Tedoo cu Brad Florescu

Bangkok în două zile și jumătate. De văzut prin și pe lângă.

Ai două-trei zile în Bangkok și nu știi cum să le umpli? Permite-mi să-ți dau de lucru.

Piata flori Bangkok orhidee

Despre atracțiile celebre ale Bangkok-ului – Wat Pho, Wat Arun sau Palatul Regal – s-a scris mult și peste tot. Chiar și cine n-a ajuns încă în Thailanda și-a făcut o idee despre must-see-urile capitalei. Sigur, merită văzute. 

Dar pentru cine vrea să vadă și altceva în cele două-trei zile petrecute la Bangkok, în drum spre plajele din sud sau spre munții din nord, am câteva recomandări la prima mână, asamblate într-un mic program. Sper să-ți ajute la viitoarea ta vizită.

Ziua 1. Sky Bar și erotism.

De fapt, ar trebui să-i spun “Ziua Zero”, pentru că azi ajungi în capitala Thailandei, după un zbor lung care probabil te-a căpiat. Dacă nu te-a căpiat zborul, te vor căpia instantaneu căldura și umiditatea cu care vei da piept imediat după ieșirea din aeroport. E cald Bangkok-ul, e umed, e poluat și pe alocuri foarte murdar, însă asta nu-i știrbește deloc din farmec. Totul e să ai plămâni puternici și un ficat pe măsură.

Căpiat fiind, azi nu-ți dau mare lucru de făcut, fiindcă nu știu la ce oră aterizezi. Presupunând, totuși, că ajungi pe lumină, după check-in și duș ai putea începe prin a vedea tot Bangkok-ul dintr-o dată. Cum? De la terasa unui Sky Bar.

Above Eleven. Bangkokul văzut de sus.

Cine spune “sky bar în Bangkok” se referă cu precădere la luxoasele Vertigo sau Sirocco, primul situat pe acoperișul Banyan Tree Bangkok, al doilea călare pe The Dome at Lebua. Moda barurilor și restaurantelor amenajate pe zgârie nori a cuprins, însă, tot Bangkok-ul. La cum se mișcă lucrurile, peste câțiva ani vom avea câte un sky bar pe fiecare bloc din oraș. În fine, pentru cine vrea să se pună contra și să nu meargă unde merg toți, recomandarea mea și a Elenei este Above Eleven, un băruleț super-cool situat la etajul 32 al Fraser Suites.

Bangkok Sky Bar Above Eleven

Marele avantaj al Above Eleven este că panorama excelentă asupra orașului vine cu un preț decent. O sticlă de vin, două cafele și trei ape costă în jur de 120 RON ceea ce, pentru Thailanda, e foarte bine. Ținută oarecum obligatorie, mai ales pentru domni; nu veți putea intra în șlapi, maieu și bermude. Pune-ți un pantalon lung, o cămășuță și un pantof, fie el și sport.

Unde e: Frazer Suites, Sukumwit Soi 11, la câteva minute de mers pe jos de stația BTS Nana.

Nana Plaza. Nu încercați asta acasă.

După un tur de orizont și-un cocktail fistichiu, ai de ales între a merge la culcare sau a da o raită pe la go-go barurile din bine famata Nana Plaza, care ți-e în drum spre metrou. Dacă optezi pentru această a doua variantă, îți recomand Angel Witch Bar, unde majoritatea femeilor sunt femei, arată bine, au costume frumoase și dansează bine.

Ziua 2. Temple și râuri pentru spălarea păcatelor.

Azi poți dormi un pic mai mult, pentru că atracțiile pe care ți le recomand te vor solicita doar în a doua parte a zilei. De fapt, azi o să ieși un pic din metropolă pentru a vizita provincia învecinată Samut Songkram. E un fel de Sector Agricol Ilfov al Bangkok-ului, care deține câteva atracții foarte speciale.

Wat Bang Kung. Templul din copaci.

Unul dintre cele mai spectaculoase temple pe care le-am văzut vreodată în Thailanda (și, crede-mă, am văzut câteva), Wat Bang Kung nu impresionează prin dimensiuni. Dimpotrivă, templulețul este un cub de 10 metri pe 10, care adăpostește o statuie a lui Buddha și cam atât.

Caracterul special al Wat Bang Kung vine din faptul că, dintre cărămizile micul lăcaș au crescut trei arbori din familia banianului (un soi de ficus), care astăzi îl îmbracă literalmente în rădăcinile lor imense.

Templu copaci Bangkok

Templul Bang Khung din Samut Songkram.

Wat Bang Kung a servit, acum două secole și jumătate, ca tabără de pregătire pentru armata regelui Taksin Cel Mare înaintea contra-atacului asupra invadatorilor birmanezi. În curtea templului poți vedea o mulțime de statuete care reprezintă principalele mișcări de muay thai (box thailandez) pe care ostașii regelui le exersau înaintea bătăliei. Bătălie pe care, trebuie spus, au câștigat-o.

Mae Khlong Market. Piața ferată.

Creativitatea negustorilor asiatici este infinită, iar Mae Khlong e o dovadă cât se poate de nostimă a acestei ingeniozități. Ca să nu mai plătească taxa de piață, micii comercianți din zona Mae Khlong și-au așternut tarabele fix pe calea ferată care vine de la Mahachai. Să fie clar: nu lângă, ci pe calea ferată.

Legumele, fructele, peștele proaspăt sau fructele de mare sunt întinse pe tot terasamentul, inclusiv între șine, cu maximă precizie. Când se-aude goarna locomotivei, negustorii strâng sincron prelatele tarabelor, lasă trenul să treacă și, în secunda imediat următoare, le întind la loc și își continuă activitatea. Niciun produs nu este rănit în timpul operațiunii. Vezi filmulețul de mai jos.

