la Bucuresti?
  Multumesc anticipat,
  Zile cu soare sa aveti,
  Dana

 24. daniela says:

  Salut,

  Voiam sa-ti spun ca s-a strecurat o eroare in informatiile despre formatul fotografiei pt viza. Ai scris 4X6 cm si nu este asa, aici este un screenshot din formularul respectiv cu dimensiunile http://prntscr.com/a5aoxy .

  Multumesc,

  Daniela

 25. Diana says:

  Buna Brad,

  Eu si o prietena vom vizita Thailanda la inceputul lui martie. Ne-am luat viza de turist (60 zile) si vom sta in jur de 50 de nopti. Intrebarea mea e daca trebuie sa avem o suma de bani fizic in caz ca ni se cere de ofiterul de la imigrari? E de ajuns sa o avem doar in cont? Ne trebuie extras de cont sa dovedim?

 26. Alina says:

  Stie cineva pt visa turistica simpla cu o singura intrare care se obtine de la ambasada cati bani trebuie sa ai minim pe cont cand prezinti extrasul de cont la dosar? Merci

  • @Alina: cred că scrie în articol. Echivalentul a 10,000 THB de persoană sau 20,000 de familie/cuplu.

   • Nora says:

    Buna! Am citit mai sus despre pasaport deteriorat. Am vreo 2 pagini in pasaport decolorate (una cu viza Qatar vizibile totusi datele intrare-iesire) As vrea sa calatoresc in Thailanda, dar din afara Romaniei. Credeti ca as intampina probleme pe aeroport pentru obtinerea VOA? Multumesc

    • @Nora: nu știu să îți spun, dar din moment ce primele pagini sunt OK nu cred să ai probleme. Poți călători în Thailanda de oriunde vrei tu, e același lucru .

 27. laur says:

  Pentru orice problema legata de viza Thai (scurta sau de lunga durata ).Daca ajungi in Bangkok si ai nevoie de ajutor , cauta-ma !

  • RADU VICTOR TAPU says:

   Buna ,
   Sunt in urmatoarea situatie : in iulie dorim familia eu sotia si copila 13 ani sa mergem in Thailanda. Aici intentionam sa stam mai mult de 15 zile si ne gandim sa luam VOA la intrare si dupa 14 zile sa avem deja bilete pt Cambodgia sau Malaiezia unde sa stam 3-4 zile apoi la reiintoarcerea in Thailanda sa luam din nou VOA pt alte 14 zile si sa prezentam biletele avion pt Ro de intoarcere. Spuneti-mi e bun planul meu ?

 28. Nora says:

  Buna! Am citit ceva mai sus de pasaport deteriorat… Am 1 pagina – 2 decolorate in pasaport, pe una fiind o viza turistica Qatar (vizibile totusi datele intrare – iesire) Credeti ca as intampina probleme destinatie? Intentionez sa calatoresc in Thailanda. Multumesc

 29. Cristina says:

  Buna! Am si eu o intrebare legata de cazare si biletele de avion. Am mai aplicat pentru alte vize si in acele cazuri, dansii doreau rezervare de bilet si hotel, iar in momentul acceptarii vizei se cumparau si plateau acele rezervari, pentru ca exista mereu riscul ca viza sa nu fie acordata. Ambasada Tailandei nu accepta decat bilet si rezervare la hotel, platite? Ar fi niste pierderi financiare destul de mari in cazul neacordarii vizei.

  Multumesc!

 30. Dana says:

  Buna ziua,
  Este necesara programare la ambasada pentru obtinerea vizei pentru Thailanda?
  Multumesc!

  • @Dana: nu, nu este nevoie de programare, dar îți recomand să intri pe site-ul Consulatului înainte de a merge acolo, ca să nu pici în zi de sărbătoare. Angajații de la Consulat au liber și când sunt sărbători în Thailanda.

 31. Iulia says:

  Buna, esti sigur ca pasaportul trebuie sa fie valabil 6 luni de la data intrarii in Thailanda? Eu plec in 13 iunie si pasaportul meu expira in 19 decembrie. Ma intorc in 24 iunie, nu mi-ar placea sa am surprize neplacute cand aplic ptr viza on arrival. Mentionez ca pe site-ul mae, si al afacerilor externe thailanda scrie doar : pasaport valabil 6 luni, nu este mentionat daca fata de data intrarii sau iesirii din thailanda. mersi!

 32. Anca says:

  Buna. In cazul in care nu sunt angajata asadar nu pot duce o adeverinta de salariat, nu pot pleca in Thailanda? Sau cum se procedeaza in astfel de situatii? Multumesc

  • @Anca: ba sigur că poți pleca în Thailanda, dar nu cu un tip de viză pentru care se cere adeverință de salariat. De pildă, poți aplica pentru VOA, unde nu se cere decât dovada deținerii unei sume.

 33. Mihaela says:

  Buna

  Am si eu aceeasi intrebare ca si Anca dar cu mentiunea ca nu pot aplica pentru VOA pentru ca voi sta mai mult de 15 zile (3 saptamani). In acest caz, crezi ca e posibil sa obtin viza de turist daca nu am adeverinta de salariat (sunt freelancer si am PFA)? M-au cam speriat anumite comentarii de pe net referitoare la o doamna de la Ambasada care ar refuza dosare din acest motiv. 🙂 Si daca aplic si ma refuza, pot sa mai aplic din nou sau pot sa obtin viza din afara tarii (de ex. din Budapesta)? Mersi mult!

