Tedoo cu Brad Florescu

Maroc

Oferte turistice care te dau pe spate! De râs.

La provocarea cuiva, nu spun cine, azi am intrat să văd cum mai arată oferta externă a agenţiilor de turism româneşti. Am descoperit că vechile şi eternele tehnici de manipulare a turistului credul funcţionează în continuare (cu mai puţin succes, […]

Hai cu bicicleta să salvăm Planeta.

Printre cele mai apetisante tururi pe două pedale se numără: o explorare de trei săptămâni a Tibetului şi Nepalului, o traversare de 15 zile a Munţilor Atlas sau tura de 1000 de kilometri prin Patagonia.

Sahara 2007 (Ep. 4) – O zi frumoasă în Sahara.

La câțiva kilometri sud de Merzouga se află un sătuc întemeiat acum 40-50 de ani de malinezii veniți pe ruta vechilor caravane. Locuitorii satului au trăsături tipice Africii central-vestice și își păstrează vechile tradiții cum pot și ei.

Sahara 2007 (Ep. 3) – De la Ouarzazate la Merzouga.

Drumul de la Marrakech până aici a fost o experiență fenomenală. Kazbah Road, șoseaua care traversează Munții Atlas e un fel de Transfăgărășan de-al nostru, cu cel mai înalt punct pe la 2.200 de metri. E greu să conduci nu din cauza asfaltului sau a traficului (foarte decente amândouă), ci pentru că peisajele ireale îți fură atenția permanent.

Sahara 2007 (Ep. 2) – Marrakesh, Crăciun fericit!

Pentru vânzătorii marocani, negocierea prețului nu e o povară, ci o plăcere. Nu evitați negocierile, pentru că ele fac parte dintr-un ritual social străvechi. E ca o conversație. Purtați-o cu plăcere. Şi nu uitați că un târg bun începe după ce-ați reușit să scădeți prețul inițial la 30-40%.

Sahara 2007 (Ep. 1) – De la București la Madrid.

Am decolat cu 40 de minute întârziere. Am ajuns la Madrid tot cu 40 de minute întârziere, după cel mai drept zbor pe care l-am făcut în viața mea. Avionul a decolat de pe Otopeni pe pista 24 și nu a virat nici stânga, nici dreapta timp de 3 ore. La Madrid, a mers drept înainte și s-a pus pe pistă fără niciun viraj.

10 idei de vacanță pentru 2008

Începând de la mic la mare, în ordinea distanțelor, iată 10 idei de locuri pe care le-ați putea lua în calcul pentru vacanța/vacanțele acestui an. Cea mai apropiată destinație e la 4 ore de condus. Cea mai îndepărtată – fix pe cealaltă parte a Pământului. Alegeți-vă.