Trenul trece prin piață de 8 ori pe zi (4 dus-întors). Ghidul cu care vei merge o să aibă grijă să ajungi la timp și să nu pierzi spectacolul de rigoare.

Amphawa. Piața plutitoare.

Sunt multe piețe plutitoare în și pe lângă Bangkok, cea mai celebră dintre ele fiind Damnoen Saduak. Nu ți-o recomand, tocmai pentru că celebritatea a deposedat-o de autenticitate și a transformat comerțul tradițional într-o viermuială agresivă.

Dar cum nu se cade să critici fără să oferi soluții, îți propun o alternativă: piața Amphawa, aflată la 15 minute cu mașina de cele două obiective de mai sus și deschisă de vineri seara până duminică seara, inclusiv.

Piață plutitoare Bangkok

Fără a avea pretenția că este sută la sută autentică, Amphawa se poate lăuda totuși că 95% dintre cei care vin să se bucure de atmosfera veselă și prietenoasă a pieței sunt localnici (fie din Samut Songkram, fie din Bangkok). Pe lângă fructe, legume, dulciuri și artizanat, Amphawa este faimoasă pentru delicioasele specialități marine gătite și servite direct de pe bărcuțele-bucătărie care patrulează canalele. Poți avea încredere că peștele, calmarul sau scoicile pe care le savurezi aici sunt proaspete. Marea e la doi pași.

Dacă vrei să aprofundezi sentimentul, poți să te cazezi o noapte într-una dintre pensiunile presărate de-a lungul râului Khlong.

Bonus: Erawan Museum. Visul miliardarului.

Dacă aterizezi la Bangkok în timpul săptămânii o să trebuiască să renunți la Amphawa (deschisă, așa cum am scris, numai în week-end-uri). Ca să-ți umpli timpul și ochii cu ceva frumos, ai putea face o oprire, pe drumul de întoarcere în centru, la Muzeul Erawan. Clădirea impresionează încă de la depărtare prin uriașul elefant cu trei capete care trompează pe acoperiș. N-ai cum s-o ratezi.

Muzeul Erawan este opera domnului Lek Viryaphant, un exportator thailandez care a considerat că trebuie să ridice un sanctuar în schimbul norocului care l-a ajutat să devină unul dintre cei mai bogați oameni din țară. Se făceau bani frumoși din orez pe vremuri.

Bangkok Erawan Museum

Clădirea adăpostește colecția de Buddha images a acum răposatului bogătaș, piese vechi aduse din toate colțurile lumii buddhiste, estimată la câteva milioane de euro. Nu c-ar fi de vânzare.

Taxa de intrare e pe măsura valorilor din vitrine: 30 RON.

Cum ajungi:

Micuța provincie Samut Songkram se află la 60 de kilometri sud-vest de Bangkok. Din capitală faci 45-60 de minute pe o autostradă cu 3 benzi pe sens. Se poate ajunge și cu transportul în comun, dar e destul de complicat. Cum traseul de mai sus nu e încă inclus în portofoliile tur operatorilor, o să-ți fie greu să te alături unei excursii deja organizate. Astfel încât cea mai practică soluție este să-ți iei un tur privat de la o agenție de turism locală.

De obicei, turul începe la ora 12 și se încheie pe la 8, când ești depus la hotel. Un pachet pentru două persoane costă 100-150 USD, bani în care intră mașină, șofer, ghid, benzină și o plimbare cu barca pe canalele Mae Khlong-ului.

Pot să-ți recomand o agenție din Bangkok pe care-am testat-o de mai multe ori cu rezultate excelente. Dar n-am s-o fac aici, să nu fiu acuzat de reclamă. Cine vrea contactele e invitat să-mi lase un mesaj privat în formularul din baza paginii.

Ziua 3. Prin Bangkok, pe Chao Praya.

Ziua de azi o rezervăm pentru orașul propriu-zis. Dacă mă întrebi pe mine, Bangkok-ul se vede cel mai bine de pe Chao Praya, marele râu care-l taie șerpuit de la nord la sud. Transportul în comun pe râu are două mari avantaje: evită traficul ucigător care blochează metropola și te duce la cele mai interesante obiective ale capitalei. Ia-ți un bilet de vaporaș rapid și oprește-te unde ți se pare interesant.

Că tot vorbeam la început despre Wat Pho, Wat Arun sau Palatul Regal, acestea sunt înșirate tot pe malul Chao Praya și deservite de stații de vaporaș. În afară de acestea, aș recomanda să mai vezi și:

Chinatown (Yaowarat Road). Totul e făcut în China?

De la stația Rathcawongse faci trei minute pe jos până pe strada Yaowarat, inima chinatown-ului din Bangkok. Aici vei găsi de cumpărat orice-ți trece prin minte, de la obiective originale Nikon la supă de șarpe, de la dragoni de carton la bijuterii de jad și așa mai departe. O oră prin zonă îți va demonstra că 90% dintre produsele pe care le găsim pe rafturile magazinelor din toată lumea sunt fabricate în China.

Chinatown Bangkok

Într-o altă ordine de idei, mai puțin comercială, chinatown-ul din Bangkok oferă o plimbare extrem de fotogenică, plină de culoare și de viață (uneori excesiv de multă viață: șobolani mai mari decât pisicile care ar trebui să-i vâneze).

Piața de flori Pak Klong Talad.

Cine iubește florile, în special și tot ce crește din pământ, în general, să facă bine să oprească un pic și la Pak Klong Talad. Partea dinspre râu a pieței servește ca engros de fructe și legume. Proaspete și într-o abundență impresionantă. În spate, peste drum, se vând și se cumpără toate soiurile de flori pe care le poate duce pământul Asiei.