  • @Mihaela: nu am de unde să știu dacă vei primi sau nu viza. Pregătește documentele, du-te la Consulat și vei afla acolo. Nici la a doua întrebare nu știu ce să-ți răspund; unii și-au luat viză de la Budapesta, alții nu. Dacă vrei să fii cât mai sigură scurtează-ți șederea la 15 zile, ia-ți o VOA și nu te mai doare capul.

   • Mihaela says:

    Buna, eu am o alta intrebare: Am cumparat bilete de avion catre Krabi International, cu escala in Doha, Qatar de aprox 8:30 min, iar la intoarcere tot atat. In primul rand, ai cumva info daca este necesara viza turistica in Doha, doar pt aceste escale, evident, nu voi parasi aeroportul pe perioada escalei.
    In al doilea rand, vreau sa aterizez in Krabi cu Voa si cu pasaport temporar. Nu am niciun pasaport, urmeaza sa mi l fac, astfel, daca plecarea mea e in Ianuarie 2017, cand ar trebui sa imi fac pasaportul, pot sa mi l fac inca de pe acum sau mai astept (unde in noiembrie ma gandeam initial sa incep procedurile) , iar in al treilea rand stii cumva cat costa un pasaport pe 5 ani?

    Multumesc mult, astept pareri.

 34. Andrada says:

  Foarte util articolul, multumim. Sper sa rezolv usor cu viza, plecarea o am in ianuarie, prin Paralela 45 Academiei si mi-au spus ca o sa ma mai sfatuiasca ei cum sa fac.. Evident ca uram cu totii detaliile astea administratve, birocratia, dar ce sa ii faci, cand joci in deplasare, te conformezi. Va merita efortul cu siguranta : ))

 35. cosmina says:

  Buna ziua!Am si eu o intrebare.La sfarsitul lunii plec spre Koh Samui si am o escala de 3 ore in Bangkok.Sunt suficiente pt a obtine VOA sau ar trebui sa platesc taxa de urgenta?Mentionez ca zborul intern se face cu compania locala Bangkok Airways.Va multumesc !!

  • @Cosmina: nu cred ca vei avea probleme cu VOA, dureaza putin. Problema e la Immigration, unde uneori sunt cozi mari. Dar tu nu iesi din aeroport si cred ca vei intra pe un fast lane al celor de la BKK Airways. Da-ne de veste cum a fost.

   • cosmina says:

    Multumesc pt rapiditatea raspunsului.Sunteti o sursa de informatii foarte valoroasa pt cei ce calatoresc;va citesc articolele cu mare placere.As vrea sa va mai consult in legatura cu cazarile,in sensul ca as vrea sa stau si pe Koh Phangan o perioada si calatoresc cu o fetita de 10 ani ,asa ca, as prefera plaje potrivite pt inot si linistite in ambele locatii,departe de lumea dezlantuita.Poate imi sugerati si o agentie locala serioasa ce organizeaza excursii.Mersi…

   • cosmina says:

    .As vrea sa va mai consult in legatura cu cazarile,in sensul ca as vrea sa stau si pe Koh Phangan o perioada si calatoresc cu o fetita de 10 ani ,asa ca, as prefera plaje potrivite pt inot si linistite in ambele locatii,departe de lumea dezlantuita.Poate imi sugerati si o agentie locala serioasa ce organizeaza excursii.Mersi…

   • cosmina burlacu says:

    Nu am avut probleme.Viza am obtinut-o in max 40 min.Am avut formularele pt viza descarcate si completate din tara,pozele la fel.In avion am mai completat restul actelor necesare ,iar la Immigration nu am asteptat la coada ci am intrat in fata pe baza biletelor spre Koh samui.Ce ne-a luat mai mult timp ,a fost deplasarea spre terminalul de zboruri interne fiindca aeroportul e destul de mare.

  • Dragos says:

   Buna Cosmina,

   Voi pleca in Octombrie in Thailanda si oarecum am aceeasi situatie. Am zbor de legatura Phuket cu exacala 2 h in Bangkok. Vor fi suficiente pt viza? sau ne directioneaza spre Phuket pentru a lua VOA din aeroport. Compania cu care voi zbura Bangkok Airlines. Astept raspuns! Merci.

 36. monika says:

  Eu plec in septembrie pukhet si intrebarea este cat se sta la viza daca nu ma duc in tara la ambasada sa iau viza. Ca am inteles ca se sta cu zecle de ore in aeroportul din thailanda e adevarat

  • @Monika: 1. Nu se sta cu zecile de ore. In cel mai rau caz stai doua-trei ore. 2. Cozile mari nu sunt la biroul de VOA, ci la controlul de frontiera. De astea nu scapi oricum, indiferent de unde iti iei viza. 3. Cozile interminabile se intampla cu precadere in weekenduri (vineri si duminica) sau in peak season (decembrie-ianuarie).

 37. Laur says:

  Salut, în condițiile în care VOA se scumpește de la 27 sept, iar eu merg in Thailanda în noiembrie, este posibil să iau înainte de scumpire viza de la consulat pentru perioada din noiembrie?

  • @Laur: este posibil să aplici pentru viză la consulat absolut oricând, în timpul orelor de program. Dar nu poți lua VOA de la consulat, din motive evidente, ci viză de turist, pentru care se cer mai multe documente decât pentru VOA.

 38. Calin says:

  Multumim pentru unul din cele mai bogate (in informatii) articole despre viza de Thailanda. Intrebarea mea este legata de obtinerea vizei turistice: daca trebuie sa duci bilet de avion dus-intors (cu intoarcere peste maxim 2 luni, ca atat este viza) si vrei sa mai prelungesti sederea cu inca 30 zile, inseamna ca platesti un bilet de avion intors in plus (cel la 2 luni)?

