Tedoo cu Brad Florescu

Călătorului îi șade bine cu cardul. BT Flying Blue Premium.

BT Flying Blue Premium este un card destinat călătorilor. Cu cât călătorești mai mult folosind acest card cu atât acumulezi mai multe Mile Premiu pentru următoarea plimbare.

(Articol redactat și publicat la solicitarea Băncii Transilvania.)

Hai să ne imaginăm următoarea promoție: mergi cu iubi într-o vacanță în SUA și unul dintre voi primește un bilet gratuit până la Paris. Ai auzit de așa ceva?

Nu, din păcate o astfel de promoție nu există ca atare. În schimb există un sistem care face lucrurile să se întâmple exact așa. Este vorba despre cardul de credit BT Flying Blue Premium. Am să intru în detalii puțin mai încolo. Pentru început, ca să vezi că vorbim treburi serioase, am să-ți fac un calcul scurt.

Cardul care-ți dă mai mult.

Plecăm deci de la premisele că: ați mers în vacanță la New York cu Air France; sunteți membri ai programului de fidelitate Flying Blue, nivel Silver; biletele de avion au costat 6000 RON, vacanța în sine încă 3000 RON. Ai plătit totul cu cardul tău BT Flying Blue Premium. Uite ce se întâmplă:

– Pentru zborul propriu-zis, Air France, prin programul Flying Blue, vă dă câte 9496 Mile Premiu (award miles).
– Pentru că sunteți membri Silver primiți un supliment de 50% din milele zburate, adică alte 4748 de căciulă.
– Pentru că ai plătit biletul online cu cardul BT Flying Blue Premium primești 2 mile pentru fiecare 4 RON cheltuiți. Adică alte 3000.
– În contul cheltuielilor de vacanță primești alte 2,5 mile pentru fiecare 4 RON cheltuiți, în total 1875 Mile Premiu.
– În total, vacanța vă aduce 33,364 award miles. Un bilet București-Paris-București costă 30,000 mile. Unul dintre voi va zbura gratuit la următorul city break.

Pentru membrii Flying Blue cu statut Gold sau Platinum lucrurile devin și mai vesele, întrucât bonusul aplicat milelor zburate crește la 75%, respectiv, la 100%.

Milele award pot fi folosite nu doar pentru cumpărarea de bilete de avion ci și pentru upgrade-uri la o cabină de zbor superioară, bagaje suplimentare, cazare, rent-a-car sau cumpărături. Le poți face cadou sau le poți dona pentru o cauză nobilă.

Despre programul Flying Blue am mai scris. Azi aș vrea să explic cum stă treaba cu cardul BT Flying Blue Premium, pe care am avut ocazia să-l folosesc intens în timpul proiectului Europe Exotica.

Cum funcționează.

Cardul BT Flying Blue Premium este un produs relativ nou rezultat din colaborarea între Banca Transilvania, pe de o parte, și Air France, KLM și TAROM pe cealaltă parte. Un produs unic pe piața noastră.

La bază, este un card de credit VISA Gold destinat cu precădere celor care călătoresc mult. În afară de creditarea propriu-zisă, cardul  se conectează și la contul tău de membru Flying Blue, unde pune Mile Premiu ori de câte ori plătești cu cardul. Avantajele sunt multe și solide:

– Convertirea în Mile Premiu a banilor cheltuiți pentru zboruri cu Air France, KLM și TAROM. 2 mile pentru fiecare 4 RON cheltuiți.
– Convertirea în Mile Premiu a banilor cheltuiți în vacanță, atâta vreme cât s-a folosit cardul pentru plăți. 2,5 mile la fiecare 4 RON cheltuiți în străinătate.
– Convertirea în Mile Premiu a banilor cheltuiți acasă pentru diverse cumpărături:  1,5 mile la fiecare 4 RON. Cu alte cuvinte, și atunci când cumperi legume de la supermarket pui niște mile la portofelul următoarei vacanțe. Prin programul StarBT poți cumpăra în rate fără dobândă de la 6500 de comercianți.
– Bonus de bun venit: 2000 de Mile Premiu la prima tranzacție.
– Asigurare de călătorie.
– Acces la business lounge-urile aeroporturilor Otopeni și Cluj.
– Prelungirea cu 20 de luni a valabilității milelor award acumulate deja.