Piata flori Bangkok orhidee

Măcar pentru orhidee și tot merită să oprești un pic aici. Piața de flori e la câteva minute de mers de Wat Pho (stația de barcă Tha Thien).

Asiatique The Riverfront. Shopping, papa și spectacol.

Amenajat pe locul unor vechi docuri de pe malul Chao Praya, Asiatique este cea mai în vogă nouă atracție a Bangkok-ului. Complexul adună laolaltă galerii comerciale, restaurante gourmet, săli de spectacol și, mai nou, un parc de distracții în toată regula. Chic și cosmopolit, cu de toate pentru toți, Asiatique e locul unde poți încheia relaxat și binedispus cele două zile și jumătate de Bangkok. Funcție de afinitățile tale culturale, ai putea merge să vezi un spectacol păpușăresc tradițional la Joe Luis Theatre sau celebrul cabaret de travestiți Calypso, ambele găzduite în perimetrul Asiatique.

Bangkok Asiatique

Îi mulțumesc prietenului Sui care mi-a oferit pontul ca de la fotograf la fotograf. Îl pasez și eu mai departe: în jur de ora 5 după-amiaza ai o lumină excelentă pentru fotografiat orașul, râul și tinerimea care se hârjonește indolent pe cheu.

Cum ajungi: de la Central Boat Station (corespondent stației BTS Saphat Taksin), un vaporaș face transferul gratuit către Asiatique, între orele 17 și 23. Drumul durează 10 minute.

Pentru alte informații despre transport, shopping și divertisment în capitala Thailandei, citește și articolul Bangkok, cu bune și cu rele.

Foto și Video: Brad Florescu. Mai multe imagini cu atracțiile mai sus menționate găsești în galeria foto asociată acestui articol. 

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 114 Comentarii

 1. Carmen says:

  Buna Brad Florescu,

  Am descoperit blogul tau si ma simt de parca as fi descoperit “America”. Insa acum sunt mult mai nelamurita in privinta traseului de urmat, care, inainte privea doar Bangkok + partea de sud.
  Acum vad minunatii si in partea de nord si as vrea sa merg in fiecare coltisor descris de tine.
  Iti scriu asadar pentru a te ruga respectuos, sa ma ajuti cu un contact al agentiei pe care o descrii mai sus; agentie, unde sper sa gasim un ghid cu care sa vizitam zonele de pe langa Bangkok. Este necesar unul, nu-i asa?
  Apoi, pentru Bangkok propriu zis, avem iara nevoie de ghid sau crezi ca ne vom descurca sa ajungem singuri in zonele mentionate de tine?
  Am mai descoperit ca tocmai ratam si “Unseen Thailanda” – cu toate minunatiile propuse acolo. Ce sanse sunt sa gasim un alt grup/ghid, cu care sa refacem acelasi traseu. Mentionez ca noi ( un grup de 4 ) aterizam in Bangkok pe 11 Aprilie, dimineata. Avem la dispozitie 13 zile sa cunoastem Thailanda, pe cat posibil. Zborul de plecare va fi pe 24 Aprilie.
  Dupa cele 2 zile si jumatate de Bangkok sunt in “pom si nu stiu sa ma dau jos.”
  Sunt responsabilul cu traseul si organizarea timpului, insa nu stiu de unde sa incep si cu ce sa termin 🙂
  Orice sfat, idee, contact imi vor fi de mare ajutor.
  Iti multumesc si astept vesti, de orice fel.

  Pana data viitoare, numai bine.

 2. Alexandra says:

  Buna ziua, v am scris si pe fb comentariu la un articol postat pt o oferta la beijing. Va spuneam ca intentionez sa vin in thailanda ajungem pe 4 dimineata din Doha , noi locuim aici si plecam pe 10 inapoi. Ce agentie din bangkok spuneati ca are oferte bune? A inteles ca nu puteti da detalii pe site sa nu faceti reclama. Daca se poate as aprecia. Nu am fost niciodata in thailanda, venim in luna de miere si am vrea sa vizitam cat putem bangkok chiang mai si imprejurimi, eventual ceva mai spectaculos, temple si natura. Va doresc mult succes. Mereu va citesc postarile. V ati mutat definitiv acolo? O zi frumoasa, alexandra

 3. Valentin says:

  Buna,

  Am citit impresiile tale despre experienta in Bangkok si as vrea sa imi spui la ce agentii ai apelat ( in scopul vizitarii anumitor obiective in capitala Thailandei si in imprejurul ei ).
  Eu si prietena mea mergem 2 saptamani in Thailanda: Bangkok ( 6 nopti ) si in Koh Samui ( 8 nopti ).

  Multumesc,
  Valentin

 4. Iulia says:

  M-am bucurat foarte mult sa va gasesc site-ul!
  Urmeaza sa plecam in Thailanda (prima data) pentru 10 zile si as vrea sa mergem in Bangkok si in Chiang Mai. Din cate am inteles…peste tot esti sfatuit sa nu conduci, desi distantele nu par foarte lungi. Problema cea mai mare, in afara lipsei timpului, mi se pare transportul! Ma puteti ajuta, va rog?
  Multumesc!

