Tedoo cu Brad Florescu

Turcia

Cealaltă Turcie (Ep. 3) – Antakia, New York-ul primului mileniu.

Poate că de Antakia (sau Hatay, numele aeroportului) n-ai auzit, dar sunt convins că Antioch îți sună mult mai cunoscut. Antakia de azi e una și aceeași cu Antioch-ul menționat în Biblie și în cărțile de istorie, o cetate fondată acum peste 2300 de ani de Seleucus I Nicator, generalul lui Alexandru cel Mare.

Cealaltă Turcie (Ep. 1) – Planeta Cappadocia.

Cealaltă Turcie nu e are resorturi de 5 stele, yachturi și piscine. Nu vibrează în ritmurile discotecilor, nu are izvoare de alcool incluse în preț și nu primește la restaurantele sale oameni în costume de baie. Astăzi am să vă povestesc despre o bucată din această Turcie mai puțin știută: Kappadokia (sau Cappadocia, așa cum o știu europenii).

7 destinații pentru 2009

Am să vă dau o veste proastă care m-a bucurat foarte mult: traficul pe site a scăzut dramatic între 22 decembrie și 5 ianuarie. Înseamnă că ați fost plecați, că ați călătorit, că le-ați dat naibii de birouri, computere și conexiuni la internet. Ca să o țineți în același ritm tot anul, îmi permit să vă recomand 7 destinații pentru 2009.

Ce să faci în Istanbul dacă ai câteva ore de pierdut

O străduță lungă și îngustă ca o poveste din trecut, cu case vechi și colorate și cu restaurante de ambele parți, asta am văzut. Se numea Çapari Sokak. Şi am intrat pe ea. “Hello, mister! Russian? Italian?” m-au întâmpinat imediat.

Despre distanțe: cu cine se mai învecinează România

Ce vreau să spun, de fapt, e că distanțele nu se calculează în kilometri, ci în timp. Pentru că și vacanțele se calculează tot în timp (nu primim 10.000 de kilometri de concediu). Prin această prismă, deși România pare cea mai apropiată destinație, de multe ori nu este.

10 idei de vacanță pentru 2008

Începând de la mic la mare, în ordinea distanțelor, iată 10 idei de locuri pe care le-ați putea lua în calcul pentru vacanța/vacanțele acestui an. Cea mai apropiată destinație e la 4 ore de condus. Cea mai îndepărtată – fix pe cealaltă parte a Pământului. Alegeți-vă.