 39. Dragos says:

  Intrebare: Zbor in octombrie in Thailanda – BUC – IST – BKK – PHUKET. Viza o iau din Phuket sau din Bankok? de la ambasada Thailandei in Buc au zis ca daca nu depasesti spatiu neutru, nu e nevoie, doar in Phuket – info care ar trebui sa le stie compania aeriana ( zbor cu Turkish Airlines din Buc – IST – BKK, apoi BKK – PUH cu Bangkok Airilens. Am escala 2 ore in Bangkok, daca ar trebui sa iau Visa on arrival sunt la limita.Merci.

 40. monica says:

  Salut,

  Voiam sa va spun ca in Budapesta nu se poate face viza de Thailanda.
  Raspuns oficial de la ambasada este doar cei care locuiesc in Ungaria pot sa isi faca viza de Thailanda acolo.

  “Dear Madam,
  According to your nationality which in charge of Thai embassy in Bucharest .
  Best regards”

  “Dear Madam,

  Non- Hungarian citizens mean who have residence permit but not hold the Hungarian passport.

  Best regards”

 41. dragos says:

  Salut,
  Vreau sa te întreb dacă zbor cu Turkish în Phuket cu zbor de legătură în Bangkok cu escala 2 ore, trebuie luata viza On arrival în Bangkok sau se poate lua la destinația finala, Phuket? As fi cu timpul cred la limita. Este vorba de Octombrie după 15. Merci. Aștept răspunsul tau!

 42. Adrian says:

  Salut.Am si eu o intrebare.Plecam in in februaire in Phuket si planuiam sa iau VOA insa dupa amobservat ca in loc de 15 zile biletul de intoarcere e dupa 16 zile. In cazul asta trebuie sa aplicam neaparat la consulat?

  • @Adrian: în cazul acesta anunță ofițerul de la immigrations încă de când ajungi și solicită să plătești amenda de depășire în avans. Din practică, ofițerii nu te amendează pentru că a depășit cu câteva ore termenul, mai ales că e vorba despre ore petrecute mai mult în aeroport.

   • Adrian says:

    Adica cel care pune viza pe pasaport cand treci granita banuiesc.

   • Ana-Maria Holeiciuc says:

    Buna!

    Poate mi-a scapat informatia, in lungul sir de postari, dar m-ar interesa sa stiu ce documente sunt necesare pt obtinerea re-entry permit? Sau daca e nevoie de el? Din logica mea, ar fi nevoie doar daca obtin o viza single-entry de la consulat, inainte de deplasarea in Thailanda.

    Ca si altii, sunt in situatia de a petrece fix 16 zile in Thailanda (depasesc min de 15 pt VOA), dintre care 4 le voi petrece in Singapore. Cei de la ambasada mi-au spus ca am nevoie de multiple-entry, dar mi se pare groaznic de scump. As putea, deci, sa imi iau 2xVOA sau single-entry+re-entry permit. Am bilet avion+cazare in Singapore.

    Ce ma sfatuiesti?

    Multumesc pt raspuns!

    • @Ana-Maria: cel mai simplu este să aplici pentru a doua VOA la întoarcerea din Singapore. Ca să-ți răspund, totuși, la întrebare, pentru re-entry permit trebuie să prezinți doar pașaportul și taxa aferentă (ultima oară când am verificat era 1000 THB).

     • Holeiciuc Ana-Maria says:

      Super!

      Multumesc pentru rapuns! Sper sa fie Ok pt VOA si sa avem parte de vacanta mult visata 🙂

    • Crina says:

     Ana-Maria, ai avut probleme?
     Am si eu o situatie similara si ceva emotii pe tema asta. 🙂

   • Nemo says:

    Si eu sunt in situatia de a sta 16 zile in thailanda. Zborul va fi Frankfurt-Doha-Bangkok. E posibil oare sa nu fiu lasata sa ma imbrac in Frankfurt sau in Doha? Exista vreo solutie in acest caz? Multumesc 🙂

 43. Catalina says:

  Buna,

  Foarte util acest articol, multumim mult!

  Am insa o intrebare: este suficienta o confirmare a cazarii din contul de booking? Deasemenea, rezervarea este pe numele meu. Pot pune acelasi document de confirmare si in dosarul prietenului meu, daca nu scrie numele lui pe confirmare? Sau trebuie sa fie obligatoriu si numele lui?

  Multumesc mult

 44. Mihail says:

  Salut, va multumesc pentru informatii, sunt foarte utile!
  Pentru visa comuna Tailanda – Cambodgia, voi ateriza in Bangkok si apoi merg in Cambodgia. Atunci cand revin din Cambodgia in Thailanda va trebui sa iau o noua viza?
  Voi sta 45 de zile in total si intentionez sa aplic la ambasada din Bucuresti.

  A doua posibilitate ar fio sa iau VOA la sosirea in Bangkok. Daca ma intorc in Thailanda doar cu o zi-doua inainte de zborul retur imi vor da viza de tranzit la granita cu Cambodgia?
  Va multumesc!

 45. adrian says:

  Salutari !
  Aplicatie : Thailanda x zile – autobuz Cambodgia x zile – autobuz Saigon – avion jakarta – indonezia x zile – avion bucuresti…

  La aeroport Bangkok prezint bilet avion jakarta – bucuresti k sa dovedesc retur acasa ???

