Tedoo cu Brad Florescu

Muntenegru

7 destinații pentru 2009

Am să vă dau o veste proastă care m-a bucurat foarte mult: traficul pe site a scăzut dramatic între 22 decembrie și 5 ianuarie. Înseamnă că ați fost plecați, că ați călătorit, că le-ați dat naibii de birouri, computere și conexiuni la internet. Ca să o țineți în același ritm tot anul, îmi permit să vă recomand 7 destinații pentru 2009.

Perast, Hotel Conte

Hotelul este așezat pe malul Mării Adriatice, dar nu e un hotel tipic cu sea-view. Pare, mai degrabă, o fereastră în prelungirea căreia au construit și câteva camere, în cazul în care adormi, uitându-te la mare.

Perast, Veneția din Kotor Bay

Boka Bay este singurul fiord european din afara Scandinaviei, nominalizat ca “The Fifth Most Beautiful Bays in the World”, are forma unui fluture, cu 4 strâmtori, dispuse ca niște aripi.

Hotel Pelikan, lacul Skadar, Muntenegru

În Europa există un singur munte negru. În Muntenegru există un singur lac mare. Dintr-un singur hotel vezi mare lacul. Lacul mare cât o mare. Jocul de cuvinte nu e făcut aiurea, ci inspirat de țara asta minunată, cu lacul ei fantastic.

Lacul Skadar, Muntenegru

Lacul e presarat cu insule și insulițe. Pe multe dintre ele se găsesc mănăstiri, fortificații sau mici așezări pescărești. Grmzour, “Alcatrazul Muntenegrului”, o fostă închisoare construită de turci, e o ruină albă, strălucitoare, pe ale cărei ziduri stau de gardă zeci de pescăruși cu simțul datoriei.

Muntenegru, mon amour

Ţara e minunată. E una dintre cele mai mici din Europa, dar reușește să condenseze pe o suprafață restransă toate minunile posibile. E atâta natură virgină în țara aia încât începi să te simți prost că ești turist și nu pasăre.

Despre distanțe: cu cine se mai învecinează România

Ce vreau să spun, de fapt, e că distanțele nu se calculează în kilometri, ci în timp. Pentru că și vacanțele se calculează tot în timp (nu primim 10.000 de kilometri de concediu). Prin această prismă, deși România pare cea mai apropiată destinație, de multe ori nu este.

10 idei de vacanță pentru 2008

Începând de la mic la mare, în ordinea distanțelor, iată 10 idei de locuri pe care le-ați putea lua în calcul pentru vacanța/vacanțele acestui an. Cea mai apropiată destinație e la 4 ore de condus. Cea mai îndepărtată – fix pe cealaltă parte a Pământului. Alegeți-vă.