 5. Andreea says:

  Servus,

  O sa ajungem in Bangkok eu si sotul meu in septembrie si vreau sa te rog sa-mi spui numele agentiei cu care ai facut tururi in Bangkok si cu care putem merge la piata plutitoare Amphawa
  Multumesc

 6. Martin says:

  Servus,

  Imi poti da te rog numele agentiei care organizeaza turul propus de tine? Ne-ar trebuit Maine….e cam din scurt dar am zis ca meritai incercarea 🙂 merci

 7. Cosmin says:

  Saluti,
  ajungem in Bangkok pe 31 decembrie si as dori numele agentiei de turism recomandata pentru tururile propuse de voi. Merci mult

 8. Mona says:

  Buna,

  noi ajungem in BKK pe 30 octombrie. Imi poti trimite, te rog, numele agentiei de turism ce organizeaza excursiile in BKK.

  Multumesc frumos!

 9. Cristina says:

  Salut! Ajung in Bangkok pe 21 nov cu un grup de prieteni. spune-mi si mie te rog numele agentiei ce organizeaza excursii in BKK si unde o gasesc. Merci!

  • Tedoo says:

   Buna, Cristina, din pacate am constatat ca doamna care ne-a plimbat pe noi nu mai raspunde la mailuri si numarul de telefon nu il mai avem (schimbat tehnologia in conditii improprii). Imi pare rau ca nu te putem ajuta.

  • Tedoo says:

   Cristina, culmea, ieri mi-a raspuns la un mail. Am profitat si tocmai ce i-am scris despre tine si te-am pus in CC — verifica si in spam daca nu dai peste mesaj in inbox. Preiei conversatia si stabiliti impreuna detaliile, bine? Cu drag, Elena.

 10. Malina says:

  Buna!
  Felicitari pentru site, va citesc toate articolele de cand l-am descoperit.
  La mijlocul lui Noiembrie ajung in Bangkok si m-ar ajuta numele agentiei la care ati apelat . Multumesc si succes in continuare!

 11. Oana says:

  Salut!
  Te rog frumos, spune-mi si mie numele agentiei care face turul despre care povestesti in articol. Voi fi in Bangkok in perioada 26-30 noiembrie.
  Multumesc!

 12. Dragos says:

  salut!

  Va rog frumossa sa ma puneti in contact cu ghidul recomandat. Voi ajunge pe 26 feb in Bangkok .
  Multumesc anticipat,

  Dragos Lungu

 13. Andreea says:

  Buna, in primul rand vrea sa te felicit pentru acest site. Este wowooowww! nu ma mai satur sa citesc articolele postate aici…mai ales ca incerc sa descopar cat mai multe chestii despre thailanda. venimmmmm in curand!:) te rog sa imi dai datele agentiei/ghidului din bangkok despre care vorbesti in acest articol. De asemenea as vrea sa stiu daca ai vizitat phuket – am vazut un singur articol postat pe aceasta tema (six sense) dar mi-ar fi placut sa citesc mai multe si despre oras si despre insulele din Marea Andaman (ex. phi phi) – vrem sa le vedem daca tot ajungem pe aceste taramuri. Ajungem la Bangkok in data de 27.05.2014. Multumesc

  • Tedoo says:

   @Andreea: scriu doar despre locurile in care recomand sa mergeti. Am fost in Phuket de trei ori, de fiecare data cu treaba. Nu e genul meu de destinatie. Six Senses despre care am scris nu e in Phuket, ci “beyond Phuket”.

 14. mirela says:

  Salut!!!
  Suntem un grup de 6 prieteni care aterizam in celebrul Bangkok pe data de 30.10.2014. Planul nostru ar fi 4- 5 zile Bangkok, restul de 10 zile in sud, prin insule. Poti sa ne ajuti cu un mini traseu pt insule, neinteresandu-ne genul Pataya.
  Daca mai este de actualitate, spune ne, te rog, si numele agentiei cu care ai facut tururi in Bangkok si cu care putem merge la piata plutitoare Amphawa.
  Felicitari pentru site!!!!

 15. Alexandra says:

  Am mers pe urmele lui Brad prin (de fapt pe langa) Bangkok si pot sa spun ca a fost cea mai frumoasa ezperienta.Am vizitat templul din copac, piata plutitoare Amphawa si piata Mae Khlong de pe linia de tren(plus alte cateva temple din zona si un sat unde am mers cu elefantii). Concluzia: absolut superbe toate! Pot spune cu mana pe inima ca a fost o zi perfecta.

 16. carmen dima says:

  Buna seara,
  Planuiesc o calatorie in Thailanda in ianuarie 2015. Teoretic stam 17 zile, dar mai pot fura o zi doua din tranzitul de la Dubai. As vrea sa ma ajuti sa imi impart timpul. Traseul pe care il tot invart ar fi asa …Bkk-Siem Reap-Bkk-Chiang Mai-aici fie 2 zile de hill tribe trek ori o calatorie de 2 zile cu barca spre Luang Prabang.De acolo ar trebui sa ajung fie in Krabi fie in Koh Samui, in functie de cum gasesc mai lesne si mai ieftin transportul. Mi se pare totusi putin cam mult, asa ca ma gandesc ca de la Chiang Mai sa vin in sud. Voi ce imi sugerati? Si cum sa aloc zilele? Nici nu as vrea sa umblu toata ziua pe drumuri, dar nici sa ratez lucruri importante. Cum sa fac mai bine?

  • @Carmen: eu aș sugera să vă mai și odihniți 🙂 Este turbare ce vreți voi să faceți. Ianuarie e o lună de vârf, totul va fi mai scump decât de obicei. Veți cheltui o avere doar pe avioane.

