Tedoo cu Brad Florescu

Thailandeluxe (6). The Conrad Samui. Jos textila!

Te simți ca primul om pe Terra, coborât cu hârzobul din cer de Dumnezeu pentru a-I admira în premieră Opera.

Testăm timp de câteva zile cele mai luxoase hoteluri și resort-uri din Thailanda, apoi ne spunem părerea despre ele cât de obiectiv putem. Am numit această colecție Thailandeluxe. Sperăm să te inspire pentru următoarele tale vacanțe. Azi publicăm al șaselea review din serie, despre The Conrad Koh Samui.

Tărâmul celor optzeci de piscine.

Înainte de a vă rezerva o vilă la The Conrad mergeți la un psiholog și vă clarificați sentimentele. E necesar. Pentru că, dacă vă iubiți cu adevărat, imediat ce veți intra în cameră hainele vor cădea grele pe pardoseală și doar cerul va fi limita a ceea ce va urma. Dacă nu vă iubiți cu adevărat e grav. Unul dintre voi îl va împinge pe celălalt peste marginea piscinei infinity. Până jos e cale lungă. Plus că e păcat de bani.

Ca să dau doar un exemplu, Elena și-a pus haine pe ea doar când a trebuit să mergem la micul dejun. Nu fără ceva regrete exprimate în clar.

Ocean View Pool Villa. Model: Elena Stanciu. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Ocean View Pool Villa. Model: Elena Stanciu. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Toate astea sunt, cred eu, din cauza stării de „primul om pe Terra” pe care ți-o dă locul. Parcă te-a coborât Dumnezeu cu hârzobul din ceruri și te ține suspendat deasupra mării și a pământului ca să-i admiri în premieră opera. Divina vanitate! În atari condițiuni este evident că nu poți accepta îndoiala sau compromisul. Ești Omul Primordial. Vor mai trece multe generații de Caini și Abeli până când mintea și sufletul se vor îmbâcsi cu astfel de lucruri, iar trupul va simți nevoia să se ascundă după straie.

Am numărat 80 de piscine. Una mare, publică, la care nu vine niciodată nimeni pentru că nu are nevoie. Și celelalte 79, private, păzite cu cerbicie de ziduri, garduri și streșini generoase. Doar partea dinspre mare este deschisă, orbitor de deschisă. Și doar pasărea cerului ar fi singura capabilă să-și bage ciocul în treburile tale. Asta dacă s-ar putea avânta atât de sus fără să amețească.

Ocean View Pool Villa. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Ocean View Pool Villa. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Linia orizontului e ondulată în forma dealurilor și munților care alcătuiesc continentul. În dreapta, apar și dispar după colț feriboturile albe, dolofane, care transferă muritorii de la Donsak la Samui și înapoi. În stânga recunosc cu bucurie și familiaritate conturul Khanom-ului meu drag. În linie dreaptă sunt 20 de kilometri până la casa mea, dar linia unduită a gândului o plasează la celălalt capăt al lumii. La mijloc, agățate printr-un cordon ombilical de inima Pământului, două insule în formă de balenă calcă apa ochi în ochi.

Zâmbetul subtil al oii negre.

Stefano Ruzza, elvețianul care conduce cu mână înmănușată The Conrad, începe discuția printr-o mărturisire: „Taică-meu a fost medic, mama a fost medic, fratele meu e medic. Toți din familia mea sunt medici, numai eu am ales calea hotelăriei. Sunt oaia neagră a familiei”. Apoi soarbe din cafe latte-ul impecabil pregătit de oamenii lui și, aruncând a cine știe câta privire peste tabloul care se așterne la picioarele noastre, zâmbește subtil. E zâmbetul acela pe care doar oile negre îl pot afișa sau înțelege.

În industria hotelieră clasificările după stele se opresc la cifra 5. E mai practic așa, altfel am asista la o escaladare haotică a auto-clasificărilor, de n-ar mai ști bietul client după ce să se orienteze. Totuși, ce e dincolo de 5 stele se poziționează ca „Luxury”. Și, ca să înțelegem care e treaba cu The Conrad, trebuie să menționăm un singur lucru: este brandul “Luxury” al lanțului Hilton. Cu alte cuvinte, se ia un Hilton și se exagerează. Localizarea, confortul, amenajările, servicile. Și prețul.

Ocean View Pool Villa. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Ocean View Pool Villa. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Dintre toate vedetele care și-au petrecut vacanțele aici, Stefano poate pronunța un singur nume: Lewis Hamilton, pilotul de Formula 1. Când vine însă vorba despre cântăreți sau vedete de la Holywood, managerul tace chitic. Nu-mi poate da nume pentru că, dacă le public, e posibil să-i piardă de mușterii. Îl înțeleg și îl asigur că Brad Pitt mă citește cu nesaț încă din 2007. Pe de altă parte, nu pot să nu remarc că sportivii nu se ascund de nimeni niciodată, iar oamenii de scenă – da, de toată lumea, tot timpul.

E drept că, dacă vrei să-ți intri în rol pentru „Omul Invizibil”, îți iei un Ocean View 2 Bedroom Villa aici și o să înțelegi perfect personajul lui H. G. Wells. Nici măcar staff-ul care intră pe ușa de serviciu ca să-ți gătească și să curețe vila de păcate nu va da ochii cu tine. Dar, grijă mare, așa cum am mai spus: asigură-te din timp că încă o iubești pe Angelina.

Halatul.

Ocean View Pool Villa (65 metri pătrați vila, 28 metri pătrați terasa cu piscină de 10 metri) costă între 480 EUR și 760 EUR în funcție de sezon și de gradul de ocupare. Toate vilele au piscină și vedere panoramică la mare.

Ocean View 2 bedroom Villa. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Ocean View 2 bedroom Villa. Foto: Brad Florescu. Echipament: SONY A7.

Resort-ul oferă programul Best Price Guarantee care presupune că orice tarif ai găsi în altă parte decât pe site-ul The Conrad, echipa de vânzări îți va oferi un preț egal.

De menționat aici și oferta Conrad Experience, care oferă o noapte gratis la fiecare patru nopți plătite. Mai multe informații practice găsești pe site-ul The Conrad Samui.

Despre #thailandeluxe

Proiectul este realizat cu sprijinul Autorității pentru Turism a Thailandei (T.A.T.), biroul pentru Balcani. Mulțumiri Mădălinei Nan și lui Bogdan Gligor pentru implicare și suport. Mulțumiri și managementului The Conrad Koh Samui pentru găzduire.

Fotografii de Brad Florescu și Elena Stanciu. Echipament utilizat: SONY A7. Mai multe imagini din tot resort-ul găsești în galeria articolului.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 2 Comentarii

  1. Firme says:

    Deci, paradisul exista ! Bani ne trebuie sa mergem acolo 🙂 !

  2. […] mai sus despre The Conrad Samui. Deși nu se cuvine să poluez acest review cu referiri la concurență, nu mă pot abține să fac […]

Lasă un comentariu