 46. Alexandru says:

  Buna seara! In primul rand multumesc pentru informatiile din articolul de mai sus. Am citit de doua ori si tot sunt in impas cu o speta – incerc sa comprim pe cat posibil.
  Voi sta 30 de zile in Asia (Thailanda, Vietnam, Cambodgia), cele doua zboruri principale tur/retur spre Europa fiind din Bangkok BKK. Voi zbura si spre Vietnam/Cambodgia si inapoi.

  Ar fi trei posibilitati din ce am citit si in comentarii, dar cu cateva incertitudini:
  1. Viza de turist de 30 zile, stau in Thailanda o saptamana, merg dupa in celelalte doua tari si cer permis de reintrare/VOA cand ma intorc in Thailanda.
  2. VOA initial, merg dupa in celelalte doua tari si iau la intoarcere inca o VOA – am citit totusi ca trebuie o distanta de 3 luni intre ele?
  3. Cand ajung initial in Bangkok, nu ies din aeroport si stau in zona de tranzit pana cand voi avea avion spre Vietnam/Cambodgia, iar cand ma intorc din aceste tari iau VOA pentru Thailanda.

  Pentru 1 si 2, am sunat la ambasada si mi s-a transmis ca nu exista asa ceva, imi trebuie visa multiple entry daca vreau sa intru de doua ori (desi am citit despre visa run, permise de reintrare, a doua VOA cu care n-as avea probleme daca voi calatori cu avionul intre tari)

  Pentru 3, varianta pe care cred ca o voi urma, am o intrebare a carui raspuns l-am gasit formulat in mai multe moduri – cat am voie sa stau in zona ‘neutra’? – 12h am inteles de la ambasada (desi discutia a fost destul de flu) sau am gasit ca ai putea sta cat doresti.

  Iti multumesc!

  • Co. says:

   Salut,
   Daca ai pus in aplicare varianta 3, imi poti spune daca ai avut ‘connecting flight’ sau daca nu, a fost posibil sa nu iesi din zona de tranzit si totusi sa faci check-in pt zborul spre Vietnam/Cambodgia? Nu stiam ca este posibil acest lucru. Multumesc.

 47. Alexandru says:

  Am postat acum doua zile o nelamurire si la punctul 3 i-am dat de capat pe timaticweb.com, tranzitul poate fi de 12h. Mai scria ca daca vei calatori cu una din companiile locale nu se impun aceste 12h – check there, poate ajuta pe careva.

  https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&PASSTYPES=PASS&NA=RO&AR=00&DE=VN&TR=TH&user=GF&subuser=GFB2C

  Zi buna!

 48. Dan says:

  Salut!
  Se mai poate obține viza turistica cu mai multe intrari de la Ambasada Thailandei ?
  Și dacă da,cat mai costa ?Mulțumesc!

 49. Boby says:

  Salut. Am si eu o speta. Am zbor spre Bangkok, unde vreau sa stau doar 3 zile dupa care plec cu autobuzul spre Siem Reap, apoi am bilete de avion Siem Reap – Manila, Manila – Hong Kong si Hong Kong – Bucuresti, dar nu am nici un bilet de iesire din Thailanda. As putea avea probleme cu VOA sau sunt suficiente biletele respective de avion?

  • @Boby: scrie clar în articol că trebuie să prezinți biletele de ieșire din Thailanda în intervalul vizei solicitate. Așadar, dacă soliciți VOA pentru 15 zile trebuie să arăți bilet de ieșire în interval de 15 zile.

 50. Alex says:

  Am citit cu atentie articolul, dar pun totusi intrebarea, ca sa fiu sigur ca am inteles corect 🙂 In noiembrie o sa merg in Vietnam 12 zile, cu un stopover de 2 zile in Bangkok la dus si o zi la intoarcere. Zborurile Bucuresti – Bangkok – Bucuresti si Bangkok – Hanoi – Bangkok sunt efectuate cu companii diferite.

  Am inteles corect faptul ca in aceasta situatie pot solicita pe aeroport 2 single-visa entry, una la dus si una la retur din Vietnam, fara ca cele 13 zile in Vietnam sa fie presupuse ca fiind “visa run”? Inteleg ca sunt de asemenea eligibil pentru extinderea primei vizei pe care as obtine-o, incadrandu-ma in eprioada ei de valabilitate cu tot cu iesirea in Vietnam, dar nu as mai pierde timpul la oficiul de imigrari din Bangkok pentru formalitati, chit ca trebuie sa platesc o a doua viza de intrare.

  Multumesc mult, anticipat, pentru raspuns!

  • @Alex: ai înțeles bine. Cu 13 zile distanță între ieșire și reintrare mai mult ca sigur că nu te va bănui nimeni de visa run. Visa run definește acele ieșiri-intrări în interval de câteva ore (de unde și termenul de “run”)

 51. Iulian says:

  Intrebare:
  As avea nevoie de cateva detalii legate de aplicarea vizei multiple pentru Thailanda si viza pentru Cambodgia… Merg cu fam. in ianuarie cca 2 sapt. incluzand 4 zile in Cambodgia.
  Care crezi ca e cea mai potrivita modalitate de …abordare pentru a obtine aceste vize.
  (In plus eu voi ajunge in Thailanda cu cateva zile inainte iar sotia va intra cu copiii separat la cateva zile dupa… -cu procura)
  Thx,

 52. Mihai says:

  Astazi am aplicat si mi-a cerut 30 Euro pentru viza. Perioada 1 ianuarie- 10 februarie 2017.
  Poti sa imi dai un link cu nformatia despre reducerea taxelor?

