Tedoo cu Brad Florescu

Instagramele săptămânii. Cine a câștigat concursul Dor de România și Galaxy K Zoom-ul aferent.

Din 2700 de imagini au rămas în finală 300. Din cele 300 s-a ales una. Avem un câștigător, dar n-avem niciun învins. Felicitări tuturor.

Două mii șapte sute. Atâtea imagini cu România am vizionat în ultimele zile pe Instagram. Am vrut să le văd pe toate, chiar dacă de jurizat am avut doar trei sute, pe cele mai votate de public în aplicația concursului. Nu vă imaginați că a fost ușor, sufletește, în primul rând. Abia aștept să vin acasă și să mă plimb prin România, lucru pe care nu l-am mai făcut de multă vreme. Mi-ați făcut Dor, măi.

Dacă România de azi arată așa cum o descrieți voi în imagini mă bucur foarte mult. Înseamnă că esențele s-au păstrat, cel puțin la nivel de stare și culoare, în timp ce lucrurile mai puțin bune au început să se îndrepte. Măcar la același nivel.

Am privit cele două mii șapte sute de imagini și ca pe o etapă a exercițiului de branding de țară, ca pe un moodboard al brandului România așa cum este el văzut și simțit de proprietarii lui, românii. Hashtag-ul va rămâne acolo atâta timp cât va exista Instagram, la fel și imaginile. Recomand oricărui specialist care lucrează la identitatea turistică a țării să-și dea un ochi pe #dorderomania.

Gata, nu vă mai fierb. Decât puțin, cât să explic cum s-a luat decizia, conform regulamentului.

– Toate fotografiile înscrise au fost preluate de aplicația Dor de România de pe pagina de Facebook a Samsung și supuse votului public.
– Cele mai votate 300 mi-au fost trimise de către Organizator spre jurizare. Am acordat fiecăreia o notă de la 1 la 10 după criteriul “10 – îmi face foarte dor de România”, “1 – nu-mi face dor deloc”. Recunosc, am fost subiectiv și mi-a plăcut asta. Dorul e un sentiment, nu poți să-l măsori cu șublerul.
– Imaginile cărora le-am dat note egale au fost departajate după scorul obținut în votul public și așa a rezultat câștigătorul.

N-am să îl dezvălui încă. Aș vrea să vă uitați la câteva dintre imaginile înscrise în concurs. Instagrama câștigătoare se află printre ele, dar am să vă spun la final care este. Fiindcă, într-adevăr, poate fi oricare. Concursul acesta nu are învinși.

Robert Katai (urmăriți-i proiectul #TakeMeToRomania!)

Mihail Onaca

Ciprian Vlădulescu

Ileana Sebe Zwei

Bogdana Dobre

Szabolcs Ignacs

Anamaria Vladovici

Anca Haldan

Mădălina Drăgoi

Oana Reveica

Alida Romedea (#RomaniaTeIubește, Alida)

Cătălin Radu

Adina Voicu

Teodora Tănase

Cioby Snow

Gabi

Cătălin Mărgescu

B.ll.u.e

Alexandra Elena Munteanu

Roxana Grigorean (mulțumim pentru concursul acesta minunat)

Holbancik

Alexandru Mazilu (sigur vine!)

Și altele, și altele, pe care doar graba de a vă anunța rezultatul mă împiedică să le postez aici.

Câștigătorul concursului Dor de România.

Câștigătorul concursului Dor de România și, implicit, al camera-phone-ului Galaxy K Zoom oferit de Samsung România se numește Mădălina Drăgoi. Vă invit să îi vizitați întregul portofoliu Instagram aici

Fotografia câștigătoare are toate ingredientele pentru a deveni o imagine iconică a României: câmpie, pădure, o fată frumoasă, o ie, un pas de Ciuleandră și un strop de mister. O repostez mai jos.

Felicitări, Mădălina, să-ți folosești sănătoasă K Zoom-ul și să faci cât mai multe fotografii frumoase cu el. E un aparat de nădejde, o bijuterie, ți-o spun din proprie și continuă experiență.

Galaxy K zoom_Charcoal Black_09

Un click pe imagine te duce pe pagina de prezentare a produsului de pe site-ul Samsung.

Mulțumiri și mergem mai departe.

Nu pot încheia acest articol fără a adresa mulțumiri sincere echipelor Samsung România (Roxana Grigorean, mulțumesc că ești aproape de comunitatea Instagram românescă) și The Practice (Adina Militaru, Raluca Isipciuc-Basno și echipa lor au făcut minuni ca să se întâmple totul la timp și în bune condițiuni).

Firește, acest concurs și atenția sponsorilor aici n-ar fi existat dacă nu erați voi, săptămână de săptămână, pe Instagram și pe hashtag-ul #tedooro. Apropo, s-a ajuns și acolo la 5700 de imagini postate, iar săptămâna viitoare reiau tradiția de a publica o listă (evident, subiectivă) a celor mai reușite Instagrame românești.

Vă mulțumesc tuturor și să vedem numai de bine. Pe mine mă găsiți acileșica.

Comentarii - 5 Comentarii

  1. Diana says:

    aia cu Mioara e mult mai reprezentativa 🙂

  2. […] Concursul #dorderomania s-a terminat de ceva vreme, dar am observat o oarecare inerție a postărilor cu hashtag-ul respectiv. Fie ați întârziat cu înscrierea, fie ați început să vă adunați pe acasă din vacanțele exotice. Am găsit însă destule imagini frumoase din Singapore, Indonezia, Cuba, Norvegia, Maroc, Grecia și alte destinații mai mult sau mai puțin îndepărtate. […]

  3. […] urmă cu câteva luni Brad Florescu a început proiectul #DorDeRomânia alături de Samsung România. Împreună i-au invitat pe […]

  4. […] această vară Brad Florescu a început pe Instagram proiectul #DorDeRomânia, alături de Samsung România.  Au lansat […]

  5. […] înăuntru un pachet de cărți poștale cu câteva dintre imaginile înscrise la concursul “Dor De România” de acum câteva luni. Adică Instagram goes on […]

Lasă un comentariu