Tedoo cu Brad Florescu

Grecia

7 Insule (ep. 1): Antiparos, Grecia. Povestea Căpitanului Pipinos.

De bucurie că n-am terminat serialele precedente, astăzi încep unul nou. În cele 7 episoade care urmează am să povestesc despre cele mai frumoase 7 insule pe care le-am vizitat la viaţa mea. 7 insule din Europa, Africa, Asia, America de Sud şi Oceania pe care mi-am lăsat o bucăţică de suflet şi ale căror poveşti şi imagini sper să te inspire în călătoriile tale viitoare. Pămâââânt!

AirBnb. Proprietar, închiriez casă ţărănească în Hawaii. Rog seriozitate.

Pentru 18 EUR pe noapte, poţi închiria de la Pierre o cameră în Windsurfer’s House-ul său din Hawaii, iar pentru 16 EUR poţi înnopta la vecina lui, Larue. Senzuala Uloma are o cameră liberă în Amsterdam (29 EUR şi mult succes), Nadia închiriază un apartament delicios chiar lângă Tour Effiel (75 EUR), iar David lasă din mână cheile superbei căsuţe din Gili Trawangan pentru 88 de EUR pe noapte. Dacă nu te deranjează să-ţi împarţi spaţiul cu un cuplu de prieteni, poţi lua în considerare Casa Caldera sau Casa Oia, două vilei luxoase din insula grecească Santorini.

CRETA Secretă

Am să vă prezint 3 locuri care, deși nu sunt propriu-zis secrete, sunt în afara traseelor tradiționale și, după părerea mea, sunt foarte frumoase.

7 destinații pentru 2009

Am să vă dau o veste proastă care m-a bucurat foarte mult: traficul pe site a scăzut dramatic între 22 decembrie și 5 ianuarie. Înseamnă că ați fost plecați, că ați călătorit, că le-ați dat naibii de birouri, computere și conexiuni la internet. Ca să o țineți în același ritm tot anul, îmi permit să vă recomand 7 destinații pentru 2009.

Grecia, Pelopones 2008 (Ep. 5) – Cape Tenaro. Farul de la capătul Europei.

Cape Tenaro, Akrotiri Tainaro sau Cape Matapan este cel mai sudic punct din Europa, cu mai puțin de 1° diferență față de Tarifa, care este cel mai din sud pământ european. O să mă întrebați de ce ar vrea cineva să se ducă până acolo. Doar așa, ca să spună că a coborât cel mai jos pe continent? Şi când spun cel mai jos am în vedere și faptul că exact lângă far este grota despre care se știe că ar fi intrarea în iad, că acolo sălăsluiește Hades, zeul morții.

Grecia, Pelopones 2008 (Ep. 4) – Porto Kagio, ascunzătoarea piraților.

Porto Kagio este departe de orice. Până și pentru cei din Kalamata (unde puteți ajunge cu avionul de la Atena) e greu de ajuns, pentru că drumul înseamnă numai serpentine, dintr-un vârf de munte în altul, fără parapeți și cu viraje bruțte. Normal, tot ce e minunat ori e imoral, ori e ilegal, ori îngrașă. Ori e atât de frumos, încât merită orice efort.

Grecia, Pelopones 2008 (Ep. 2) – Mani, o lume de pe altă lume.

Dacă aș spune cuiva că Grecia e la aceeași latidudine cu Siria și la 300 de mile de Libia, mi-ar râde în nas. Nu zic, și mie mi-a venit să râd când am citit prima oară o chestie similară, într-o carte care vorbea despre Capul Tenaro, cel mai sudic punct al Eladei. Acum, că sunt aici, nu mai râd, pentru că e adevărat. Ce văd în jur aduce mai degrabă cu Nordul Africii sau cu aridul Orient Mijlociu decât cu Grecia pe care o știm cu toții, indiferent că am văzut-o sau nu.

8 biserici pentru Înviere

“Unde faceți Învierea?” Cred că un răspuns puteți găsi într-una din propunerile noastre de mai jos. Am dat o raită pe la vecinii noștri ortodocși, ca să aflăm la ce biserică să vă duceți anul ăsta.

Despre distanțe: cu cine se mai învecinează România

Ce vreau să spun, de fapt, e că distanțele nu se calculează în kilometri, ci în timp. Pentru că și vacanțele se calculează tot în timp (nu primim 10.000 de kilometri de concediu). Prin această prismă, deși România pare cea mai apropiată destinație, de multe ori nu este.