   • carmen dima says:

    Aoleu, nu ma speria, zau asa….sa o luam ghinisor, cum zice mama….tocmai am luat biletele de avion de la OTP la DBX-6-29 ian.Musai sa stau 2 zile in Dubai,la dus sau la intors, nu conteaza,pt ca sotul meu vrea Miracle Garden si o tura prin bazare…..deci mai raman vreo 18 zile pt Thailanda fara drum…nu vreau sa renunt la Angkor Wat si nu pot calatori pe 26 ian, ca e ziua mea si nu vreau sa fiu pe drumuri. In rest…m-am mai gandit asa….Bkk 4 zile, apoi 3 zile pt Siem Reap-dus intors cu autobuzul ala de stat, ca sa zic asa, apoi cu trenul din Bkk in Chiang Mai=pt Thailanda traditionala….cu sau fara hill tribe…apoi zbor in sud la Krabi sau in Koh Samui, unde sa stam vreo cateva zile sa ne tragem sufletul iar apoi inapoi in Bkk 1 zi, pt ultimul shoping si plecare….2 zboruri cu AA pe care sa le iau din timp…bugetul e mic si nu e pt lucruri fitoase…hoteluri mici si modeste…important sa vedem cat de mult….si sa vedem oamenii aia acasa la ei….De aceea e ff important sa definitivez itinerariul…Te rog sa ma ajuti, daca ai timp…noi am renuntat la toate vecantele si weekendurile de anul acesta ca sa strangem banuti pt calatoria asta…..

 17. Bianca says:

  Buna Brad/Elena,

  Ma bucur ca am descoperit blog-ul vostru inainte sa plec in Thailanda. Ma puteti ajuta si pe mine cu numele agentiei la care ati apelat voi in Bangkok.
  Eu si prietenul meu vom ajunge in Bangkok pe data de 28 octombrie si am vrea tare mult sa vizitam Templul din copac si piata plutitoare.
  Vom sta si cateva zile in Koh Lanta. Aveti vreo sugestie in legatura cu ce am putea vizita pe acolo?

  Va multumesc!

  Cu drag,
  Bianca

 18. Adrian says:

  Buna, vom ajunge in Bangkok pe 24.01 la ora 12 si stam pana pe 27.01, cand plecam spre Phuket. Acolo stam o saptamana si ne intoarcem spre casa, prin Singapore, unde mai stam 3 zile. Ma ajuti, te rog, cu agetia care organizeaza excursiile in Bangkok si cu propuneri de cazare. Cel mai greu imi este sa aleg in Phuket. Multumesc mult.

 19. Anouk_0501 says:

  Buna,

  Am inteles ca scrii doar despre locurile pe care le recomanzi si ca ai ajuns in Phuket de 3 ori, dar nu e genul tau de destinatie.

  Noi tocmai ce am rezervat un bilet de avion pt feb catre Bangkok, urmeaza sa luam si zborul pentru mare si ne gandeam la Phuket, sa vizitam si Phi Phi, parea foarte frumos totul. Dar citind ce ai spus tu…m-a cam dat inapoi.

  Ce alta destinatie din Thailanda, in care sa se poata ajunge cu avionul, recomanzi pt 8 nopti la marea Andaman? sau alte cateva destinatii, eventual un circuit? Primisem o recomnadare pt mare la Khao Lak si nu stiu mai nimic despre locul asta. Arata superb, ai fost, ce imi poti spune?

  M-ai cam desumflat cu Phuket… 😀

  Multumesc anticipat!

  PS: blogul tau e de mare ajutor!

  • @Ioana: sunt multe opțiuni pe coasta de Vest. Khao Lak e foarte frumos, într-adevăr. Super plaje și o atmosferă în general mai liniștită (și un pic mai bătrânească). Ar mai fi de luat în seamnă Koh Yao Noi, o insulă foarte frumoasă înconjurată de multe alte insule, pustii și spectaculoase geologic (inclusiv celebrele James Bond și Hong Island). Sau Koh Jam/Koh Jum, o insulă absolut magică despre care poți citi mai multe pe Tedoo. În provincia Krabi mai ai variantele plajei Tubkak sau a zonei Rayleh/Railey.

 20. Larisa says:

  Buna,
  Am descoperit blogul cu bucurie.M-am oprit din disperarea de a organiza bine cele 4 zile in Bangkok si am inceput sa ma bucur de destinatie. Cu toate astea inca am nevoie de cateva detalii tehnice.. si mi-ar fi de mare ajutor numele agentiei de turism, chiar daca stam doar 4 zile as vrea sa optimizez cel mai bine timpul, un ghid cred ca ar salva mult timp pierdut altfel. Noi vom fi acolo in perioada 4-8 ianuarie 2015.
  Multumesc frumos.

  • @Larisa: ți-am dat pe mail.

   • Marina says:

    Vreau si eu numele agentiei pentru plimbari in Bangkok acum dupa ce am citit si articolul asta 🙂 de fapt am citit tot blogul tau in ultima saptamana si m_am abonat la toate newsletterele si al tau si al Elenei si facebook si …. zic si eu ca si prima commentatoare a acestui articol ma simt de parca as fi descoperit “America” de cand am gasit blogul tau 😀 de foarte foarte mare ajutor

 21. claudiu says:

  Salut Brad, am ajuns de 2 zile în Rayong și încercăm să găsim o AG cu care sa ne plimbam prin insulele de aicI. Ai , te rog , ceva recomandări ? Mulțumesc mult atât pt blogul tău cât și pt răspuns.

  • @Claudiu. Salut, eu am fost cu un velier pe acolo, deci nu am folosit agenție. Du-te în Koh Samet și găsești acolo agenții care fac excursii către parcul marin.

 22. DragosP says:

  Salut,

  O sa ajung in octombrie in Thailanda, suntem un grup de 4 si vom sta 12 zile (3 sau 4 zile in Bangkok restul in Phucket). Imi poti da detaliile agentiei cu care sa discut despre excursii in zonele de langa Bangkok?
  As vrea sa stiu daca merita sa vizitez si sa ma cazez 1-2 nopti si pe insulele de langa Phucket (gen Phi Phi, koh Phang Nga).