 53. Mihaela says:

  Buna,
  Zbor pe 15 Ianuarie din Londra către Krabi cu escala in Bangkok (1 ora si 15 minute am escala) este nevoie sa iau viza din Bangkok? Sau se poate si din Krabi? Si o a doua întrebare: plec din Krabi pe 29 si am escala in Bangkok 12 ore…ma încadrez in cele 15 zile pentru care sper sa primesc VOA, dar pot sa părăsesc aeroportul? Sa vizitez Bangkok ul in cele 12 ore? Va mulțumesc frumos!

 54. Diana says:

  Buna.Am bilet catre Bangkok dus si bilet de avion catre Cambodgia 14 zile mai tarziu.Voi avea probleme pt obtinerea VOA?am citit undeva ca nu se considera bilet de iesire din Thailanda una din tarile vecine.sau e valabil doar pt bilet overland?multumesc

 55. Ale says:

  Buna. Am bilet de pe 24 pana pe 9 si dat fiind faptul ca nu sunt in tara si nu pot merge la ambasada, pot obtine visa on arrival pe 15 zile si sa o extind pentru inca 2? Care este procedura? Multumesc

 56. Co. says:

  Salut,
  Daca in decurs de 20 de zile am 2 intrari in Thailanda, prima cu sedere de 2 zile iar a doua cu sedere de 1 zi, pot sa aplic pentru viza turistica la Consulat pt prima intrare iar pt a doua intrare sa iau VOA? Exista vreun motiv pt care ar putea sa imi fie refuzata vreuna din cele 2 vize?
  Multumesc!

  • @Corina: motive pentru refuzul unei vize pot exista întotdeauna. De pildă, dacă nu ai depus actele necesare, viza îți va fi refuzată 🙂 Sfatul meu, dacă vii în Asia de Sud-Est și nu vrei să stai în Thailanda decât o zi sau două, e să alegi Kuala Lumpur ca hub. Nu ai nevoie de viză, poți intra de câte ori vrei și zbori low cost aproape oriunde în regiune.

   • Co. says:

    Mersi de raspuns. Deja am cumparat biletul de avion pe Bangkok dec nu prea mai am ce face in privinta asta.

    Ce vroiam sa stiu mai degraba: daca am o viza de turist pt 2 luni cu o singura intrare, pot , in intervalul celor 2 luni sa cer VOA, daca vreau sa intru a doua oara in tara?

    Mersi inca o data!

 57. Claudia says:

  Buna ziua! Urmeaza sa calatorim din 24 dec cu un minor de 11 ani care are nume de familie diferit de al nostru. De ce acte avem nevoie( pe langa cele normale)? Nu am gasit pe nici un site regimul juridic al minorilor.

 58. Corina says:

  Buna.Sunt in Cambodgia in vizita si as dori sa merg in Thailanda pt cateva saptamani.pot aplica pt viza turistica la ambasada thailandei de aici?mersi

 59. Ana says:

  Bună!

  Plănuiesc o vacanță în Asia în luna februarie. Am rezervat 13 nopti în Thailanda (din ce am citit mă încadrez la VOA) apoi plec în Kuala Lumpur, Bali și Singapore dar trebuie să mă întorc în Bangkok pentru a prinde zborul înapoi spre București. Nu am de gând să părăsesc aeroportul, dar biletul nu este unul cu escală, în sensul că sunt bilete de avion diferite (Singapore – Bangkok si Bangkok – București) și presupune să fac un nou check in. Pot aplica pentru o nouă VOA sau nu am nevoie de viză în perioada asta? Voi sta aproximativ 12 ore în aeroport. Aterziez în jurul orei 20.00 si plec a2a zi dimineață.
  Am sunat și la ambasada Thailandei în România dar doamna de la telefon nu a avut deloc chef de mine – „nu are nimeni timp să vă explice dumeavoastră, domnișoară”.

  Mulțumesc anticipat!

 60. Denisa says:

  Buna. Am o nedumerire: am achizitionat bilete pentru Thailanda transport si cazare pe numele din pasaport, care a fost facut inainte de casatorie. Voi calatori cu pasaportul care are inca valabilitate, insa avand in vedere ca mi-am schimbat numele in buletin, pot intampina probleme la obtinerea vizei?
  Merci frumos.

 61. Corneliu says:

  Are idee careva daca ce scrie aici e valabil, adica pe aeroport VOA e de 30 zile (la consulat in Bucuresti nu se cunoaste asa ceva)?
  http://www.thaiembassy.com/thailand/new-visa-rules.php

 62. Diana says:

  Buna! Imi poti spune te rog daca adeverinta de salariat trebuie sa fie in limba engleza sau nu? De asemenea, am citit pe undeva ca trebuie precizate pe ea data angajarii si salariul brut. Sunt informatiile adevarate? Mai trebuie altceva mentionat pe aceasta adeverinta? Multumesc!

 63. Raducu says:

  Salut.vreau sa stiu daca cumpar o casa in Tailanda pot obtine o viza de lunga durata,sau rezidenta.multumesc

 64. Eduard says:

  Salut daca am predat dosarul la ambasada , si dupa 3 zile am dat cancel la booking la hotelul care vroiam sa stau , nu este nici o problema nu ? Viza tot o voi lua pe data in care mi-a zis dansa sa vin sa iau pasaportul ?

  • Nu am cum să îți ofer o garanție în această privință. Dacă deja au trecut 3 zile de la depunerea dosarului, cred că afli curînd dacă ai obținut viza sau nu.

 65. Cristina says:

  Buna,
  Am bilete ptr Thailanda ptr 10 zile, din 15 Martie pana pe 24 martie si vrem sa obtinem VOA. Dimensiunile fotografiilor sunt ok 4*6? Si cat este taxa de viza… 1000 sau 2000 THB? Multumesc mult!

