Tedoo cu Brad Florescu

Chiang Mai la extrem: 5 metode prin care să-ţi creşti nivelul de adrenalină.

Câteva dintre cele mai populare metode prin care-ţi poţi consuma excesul de energie în Chiang Mai.

Orice website sau ghid turistic ai deschide pentru a te documenta despre Chiang Mai, vei citi mai întâi de toate că este capitala culturală a Thailandei. Nimic mai adevărat. Ajuns la faţa locului, însă, vei descoperi că agenţiile de turism locale se întrec în a vinde aventură prin împrejurimile fostei capitale a dinastiei Lanna. Am adunat de pe rafturi şi display-uri toate pliantele care îmi strigau „extreme”, „fun”, „adventure”, le-am citit din scoarţă-n scoarţă şi sunt gata să-ţi dezvălui câteva dintre cele mai populare metode prin care-ţi poţi consuma excesul de energie în Chiang Mai.

1. Bungee jumping

Sari de la 50m înălţime, singur sau în tandem cu un prieten. „Aterizezi” pe uscat sau în apă. Ca să-ţi dovedeşti curajul prietenilor de acasă, poţi comanda organizatorilor un set de fotografii sau un film de aventură în care tu eşti eroul principal.
Pachetul de bază, care include săritura, asigurarea şi Certificatul de Vitejie, costă 1.500 thb (aprox. 35 de euro). Poţi citi toate detaliile aici.

2. White water rafting

Echipa de la The Peak Adventure te duce până la râul Maetang (80km nord de Chiang Mai), îţi face instructaj ca la carte, te echipează după cele mai înalte standarde de siguranţă şi eşti gata să te duci cu pluta pe râu. Aventura ţine cât 10 km de apă curgătoare şi este cotată la gradele 4 şi 5 de dificultate.
Costurile unei astfel de nebunii încep de la 1.200 thb – inclusiv transport dus-întors şi masa de prânz.

3. Rock climbing

Şi ce dacă nu ai mai făcut asta niciodată? Ia-o ca pe o oportunitate de a învăţa ceva nou! Chiang Mai Rock Climbing Adventures organizează cursuri de 3 zile pentru începători – timp suficient să te familiarizezi cu tehnici de căţărare şi coborâre, limbajul semnelor folosit de căţărători, sitemul de manevrare a frânghiilor. Organizatorii promit că în cea de-a treia zi vei putea să te caţeri alături de profesionişti cu ani buni de experienţă.
Pachetul de 3 zile costă 8.995 thb (aprox. 210 euro) şi include transport, echipament, mesele de prânz, gustări, apă şi asigurare.

4. Off road cu ATV-ul

Pentru cei puţin experimentaţi în conducerea ATV-ului există varianta uşoară de 3 ore (42 km) în care se urcă până pe vârful Khom Long, la 1.459m altitudine.
Recidiviştii în domeniu se pot înscrie la excursia de o zi în care vor ajunge pe vârful Doi Pui, la 1.685m altitudine şi apoi pe căi mai puţin bătute de picior de turist până la templul Doi Suthep.
În oricare categorie te-ai încadra, ai şanse mari să treci prin apă şi noroi, aşa că nu te îmbrăca cu cele mai bune haine din bagaj.
Preţurile variază între 1.300 thb (30 euro) şi 6.950 thb (162 euro), în funcţie de varianta pentru care optezi – 3h sau 1 zi, tipul de ATV, dacă eşti şofer sau pasager. Poţi citi toate detaliile pe site-ul ATV Chiang Mai Tours.

5. Jungle Flight

Cea mai scurtă descriere ar fi: tiroliană prin pădurea tropicală. Punctele fixe între care îţi vei da drumul pe coardă sunt copacii bătrâni de sute de ani, pe vremuri folosiţi ca loc de joacă numai de maimuţe.
Pentru moment înălţimea maximă de pe traseu este de 50m, însă Jungle Flight se extinde şi va avea disponibilă o variantă de tiroliană lungă de 1.5 km, la 200m înălţime, pe care, promit ei, vei ajunge să zbori cu 60km/h!
Costurile încep de la 1.990 thb (46 euro) şi includ transport, trekking şi tiroliană, echipament, apă şi gustări, masa de prânz sau cina, o vizită într-un sat tradiţional thailandez.

Acum căţiva ani visam să fac bungee jumping, azi însă mă înspăimântă şi să citesc despre o aşa nebunie. Cred că aş opta, mai degrabă pentru tiroliană. Pe tine ce activitate te tentează?

Comentarii - 3 Comentarii

  1. Danny Lime says:

    Am incercat ‘tiroliana’ cu Jungle Flight in urma cu 2 ani( ca de altfel si celelate chestii mentionate).
    . A fost frumos, mai ales ca instructorii erau simpatici si ‘de viata’. La un moment dat te coboara 40 de metri agatat de mijloc. I-am zis ca vreau mai rapid si nebunu’ m-a lasat in cadere libera 30 de metri, m-a oprit aproape de pamant 🙂 Dar daca iti e frica nu fac figuri de-astea.

    • Tedoo says:

      Mă duc săptămâna viitoare să încerc şi eu. Sună bine căderea aia liberă, un picuţ ca bungee la care visam pe vremuri :-).

  2. Elle says:

    Rock climbing – daca faci instructaj 3 zile la rand, a patra zi nu mai poti sa te misti! Ma duc la rock climbing gym de vreo doua luni, nu stau mai mult de doua ore in gym, si am febra musculara vreo 2-3 zile dupa!

    As incerca 4 din 5 – nu sunt sigura ca as vrea sa incerc bungee jumping (cred ca am sarit de varsta critica), desi la parcul de distractii cel mai mult mi-a placut caderea libera.

Lasă un comentariu