  Multumesc,

  • @DragosP: Îți dau informațiile pe mail. Despre Phi Phi am tot scris aici, dă și tu un search. Vezi că nu există koh Phang Nga. Există Koh Phangan (coasta de est) și provincia Phang Nga (la nord de Phuket). Dacă la aceasta din urmă te referi pot să spun că da, sunt locuri foarte frumoase pe acolo. Încearcă eventual Koh Yao Noi, între Phuket și Krabi.

 23. Mariana says:

  Buna Brad,

  Tocmai am descoperit website-ul tau. Abia astept sa il explorez!
  Poti sa imi trimiti numele agentiei din Bangkok?

  Suntem un cuplu cu un copil de 2 ani si vom petrece o luna in Thailanda (17 octombrie – 17 noiembrie). Ne gandim sa vizitam Bangkokul pentru vreo 3 zile apoi sa mergem in nord la Chiang Mai si Pai iar apoi sa mergem in sud la niste insule. Ne gandeam la Ko Lipe, Ko Adang si Ko Bulon Lae dar dupa ultimul tau articol despre Ko Lipe nu mai sunt atat de sigura ca e o destinatie buna.
  Ceea ce vrem e sa vizitam locuri mai putin turistice dar impresionante din punct de vedere al naturii. Orice recomandare pentru destinatii sau agentii turistice in alte parti ale Thailandei sunt bine venite.

  Pe curand,

  Mariana.

 24. Carmen says:

  Buna Brad,Elena

  Voi ajunge impreuna cu sotul meu in Thailanda in perioada 3-20 mai, avand urmatorul plan creionat: 2 zile in Bangkok, 5 in Krabi(Ao Nang) si 3 in Sieam Reap, plus inca 2 zile in Bangkok la intoarcerea din Cambogia pentru a lua zborul spre casa. V-as ruga sa-mi dati si mie numele agentiei pt excursii in jurul orasului si daca aveti vreo recomandare unde sa ne cazam in Krabi, eu din ce am citit pana acum m-am gandit ca Ao Nang ar fi potrivita (vrem sa ne plimbam, sa facem excursii, nu sa stam la plaja sau sa mergem in cluburi).
  multumesc!

 25. Roxana says:

  Buna Brad,

  Citesc de ceva vreme cu multă plăcere blog-ul tău şi doresc să te felicit şi să îţi urez succes în continuare.
  Luna aceasta urmează să călătoresc, împreună cu soţul meu, pentru prima data în Thailanda. Forţaţi de anumite împrejurări, am ales un circuit complex organizat de o agenţie de turism, deşi de obicei călătorim individual şi alegem singuri programul, experienţele şi locurile de interes.
  Cu toate acestea, dispunem şi de zile libere, aşa că încerc să mă gândesc cum este mai bine să le petrecem. Pentru o uşurare a modului de organizare,îmi poţi comunica, te rog, numele agenţiei de turism din Bangkok pe care o menţionezi în cuprinsul articolului? De asemenea, este binevenită orice altă recomandare în alegerea unor tururi din oferta lor, care să ne prezinte locuri inedite şi demne de vizitat, altele decât cele specificate în articol.
  Mulţumesc!

  O zi frumoasă,
  Roxana

 26. Andreea says:

  Salut, ti-am citit blogul, felicitari, as vrea sa plec cu prietenul meu toata luna ianuarie in thailanda, mai intai bangkok cu locurile propuse de tine si apoi prin insule. Poti sa-mi dai o recomandare de traseu te rog, poate ai deja un mail prestabilit. Am vrea sa vedem cu precadere partea spirituala din Thailanda si mai putin comerciala. Si numele agentiei din Bangkok. Ca si traseu cum e cel mai bine sa facem cu transportul? Sa mergem pana in Bangkok si apoi cu trenul/transport in comun prin insule? Multumesc,

 27. Andreea Tofan says:

  Buna Brad,

  Sper ca acest email te gaseste cu bine. Numele meu este Andreea si voi calatori impreuna cu prietenul meu, Laurent, in Bangkok pentru 6 zile. In acest sens, as vrea sa iti cer un sfat si o informatie.

  Ne poti recomanda un loc linistit si aproape de centru unde am putea sa ne gazam si de asemenea imi poti spune numele agentiei cu care ai facut tururi in Bangkok si cu care putem merge la piata plutitoare Amphawa.

  Iti multumesc anticipat,

  Cu bine,
  Andreea

 28. cristina says:

  Buna! ca si timp cat ar dura o excursie din bangkok pana la piata amphawa? stam mdoar 3 zile in bangkok si nu stiu daca ne vom incadra sa ajungem

 29. Diana says:

  Bună as vrea și eu mai multe detalii și ce putem vedea în bankgog

  • @Diana: atracțiile pe care le cunosc și le recomand se regăsesc în articolul la care ai comentat. Dacă vrei să discutăm mai mult folosește formularul de contact de pe site.

 30. Anca says:

  Buna! Daca am 2 vize on arrival consecutive in Bangkok (prima=intrare 23 februarie, iesire 29 februarie /a doua= intrare 7 martie, iesire 9 martie )pot aplica pentru a 3 a viza on arrival pe data de 15 martie? Sau e prea mult? Ps: avionul spre casa pe trebuie sa il iau din Bangkok pe 15. Multumesc din suflet!