 66. Liviu says:

  Atentie la viza de Cambodgia online! Eu “am depus actele” am platit si n am mai primiti niciun raspuns, asa ca am luat o de pe aeroport.

 67. Gabi says:

  Buna, un mic ajutor va rog…..plănuiesc o vacanță în indochina cu sosire în Bangkok iar de acolo sa iau un tur privat pe cale terestră spre Cambodgia, Vietnam, Laos Si iar Thailanda, prin nord pe râul Mekong (Chiang Khong). Ambele intrări în Thailanda o sa fie sub 15 zile. Pot opta pt VOA în ambele locații ? Sau am nevoie de viza de la ambasadă ?

  • @Gabi: VOA de două ori.

  • Cristian says:

   buna ziua. Am tot cautat pe net si am incercat sa aflu daca pot intra in Laos cu pasaport temporar. Vreau sa merg in Bangkok,(unde pot merge cu pasaport temporar) si pe urma sa merg in Laos. vreau sa stiu daca pot merge din Bangkok in Laos cu pasaportul temporar, ca am inteles ca imi trebuie VOA de doua ori. Asta nu ar fii o problema de VOA. Vreau doar sa stiu daca pot merge din Bangkok in Laos cu pasaport temporar. Va multumesc

 68. Ina says:

  Update, ianuarie 2016: conform unor reguli relativ recente, cei care au zbor în conexiune prin Bangkok către alte destinații din Thailanda trebuie să obțină VOA în Bangkok. Prin zbor în conexiune înțelegem acel zbor la care, deși faci una sau mai multe escale, faci un singur check-in și ridici bagajul la destinația finală.

  Mai este valabil acest lucru? Eu voi avea zbor Bucuresti – Doha – Bangkok – Krabi. Sa inteleg ca trebuie sa imi iau viza de Thailanda in Bangkok?

 69. Irina says:

  Buna ziua,
  In luna Ianuarie 2018 voi pleca in Thailanda Krabi pentru 15 zile, in aceasta perioada as dorii sa vizitez si Cambogia pentru 4 zile cu revenire in Krabi pentru alte doua zile . Cum ar trebui sa procetez cel mai bine pentru obtinerea vizelor ? La intrarea in Thailanda sa prezint biletul de intoarcere catre Romania sau cel de plecare spre Cambogia ? Daca nu primesc re-entry permit , la intoarcerea in Thailanda din Cambogia voi plati din nou viza fara alte probleme ? Multumesc anticipat !

 70. simona says:

  Mersi de infosmatii , sunt foarte utile .

 71. Raluca says:

  Buna! mi-as dori sa calatoresc in Thailanda luna viitoare pentru 5 saptamani. Din cate am inteles ar trebui sa aplic pt viza de turist, insa la ambasada doamna de acolo mi-a spus de documentele necesare si m-a cam facut sa-mi pierd speranta.
  In primul rand,abia ce am terminat masterul si nu am avea cum sa prezint adeverinta de salariat( deci cum as putea proceda in aceasta privinta) si in al doilea rand ar trebui sa prezint rezervare pe toata aceasta perioada , ceea ce mi se pare absurd, dat fiind faptu ca Thailanda este o destinatie de backpackers( se poate rezerva fara sa platesti pe vre un site?). si alta varianta daca este posibila, gen sa imi iau viza VOa si apoi sa ies din tara si sa intru din nou si ar mai fi inca 15 zile.aceasta s-ar putea? cum ma sfatuiti ?

  Multumesc!

  • @Raluca: Thailanda nu este o destinație de backpackers, este un regat în Asia de Sud-Est care își impune propriile reguli privind imigrația. Dacă ești pregătită să le respecți, o poți vizita. Documentele necesare vizei de turist nu sunt impuse de personalul consular, ci de legea thailandeză. Cred că cea mai bună soluție în cazul tău este să aplici de două ori pentru VOA. Se adună 4 săptămâni. A cincea săptămână o poți petrece într-o țară vecină.

 72. Popa Anca says:

  Buna. Am citit tot articolul si aproape toate comentariile si totusi am cateva nelamuriri.
  Exemplu. Eu vreau sa stau o luna in Thailanda si o saptamana in Cambodgia. Cand ajung in Thai si vreau sa aplic pentru VOA trebuie sa arat biletele de avion, cazare etc. Politistul cand va vedea ca eu am bilet de iesire din Thailanda abia peste o luna cu toate ca VOA tine doar 15 zile nu va avea nimic de obiectat? Pot sa ii spun ca plec in Cambodgia si ma intorc peste cateva zile si aplic iar pt VOA? Este ok asa?In cazul in care nu-mi da viza ce fac? raman in aeroport?:))))))
  A 2-a nelamurire ar fi: As vrea totusi sa incerc sa aplic pentru viza de aici din Bucuresti, problema este ca nu sunt angajata si nici nu am fost,in schimb am cu prietenul meu o firma de cateva luni si pe firma respectiva avem cont. Pot duce extrasul de cont de pe contul firmei? Sau sa pun bani pe acel cont sa le aratam?
  Multumesc mult!

  • @Anca – problema ta au ridicat-o si alti cititorii. Sfatul meu e sa intri cu o VOA, sa stai in Thailanda (nu in “Thai”) doua saptamani, sa te duci in Cambodgia o saptamana si sa revii in Thailanda cu o a doua VOA. Atentie, insa: pentru ambele VOA trebuie sa arati biletul de iesire. Scrie clar in articol. Referitor la punctul 2 nu te pot ajuta, procedeaza in conformitate cu instructiunile de pe site-ul consulatului Thailandei. Oricum o viza de turist nu te va ajuta prea mult pentru ca permite o singura intrare. Sau, daca insisti, pot sa iti iei re-entry permit.

