Tedoo cu Brad Florescu

Felicitaro. Cum să trimiți cărți poștale fizice direct de pe telefon.

O aplicație super-simpatică prin care orice călător poate trimite cărți poștale fizice făcute de mânuța lui. În 30 de secunde.

Fii atent situație. Mama n-are internet, că a refuzat să-și pună. Deci nu poate vedea nici ce scriu aici, nici ce postez pe Facebook. Nici un mail nu pot să-i dau. Am sunat-o ieri (pe fix!!!) și, vorbind ba de una, ba de alta, i-am povestit despre puii de pisic cu care ne-a dăruit Ambarita. Cum să fac eu să îi arăt mamei cât de drăguți sunt pisoii? Nu pot, că n-are videotelefon.

Un român – cu care chiar am avut plăcerea să mă întâlnesc și să călătoresc – a venit cu o idee care mă ajută acum să ies din dilemă, combinând tehnologia modernă, de partea mea, cu cea clasică, de partea mamei. Adică îi trimite mamei, fizic, cu poșta, o vedere făcută de mine pe telefon. Poate conține pisici, o imagine cu casa unde stau (să vadă că “este condiții”), un peisaj din Khanom, moaca mea sau orice imagine doresc să transmit, sub forma unei cărți poștale de calitate.

Aplicația se numește Felicitaro și a fost lansată săptămâna trecută. La ora la care scriu acest articol are vreo sută de downloaduri, dar sunt convins că va deveni extrem de populară în scurt timp. Pentru că e o idee simplă, fun și foarte utilă, în special pentru cei ca noi, care călătoresc mult și vor să trimită un semn de dragoste acasă.

Cum funcționează Felicitaro.

Am făcut o fotografie pisoilor cu telefonul mobil. Puteam s-o fac și cu aparatul și s-o transfer prin wifi pe mobil.

Am intrat în aplicație și am început să configurez vederea. Pe o față pun poza cu pisoii, pe cealaltă scriu mesajul. Am mai multe opțiuni de fonturi și culori, precum și un câmp unde mă pot semna de mână, pentru autencititate.

Felicitaro (2)

Felicitaro (3)

 

Felicitaro (4)

Am scris adresa fizică a mamei – care se salvează, deci nu va trebui s-o rescriu la viitoarele vederi – am plătit online și am trimis-o.

Felicitaro (7)

În acest moment, ilustrata electronică ajunge la o tipografie unde este imediat printată la super calitate (hârtie de 300 g/mp la o rezoluție de 300 dpi), împlicuită și expediată către destinatar.

Ce e azi? Marți. Pe joi, cel târziu vineri, vederea cu pisoii va ateriza în cutia poștală a mamei.

Avantajele sunt evidente, dar țin să le resubliniez:

– Nu trebuie să te mulțumești cu vederile pe care le găsești la tarabe. Poți trimite orice imagine dorești, inclusiv un selfie, că i-o fi fost dor bunicii de moaca ta.
– Indiferent unde te afli, ilustrata va ajunge la destinatar în cel mult două zile lucrătoare (pe teritoriul României), pentru că segmentul cel mai lung al călătoriei, să zicem din Khanom la București, este parcurs într-o secundă.
– E ideală pentru trimis vederi către oameni dragi care nu au acces la internet.
– Vederea călătorește în plic, deci nu va râde tot oficiul poștal de nasul tău ars de soare.

Prețul unei felicitări, incluzând tipărirea, împlicuirea și expediția, este de 1,80 EUR.

Aplicația Felicitaro este disponibilă atât pentru iPhone cât și pentru telefoane cu Android.

Comentarii - 5 Comentarii

 1. Simona says:

  Exista si Postagram si multe altele. Ai mai incercat alta aplicatie?
  Sunt chiar curioasa daca ajunge atat de rapid vederea si cum arata efectiv :).
  Si mai am o intrebare: pretul e diferit in functie de destinatie sau poti trimite de oriunde din lume catre oriunde in lume la acelasi pret?
  Multam!

  • Florin Blejan says:

   Vederea ajunge in maxim doua zile lucratoare de la data depunerii.

   Exemplu:
   Daca se plasaeaza o comanda astazi (pana in ora 17:00), ea va pleca prin Posta Romana in noaptea asta. Cartea postala va ajunge la destinatar maine sau cel tarziu poimaine. Vorbim de un program prioritar al Postei Romane, nu de unul regular.
   Daca se plaseaza comanda mai tarziu de ora 17:00, aceasta se va procesa maine. Si tot maine va fi trimisa la posta.

   Pretul nu este diferit. Este acelasi pret pentru orice destinatar.

 2. Nicky says:

  Idee mai mult decat buna, dar sufera de o mare hiba: vederea ajunge la destinatar fara timbru din tara de plecare, fara stampile exotice… e scoasa la imprimanta, rece si impersonala.

 3. Marius W. says:

  Foarte interesant dar… îi lipsește acel ceva ce pe mine mă bucură cel mai mult: ideea că pun fizic la poștă o vedere ce va primi o ștampilă și va călători peste mări și țări până la destinație. Lipsește acea lungă așteptare a vederii, incertitudinea sosirii la destinație, scrisul de mână al expeditorului și… timbrul și ștampila exotică.

  În rest, pentru vederi personalizate este o idee excelentă!

 4. […] 2. S-a lansat aplicația “Felicitaro“, prin care poți trimite felicitări din poze făcute de tine, direct din telefon. Da, chiar și cu mecla ta. Mergi la Calafat, faci un selfie cu PET-urile de pe Dunăre și îl trimiți ca o carte poștală la mami, să se laude ea la prietenele ei cu ce băiat realizat are. O vedere costă 1.8 EUR – printat, timbrat și cu tot cu plic, să nu râdă diriginta poștei de ce urât ești, Gropare. Mai multe, pe Tedoo. […]

Lasă un comentariu