 31. Denisa says:

  Buna, Brad. Pregatesc o vacanta de o saptamana in Thailanda si imi dau seama dupa cate citesc la tine ca cel mai probabil o sa am nevoie de un ghid. Asa ca te rog si eu sa ma ajuti cu detaliile de contact pentru agentia respectiva. De asemenea, imi poti spune unde se poate face plaja cel mai aproape de Bangkok, si cum se ajunge acolo? Ma gandeam sa dau o fuga si pana in Phuket,am gasit bilete de avion Bangkok-Phuket la 33 eur/pers. Ti se pare ok pretul? Ca am auzit persoane care au mers cu vreo 5-10 euro, dar ma gandesc sa nu fie un mit 🙂 Multumesc.

  • @Denisa, datele ghidului ți le trimit pe mail. Cele mai apropiate plaje de Bangkok sunt Pattaya (1.5 ore cu autobuzul, dar nu e grozavă) și Hua Hin (2.5 ore, drăguță). Dacă vrei insulă, cea mai aproape de Koh Samed, la vreo 3-4 ore est de Bangkok (bus și ferry). Prețul pentru Phuket e foarte ok, cine a zburat cu 5 euro a mers one way și fără bagaje. Sau a avut un noroc monstruos.

 32. Ana says:

  Buna! Sunt in Bangkok acum. Ai putea, te rog, sa imi dai datele agentiei despre care ai scris in articol? Multumesc.

 33. Pestisanu Constantin says:

  Buna. Am gasit blogul tau printr-o intamplare. Faceam planuri pentru o mica luna de miere si ma gandeam la Dominica, Bali, Maldive, Thailanda. Cautam oferte pe diferite agentii de turism, dar persoana cu care vorbeam mi-a zis ca e mai bine sa imi caut singur si ca ar fi bine sa citesc si blogul tau. Acum, bugetul nefiind unul mare, dupa ce am citit cateva articole de la tine, am ales Thailanda-Bangkok si Phuket. Cum nunta este pe 25 septembrie, iar dupa cate inteleg de la tine cel mai bine este din octombrie, ma gandeam la 1 octombrie-4 octombrie in Bangkok (3 nopti) si 4 octombrie-12 octombrie in Puhket (8 nopti). Acum am cautat pe net-booking si am gasit in Bangkok hotelul Eastin Grand Hotel Sathorn la un pret de 256 euro (2 persoane 3 nopti cu mic dejun, in camera dubla sau twin superioara), iar in Phuket Impiana Resort Patong la un pret de 769 euro (2 persoane 8 nopti cu mic dejun, in camera dubla sau twin superioara). Transport am gasit cu mammondo pentru dus: 753 euro (Russian Airlines, pt doua persoane cu bagaj de cala, o escala, 14 ore), intre Bangkok-Puhket 90 euro (Air asia, 2 persoane, bagaj de cala, 80 minute), iar Puhket-Bucuresti 802 euro (Russian Airlines, 2 persoane, bagaj de cala, 30 ore, 1 escala). Am mai multe intrebari, la care, daca poti si ai rabdare, as vrea sa imi raspunzi:
  – perioada aleasa este buna ?
  – sunt bune hotelurile pret/locatie/ceea ce ofera (dupa cate am citit cel din Phuket este mai retras dar la cateva minute de mers pe jos de principala strada cu atractii) ?
  – sa rezerv si biletele de avion sau acestea sunt prea scumpe (ca eu nu am nici cea mai mica idee, vizavi de aceasta destinatie) ?
  – cum este mai bine sa rezerv hotelurile si apoi sa astept pana gasesc avioane cu preturi mici la acele date sau invers ?
  – deoarece ea isi schimba numele ce se intampla daca pasaportul este pe numele de fata ? mai poate sa mearga sau trebuie schimbat pasaportul ?
  – si nu in ultimul rand sa imi zici daca 3 zile in Bangkok si 8 in Phuket sunt multe/putine ?
  Suntem un cuplu care ne place mult sa si vizitam si sa lenevim la soare pe plaja, viata de noapte mai putin……
  Si bineinteles ca vreu sa imi dai si mie informatiile privind agentia aceea care face mici excursii prin/pe langa Bangkok.
  Multumesc anticipat.

  • @Constantin: pfuuu, ce de întrebări. La unele știu să-ți răspund, la altele nu. Sper că-ți dai seama că nu cunosc toate hotelurile și resorturile din Thailanda, sunt zeci de mii. Să le luăm pe rând.

   1. Octombrie e ultima lună de muson. Anul acesta tot sistemul meteo s-a decalat cam cu o lună. Ca să fii sigur că nu nimerești într-un muson târziu, mai bine vino în noiembrie.
   2. Fii flexibil la datele de zbor. 753 EUR pentru București-Bangkok e foarte mult având în vedere perioada low season și ofertele de pe piață. Mai caută. Ar trebui să ieși sub 600 EUR de persoană.
   3. Qatar Airways zboară și la Bangkok și la Phuket. Deci poți căuta zbor București-Bangkok-Phuket-București (urmând ca segmentul Bangkok-Phuket să-l zbori cu o companie domestică low cost). La fel, poți căuta zbor București-Phuket-București, dacă nu ții neapărat să vezi capitala.
   4. Mă surprinde faptul că, după ce mi-ai citit blogul, ai ales Phuket, o destinație despre care eu n-am scris mai nimic și pe care nu o recomand nimănui. Nu că ar fi urâtă, dar e cea mai turistică din toată Asia de Sud-Est, mai rău ca Bali.
   5. Ca regulă, ia mai întâi avioanele și abia apoi hotelurile. Dar asta depinde de ce îți dorești. Dacă vrei neapărat să stai la un hotel anume (scump) și ai găsit o ofertă bună pentru el, ia mai întâi cazarea și apoi avioanele.
   6. Impiana e un lanț foarte cool, iar prețul e bun. Ce nu-i grozav e locația: Patong e centrul balamucului în Phuket.
   7. Trei zile în Bangkok și opt în Phuket sunt OK.

 34. Laura says:

  Buna,

  Poti te rog sa-mi trimiti pe mail datele agentiei? Vrem sa mergem in Thailanda 2 saptamani in noiembrie (avem biletele luate) si vrem sa petrecem 3 zile in Bangkok, restul, acum suntem in “studiu intens”.
  Par foarte interesante obiectivele incluse de tine.
  Transportul cu barca mi se pare excelent, mai ales ca vom merge cu un copil de 6 ani.
  Eu mi-as mai dori sa vad vreo 2 temple.
  Multumesc,
  Laura

 35. andrei says:

  Buna!Poti sa-mi spui si mie te rog daca as avea posibilitatea de a merge cu trenul din Bangkok in Phuket si nu cu avionul?Multumesc mult!Mi-ai fost de real folos cu articolele tale!

  • @Andrei: nu prea. Calea ferată Bangkok-Sud merge de-a lungul coastei de est până la Haad Yai, apoi începe să cârmească vest. Phuketul nu are gară. Ce poți să faci e să iei trenul până la Surat Thani (pe coasta de est) și de acolo un microbuz/autobuz. Cu trenul faci 10-12 ore, cu microbuzul încă vreo trei.

 36. Andreea Anghel says:

  Buna Brad,
  in luna ianuarie, imediat dupa Revelion, ajung impreuna cu sotul si fetita in varsta de 10 ani la Bangkok pentru 3 zile.
  Ma poti ajuta, te rog cu datele de contact ale agentiei de care ai amintit in acest frumos articol?
  Multumesc anticipat,
  Andreea

 37. Roxana says:

  Poti te rog sa-mi trimiti pe mail datele agentiei te rog frumos?
  Eu cu iubitul meu plecam in thailanda la sfarsitul lunii noiembriei si vreau sa vizitez cat mai multe locurii posibile.

 38. Ana says:

  hey! Voi fi in Bangkok in a doua jumatate a lunii octombrie pentru 2 zile si un pic si ne gandeam sa urmam planul propus de tine mai sus care suna super! Ne poti te rog da datele agentiei de care vorbesti in articol?

  Multumesc mult

 39. Madalina says:

  Felicitari pentru articol. Mi se pare cel mai util din cate am citit pana acum. Plec impreuna cu sotul in decembrie. Va fi un sejur relativ scurt- 12 zile. Vom incepe cu Bangkok dupa care ne mutam tarabuta in Samui pt 6 zile.
  Imi poti trimite numele agentiei te rog? Mi-ar fi foarte util pentru a acoperi cele 5 zile in BKK. Multumesc

 40. Diana says:

  Buna Brad, Elena,

  Felicitari pentru site-ul facut si pentru articolele voastre foarte de folos. Imi pare rau ca nu ati scris adresa ghidului sau agentiei (probabil aveti motivele voastre), si sunt nevoita sa fac si eu acelasi lucru pe care l-au facut multi inaintea mea:)
  Ajung cu 3 prieteni in Bangkok in 24.11 si vrem sa ne luam un ghid turistic si ne-ar ajuta mult recomandarea ta!
  Multumesc pentru raspuns si spor in tot ceea ce faceti !

 41. anca says:

  Buna,

  vom fi in Bangkok in februarie, pentru o saptamana. Ai putea sa-mi dai detalii despre agentia in care ai incredere, pentru excursii? Multumesc mult

 42. Steliana says:

  Buna. Te rog sa-mi trimiti o adresa de concta la agentia de turism. Plecam peste 2 zile si articolul tau mi-a placut foarte mult. Sunt sigura ca-mi va fi de folos. Multumesc

 43. Bianca Lasc says:

  Salutare,
  Am gasit postarea ta la fix 🙂 Vom fi in Bangkok pentru 2 zile , incepand cu 06 ian (4 pers) si ne-ar fi de folos datele de contact ale agentiei de turism recomandata pentru turul zonei.
  Multumesc.

 44. Bianca says:

  Buna Brad,

  Vom fi in Bangkok in 06.01.2017 (4persoane). Imi poti spune te rog datele de contact ale agentiei pe care o recomanzi in articol pentru excursii?

  Multumesc

 45. mada m says:

  Hei, Bradut!
  Abia astept sa ajung in Thailanda. Ajungem luna viitoare in BKK, as vrea te rog datele ghidului, despre care ai mentionat in articol.
  Multumesc!

 46. ioana iliescu says:

  Buna 🙂 imi cer scuze ca te deranjez. Am luat azi bilete de avion si da o sa am 3 zile pline in Bangkok 🙂 imi poti da si mie numele agentiei?

  Mersi frumos si mersi si de descrirea de mai sus 🙂

  Seara buna,
  Ioana

 47. Roxi says:

  Buna!
  Urmeaza sa ajung in Thailanda la sfarsitul lunii iunie pentru 12 zile. Dintre acestea, 6 vor fi in Bangkok, iar restul….inca nu stiu unde:). As vrea sa te rog doua lucruri:
  1. Sa-mi dai numele agentiei de turism pe care o recomandai pt vizitarea Bangkokului (mi-au placut obiectivele prezentate de tine!)
  2. Daca poti sa-mi sugerezi o insula pe care as putea merge…nu foarte izolata, dar nici intesata de turisti.
  Multumesc si mult succes in tot ce vei intreprinde!

 48. Raluca says:

  Buna Brad, am descoperit de curand blogul tau cand am inceput sa ma documentez pentru vacanta din Thailanda si nu ma mai pot opri din citit:). