Tedoo cu Brad Florescu

Concurs Instagram. Premiem nevăzutul. #watchmeifyoucan

Tedoo și CyberGhost au cinci premii pentru instagramerii care știu să fotografieze nevăzutul.

La originea sa, Internetul s-a dorit a fi întruparea a două libertăți umane fundamentale: libertatea de informare și libertatea de expresie. Dacă în multe dintre statele lumii aceste libertăți sunt respectate, există și guverne care cenzurează accesul utilizatorilor la anumite site-uri sau care, și mai grav, își hăituiesc ori întemnițează cetățenii atunci când aceștia îndrăznesc să publice idei sau informații neconforme cu linia oficială.

Conform unui studiu al CPJ (Committee to Protect Journalists), cele mai internet-opresive țări din lume sunt: Eritreea (locul I), Coreea de Nord, Arabia Saudită, Ethiopia, Azerbaidjan, Vietnam, Iran, China, Myanmar și Cuba (locul X).

Ca să fim corecți până la capăt, autoritățile nu sunt singurele care-și bagă nasul în computerele oamenilor. Structura deschisă a rețelelor și buna credință a majorității utilizatorilor transformă Internetul într-un fertil teren de vânătoare pentru grupările de crimă cibernetică organizată, pentru teroriști sau hackeri solitari.

Împotriva libertății se pot câștiga bătălii, dar niciodată războiul. Oamenii vor găsi întotdeauna soluții pentru a se elibera de interdicții, de amenințări și de frică.

Așa a apărut pe lume ideea de VPN, adică Virtual Private Network, o soluție informatică ce securizează transferul datelor și protejează intimitatea utilizatorului. Unul dintre cele mai bune produse VPN – o spune PC Mag, nu eu – este soluția românească CyberGhost, invitatul și sponsorul concursului pe care îl lansăm azi.

Odată instalată pe dispozitiv – PC, Android, MacOS sau iOS – aplicația face următoarele lucruri (am să le menționez doar pe cele utile în călătorii):

– Deblochează conținutul cenzurat. Dacă ești în China, CyberGhost te lasă să intri pe Facebook (blocat de Beijing). Dacă ești în Turcia, te poți conecta la YouTube. Și așa mai departe.
– Blochează accesul oricărui agent intruziv la schimburile de date pe care le faci.
– Comprimă datele ca să îți eficientizeze consumul de internet mobil.
– Securizează conexiunile WiFi (știi foarte bine cât de simplu este să-ți intre cineva în computer sau telefon printr-o conexiune nesecurizată).
– Blochează reclamele. Și noi, media online, din ce mai trăim?

CyberGhost operează cu certificare ISO și promite military grade encryption. Există o versiune gratuită și două pachete pe bani: Premium (instalabil pe un dispozitiv) și Premium Plus (permite instalarea pe 5 dispozitive). Programul funcționează pe platformele Windows, Android, MacOS și iOS. Și așa ajungem la premii și la concurs.

Despre concurs.

Avem ca premii 5 licențe CyberGhost Premium Plus pentru un an de zile, în valoare totală de 480 EUR. Fiecare licență permite 5 instalări pe dispozitive diferite.

Concursul se desfășoară exclusiv pe Instagram. Pentru a participa urmează pașii de mai jos:

– Fă o fotografie pe ideea de ascuns/nevăzut. Noi am supranumit-o Watch Me If You Can. Poate fi un loc, un spațiu, un personaj, o situație sau toate la un loc. Nu dăm mai multe indicații pentru că nu vrem să-ți limităm fantezia.
– Urcă imaginea pe Instagram adăugându-i hashtag-urile #watchmeifyoucan #tedooro și #cyberghost. Toate trei sunt obligatorii pentru înscriere.

Primim înscrieri până pe 11 august inclusiv. De jurizare și de nominalizarea celor 5 câștigători va ocupa o echipă mixtă CyberGhost-Tedoo. Până cel târziu 20 august, cei cinci vor primi câte un mesaj direct pe Instagram fie de la mine, fie de la Elena. După ce luăm legătura cu ei și verificăm originalitatea imaginilor postate, le vom anunța numele aici, iar cei de la CyberGhost le vor trimite cheile de activare.

Regulamentul poate fi citit aici. Recomand să-l citești, conține detalii pe care nu le-am menționat în articol.

Îți dorim un vizibil succes.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu