Tedoo cu Brad Florescu

Cook Islands

7 destinații pentru 2009

Am să vă dau o veste proastă care m-a bucurat foarte mult: traficul pe site a scăzut dramatic între 22 decembrie și 5 ianuarie. Înseamnă că ați fost plecați, că ați călătorit, că le-ați dat naibii de birouri, computere și conexiuni la internet. Ca să o țineți în același ritm tot anul, îmi permit să vă recomand 7 destinații pentru 2009.

Polinezia 2008 (Ep. 5) – Rarotonga. La revedere, Insule Cook!

Apropo de avioane. Insularii Cook (că nu știu cum să le zic) au și ei o problemă: faptul că Air Rarotonga zboară duminica. Educați într-un spirit creștin mult mai strict decât noi, maorii din Insulele Cook țin la semnificația divină a zilei de duminică și protestează împotriva oricărui tip de activitate care ar putea atenta la porunca “thou shalt not work on Sundays”.

Polinezia 2008 (Ep. 4) – Riki DeVon, Regele din Aitutaki.

Pasiunile lui Riki sunt: muzica, femeile frumoase și băutura bună. Când are langă el o femeie, îi cântă la chitară. Când cantă, îi vine să bea rom. Şi când bea rom, se îndrăgostește. De-aia n-o să-l prinzi niciodată pe deplin mulțumit.

Polinezia 2008 (Ep. 3) – Aitutaki, poate cea mai frumoasă lagună din lume

Laguna din Aitutaki are 40 de kilometri de la nord la sud și e considerată a fi unul dintre cele mai bune 10 locuri din lume în care să te dai cu caiacul. Adăpostește 17 insule dintre care doar una este permanent locuită: cea mare. Pe celelalte sunt fie resorturi, fie mici bungalouri, fie doar crabi și palmieri. Azi am să vă trimit în 3 insule pustii.

10 idei de vacanță pentru 2008

Începând de la mic la mare, în ordinea distanțelor, iată 10 idei de locuri pe care le-ați putea lua în calcul pentru vacanța/vacanțele acestui an. Cea mai apropiată destinație e la 4 ore de condus. Cea mai îndepărtată – fix pe cealaltă parte a Pământului. Alegeți-vă.