UPDATE: am primit o întrebare foarte bună de la Rareș și am decis să fac o completare în baza acesteia. Cardul conservă milele Flying Blue deja acumulate, nu doar pe cele strânse după emiterea acestuia.

Plata în 3 rate a biletelor de avion.

E un serviciu introdus pe 12 august. Dacă ai de gând să zbori cu KLM și nu-ți vine să dai toți banii dintr-odată poți plăti în 3 rate fără dobândă. Ca să beneficiezi de această facilitate, când intri pe site-ul KLM selectezi opțiunea de plată cu cardul BT Flying Blue. Faci plata și suni la Banca Transilvania (0264.594.337) pentru a solicita eșalonarea acesteia.

Cum se obține cardul de credit BT Flying Blue Premium. Condiții.

– Venit lunar de cel puțin 1000 EUR.
– Statut de membru al programului de fidelitate Flying Blue. Dacă nu ești deja te poți înscrie în 5 minute aici.
– Nu ai restanțe la alte credite.
– Ai între 18 și 65 de ani.

Cardul BT Flying Blue Classic.

Există și o variantă mai “light” a cardului Premium: BT Flying Blue Classic. Este mai ușor de obținut, iar lista de beneficii este mai puțin generoasă. Mai multe detalii găsești aici.

Vorba chinezului, o călătorie de o mie de li începe cu primul pas. În cazul de față, cu primul click pe site-ul Băncii Transilvania.

Comentarii - 19 Comentarii

 1. Rareș says:

  Salut! Mi-am făcut card Flying Blue după ce ai scris primul articol despre el. (btw, thanks!) Am acum statut Silver, dar nu cred ca reușesc să-l mențin.

  Întrebare: dacă îmi fac card BT Flying Blue, mi se menține statutul Silver? 🙂

  Awesome day!

 2. Nicoleta Visan says:

  @ Rares, pentru a-ti pastra nivelul (Silver, Gold sau Platinum) trebuie sa efectuezi anual (de la 1 ian pana la 31 dec) un numar minim de mile SAU de segmente. Pentru a mentine nivelul Silver este nevoie de minim 25.000 mile sau 15 segmente anual. Pentru celelalte nivele, grila este atasat: https://www.flyingblue.com/about-flyingblue/all-about-levels-and-benefits/silver.html
  Daca nu zbori 20 de luni si nu ai nici card de credit BT Flying Blue, milele expira. Doar cardul BT Flying Blue extinde validitatea milelor.
  E simplu…daca nu zbori, poti sa faci o cumparatura cu cardul si astfel milele iti vor ramane in cont.
  Mai multe informatii despre milele Flying Blue aici
  https://www.flyingblue.com/about-flyingblue/all-about-flyingblue-miles.html

 3. Andrei says:

  Problema majora este ca pierzi la conversie, pentru ca din pacate nu am vazut sa fie si in euro.

 4. Viorel says:

  @ Brad,

  Poți sa îmi spui te rog în ce consta accesul la lounge-urile din București și Cluj? Ai doar accesul inclus sau și tot ce consumi acolo?

  Cel business de pe Otopeni este același cu cel SkyTeam? Întreb ca trag mari speranțe sa ajung gold la FB.

  Știu ca la FB dacă ajungi gold intri gratuit în lounge-urile lor și consumi ce vrei fără sa achiți ceva.

 5. […] mile Flying Blue la fiecare cumpărătură, în raport de 2,5 mile pentru fiecare 4 RON cheltuiți. Am scris aici tot ce știe să facă acest card dedicat […]

Lasă un comentariu