   • Anca says:

    Multumesc! Imi cer scuze pentru “Thai”, Thaialnda voiam sa scriu.
    Totusi nu inteleg daca este bine sa vada politistul de frontiera ca biletul meu de avion este de 1 luna ca si cum eu sunt 100% convinsa ca voi primi acolo viza ceea ce nu este deloc sigur. Cred ca sunt mai grea de cap dar nu pricep lucrul acesta.

    • @Anca – polițistul de frontieră (mai exact funcționarul care operează VOA) trebuie să vadă un bilet de ieșire din Thailanda ÎN TERMENUL celor 14 zile de VOA pentru care aplici. Așadar: la prima VOA poți arăta un bilet către Cambodgia, iar la a doua arăți biletul intercontinental de retur în țară. În fine, sunt lucruri pe care ar fi fost bine să le știi înainte să-ți faci planul de a sta o lună în Thailanda.

 73. john says:

  @Brad Florescu-Insusi thailandezii isi mai numesc cateodata tara “Thai”

  • @John: thailandezii se referă la țara lor cu expresia “Prathep Thai”, care se traduce prin The Land of the Thai sau The Country of the Thai, adică Thai-land/Thailand. Când spui “Thai” te referi la națiune. Făcând o paralelă cu țara noastră, e la fel de incorect să o prescurtăm “Român”. Mulțumesc pentru comentariu.

 74. Alex says:

  Salut,

  Intentionez sa merg in decembrie in Thai pentru 14 zile (voa ar trebui sa fie ok) apoi 5 zile in Singapore si apoi inca o noapte in Thai de unde voi pleca spre Romania. Pentru a 2-a intrare ar trebui tot voa sau exita si un fel de visa de tranzit?

  Ms!

 75. Cristi says:

  Buna,
  Plecam si noi in Thailanda peste 3 zile. Vom ajunge pe 24 iulie in Bangkok iar pe 28 plecam pentru 3 zile in Singapore iar apoi ne intoarcem in Phuket pentru 6 nopti. Avem rezervari, bilete de avion…cam tot. Problema este cu viza… putem cere re-entry sau cum sa procedam?
  Va multumesc.

  • @Cristi, @Alex: s-a mai pus întrebarea de câteva zeci de ori. Citiți comentariile dinainte. Și articolul cu atenție. Vă recomand ca pe viitor să vă interesați de vize înainte să vă cumpărați biletele de avion.

 76. Gabi says:

  Îmi poate spune cineva cât durează până obțin o viză de Thailanda de 30 de zile?

 77. ana maria says:

  Buna ziua. Am o nelamurire si site-ul ambasadei nu m-a ajutat (sau poate nu am stiut unde sa caut). In perioada 30 nov-11 dec 2017 (sub 15 zile) zbor catre Phuket.
  Ca sa evit aglomeratia din aeroport, ma gandeam sa imi iau viza de la ambasada din Bucuresti. Cu cat timp inainte pot (maxim) sa aplic si cat costa taxa?
  Va multumesc foarte mult

  • @Ana Maria: 1. Din cate stiu eu, oficial procesarea cererii de viza dureaza 5 zile lucratoare. Neoficial poate dura mai putin, dar aceasta este termenul legal. 2. Aglomeratia din aeroport nu e cauzata atat de obtinerea vizei cat de efectuarea controlului de trecere a frontierei. De care nu scapa nimeni, nici macar thailandezii. Daca iti iei viza de acasa vei economisi 10-15 minute. 3. Viza TR costa 30 eur (scrie in articolul la care ai comentat) dar plata taxei a fost suspendata cateva luni anul acesta, ca masura de incurajare a turistilor romani (si ďin alte tari). Nu stiu cat va costa la momentul la care vei aplica tu, intrucat nu cunosc daca exceptia se va prelungi pana atunci. Daca va fi 30 eur, tine cont ca se accepta doar plata in Euro. Nu in lei, nu in dolari, nu in Thai baht sau alta moneda.

 78. Catalin says:

  Daca zborul are 2 sau mai multe escale, sunt necesare vize de tranzit pt tarile unde sunt escalele? E posibil ca intre 2 zboruri sa fie si un interval de 12 ore! Multumesc

  • @Catalin: Cel mai bine este să întrebi compania aeriană cu care zbori. Eu nu am de unde să știu pe unde tranzitezi. Dacă o faci prin Paris e un lucru, dacă o faci prin Miami e alt lucru (îți trebuie viză de tranzit).

 79. Tibi says:

  Salut,
  Planificam si noi o excursie in Thailanda, singapore la sfarsitul lui Noiembrie 2017- inca nu am luat biletele dar as dori sa le iau cat de curand.
  Zborul va fi sofia -bankok si de acolo as dori sa iau la o diferenta de cateva ore un avion catre singapore.
  Este necesar sa iau VOA pentru acele ore de tranzit pe care le-as astepta in aeroportul Bankok? Intreb aceasta deoarece doresc sa ma intorc inapoi in Thailanda dupa ce vizitez Singapore 6 zile si sa stau in Thailanda 12 zile. Si daca ar fi luata in calcul toata perioda as depasii cele 15 zile.
  Multumesc anticipat !

 80. Smaranda says:

  Nu vad niciun comment de la un CMIst( cabinet medical individual, sora-mea este stomatolog). Aveti cumva idee ce dovada de angajare ii trebuie? Poate sa isi emita singura dovada dar altceva nu vad ce ar putea aduce.. multumesc mult!

 81. Monica says:

  Buna! Foarte cuprinzator articolul, insa am o nelamurire.. dupa completarea formularului, cum se programeaza la Ambasada? Eu voi merge intr-o croaziera care are 2 opriri consecutive in Thailanda (Koh Samui si Laem Chabang). Trebuie viza pentru multipe intrari sau e ok doar una pentru o intrare cu un re enter permitt? Incerc sa sun la Ambasada de cateva zile si tot nimic, sper ca ma poti ajuta tu cu aceste info 🙁

  • Tedoo says:

   Bună, Monica,
   La Consulat nu se fac programări, odată ce ai dosarul gata mergi și îl depui.
   Dacă la fiecare intrare pe teritoriul Thailandei nu ai mai mult de 15 zile ședere este foarte simplu să iei Visa on Arrival de fiecare dată.

 82. alina says:

  Buna Monica,

  Ai rezolvat ceva cu viza ptr Thailanda? Am si eu aceeasi problema ca si tine: 2 vizite consecutive in Thailanda. Probabil mergem cu acelasi vas:-)

 83. Gabi says:

  Ar de mare ajutor dacă ar preciza pe site că nu acceptă acte din alte țări europene. Gen extras de cont sau adeverința de venit. Nu am mai bate atâta drum de pomană!

  • Tedoo says:

   Gabi, nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de situație și nici nu am susținut pe undeva că acest articol este exhaustiv. Dacă ai rezidență și loc de muncă în altă țară europeană poate ar trebui să încerci să iei viza de la consulatul Thailandei din acea țară.

 84. Andrei says:

  Update: azi 30 noiembrie 2017 – VOA 2000 bath + 200 fee

 85. Marius says:

  Salutare,

  Am fost de curand la ambasada si doamna de acolo nu parea sa fii auzit vreodata de viza comuna cu Cambodgia. Nu stiu daca mai e de actualitate sau nu era informata persoana de acolo, cert este ca nu se poate.

  Eu ma gandeam sa stau 4 zile in Bangkok, dupa sa merg in Cambodgia si sa ma intorc pentru alte 15 zile in Thailanda.

  Planul meu ar fi sa iau de la ambasada visa turistica pentru Thailada si dupa la intoarcere sa iau VOA ? Ma mai gandeam si sa iau re-entry cat timp stau in Bangkok sa nu mai platesc VOA la intoarcere, dar nu stiu cat de usor se poate lua.

 86. Olivia says:

  Buna ,

  O sa ajung peste doua zile in Bangkok , si o sa aplic pentru VOA , intrebarea mea este , imi poti ridica bagajele de cala inainte sau trebuie sa primesc viza si dupa le pot ridica ?

  Multumesc

 87. Andreea says:

  Buna!

  Multumim frumos pentru informatii, din articolul tau m-am lamurit cel mai bine!
  Totusi, as avea o intrebare, mai ales avand in vedere update-urile incluse in 2018 ca un turist poate obtine doar 2 VOA intr-un an. Asadar, O sa stau 18 zile in vacanta, din care ultimele 3 in Singapore, ramanand primele 15 in Thailanda (cu exceptia a 4 zile in Cambodgia).
  Am vazut optiunile in articol, dar te rog sa ma ajuti cu un sfat:
  1. varianta 1 – obtinere 2 VOA – inseamnca ca la prima VOA le arat biletul de plecare spre Cambodgia (si nu cel spre singapore) iar la a 2-a VOA le arat biletul de plecare din Thailanda spre Singapore?
  2. varianta 2 – pentru ca ma incadrez in cele 15 zile, pot sa le arat direct biletul spre Singapore si apoi sa aplic pentru re-entry permit. Poti sa-mi spui daca exista oficiu pentru re-entry in aeroportul Don Mueang? Asta inseamna ca ma calific pentru o a doua VOA anul asta?

  Imi recomanzi sa merg pe varianta 1 sau 2?

  Multumesc frumos,
  Andreea

 88. […] – despre viza de Thailanda. Am citit acum pe Tedoo despre modificarile aduse vizelor de Thailanda. Vom putea sa luam viza pe 6 luni, incepand cu 13 […]

 89. […] Pentru Thailanda, cetăţenii romani au nevoie de viză turistică – pentru un sejur de maxim 15 zile se poate obţine şi pe aeroportul din Phuket (Visa On Arrival – VOA), pentru sejururile de peste 15 zile fiind necesară obţinerea vizei de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucureşti. Mai multe detalii despre obţinerea vizei găsiţi la Brăduţ Florescu pe blog. […]

 90. […] Viza am obținut-o de la ambasada din București, gratuit, pentru 30 de zile (în aeroport poți obține până la 15 zile). Despre cum se obține viza, cel mai bine știe Tedoo. […]

 91. […] Pentru a vizita această țară, ai nevoie de viză. O poți lua ușor de la Ambasada Tailandei la București sau de pe aeroport, la sosire. Visa on arrival se dă pentru maximum 15 zile de ședere, iar pentru o perioadă mai lungă de atât, ea trebuie obținută de la Ambasadă (acte necesare). Mai multe informații se pot găsi pe site-ul Ambasadei sau pe Tedoo. […]

 92. […] sau poate a ajutat și faptul că am pregătit exemplar toate documentele necesare. Pot spune că Brad mi-a fost sprijn și pe site și pe grupul în care am cerut tot felul de informații despre […]

 93. […] Viza de Thailanda. Ghid complet. | Tedoo cu Brad Florescu […]

Lasă un comentariu