Tedoo cu Brad Florescu

Qatar Airways lansează căutarea “Biletului de Aur”.

Vineri, între 13 și 14 ora României, poți găsi în sistemul Qatar Airways un bilet de avion pentru care se achită doar taxele.

Vineri, 2 septembrie, între orele 13 și 14, utilizatorii de internet din România vor putea porni în căutarea unui bilet de aur ascuns de pe site-ul Qatar Airways.

Este vorba despre un bilet la clasa economy pentru care găsitorul va plăti doar taxele. Destinația că nu îmi este cunoscută, pentru că descoperirea ei face parte din joc. Iată cum se va desfășura acțiunea.

Pe pagina campaniei apare deja link către un filmuleț care prezintă indicii despre câteva destinații. Sunt ușor de decriptat, au și codul de aeroport suprapus. Lista este ofertantă, cu aeroporturi din America de Nord și Asia-Pacific. Nu-ți spun mai multe ca să nu-ți răpesc plăcerea de a le descoperi singur. Durează câteva minute să îți faci lista de la care să demarezi căutarea biletului de aur.

Acum începe partea mai grea. La ora 13, când se activează jocul, intră pe motorul de căutare/rezervare de pe site și introdu diverse date de călătorie pe diferitele destinații. Biletul de aur e ascuns undeva în calendar, deci ca să-l găsești trebuie să găsești exact datele pentru care a fost încărcat și destinația pe care a fost încărcat. Corelează-le cu perioadele indicate în filmuleț, ca să nu umbli după urși polari în Sahara.

Bun. Scotocește până dai de bilet (Doamne, ajută!) și, când l-ai găsit, pune cardul și cumpără-l. Bineînțeles, asta doar dacă vrei. Dacă nu-l iei tu îl va lua altcineva.

Biletul este valabil pentru călătorii între 15 septembrie 2016 și 30 iunie 2017. O singură persoană, o singură călătorie (poate fi dus-întors sau doar dus).

Dacă ți se pare interesant, ia-ți o oră de joacă între unu și două ale zilei de 2 septembrie și intră aici.

Concursul este valabil și pentru utilizatori din alte țări. Dacă ești român, dar locuiești în străinătate trebuie să știi că tot vineri și tot de la ora 13 (ora locală) demarează concursuri similare și pentru Franța, Italia, Norvegia, Olanda, Germania, Turcia și Danemarca. Marea Britanie intră în concurs cu o oră mai devreme (12 GMT). Fiecare țară are alocate biletele sale, nu ne batem toți pe același.

E posibil, de fapt, ca pentru fiecare concurs național să fie ascunse în sistem mai multe bilete, dar nu am încă nicio confirmare în legătură cu asta.

Spor!

UPDATE 13.25: Se pare că există probleme cu site-ul QA, care au apărut de la minutul 1 al concursului. Unii reușesc să intre, alții nu. Probabil că inginerii de la centrala IT a companiei nu se așteptau să fim atât de mulți. Sper să se remedieze rapid.

Comentarii - 22 Comentarii

 1. A picat site-ul Qatar din primul minut…. Pfff…

 2. Ioana says:

  era de asteptat sa le cada si site-ul 🙂

 3. Andrei says:

  Server cazut la 13.01 🙂

 4. Adina says:

  Eu sunt pe site dar nu merge motorul de cautare . Scriu Bucuresti oras de plecare dar nu accepta niciun oras de sosire – nici macar Doha unde clar exista rute directe ….. Mai incerc

 5. Andrei Nec says:

  Desi, premiul cel mare se pare ca ar fi Adelaide…

 6. Andrei Nec says:

  5-14 MAR Krabi

 7. iulia says:

  Mie nu imi merge deloc…imi da eroare

 8. ben says:

  se pare ca nu avem sanse sa gasim ceva la cum merge site-ul. abia reusesc sa introduc destinatia si o data de pelcare, daca modific pt urmatoarea zi…gata…se invarte avionul ala al lor pana te plictisesti…

 9. ben says:

  acum nici nu mai incarca pagina, intra direct eroare 404

 10. Adina says:

  A reusit cineva ?

 11. ben says:

  hai ca asta-i buna. inca nu se facuse ora 2 si…esajula fisat pe site…

  Dear Customer,

  We are currently carrying out essential maintenance to our site. Services will be available in a short while.

  Pe bune? Macar poate vor relua promotia pe regiunea noastra.

 12. iulia says:

  A reusit cineva sa achizitioneza biletul???

Lasă un comentariu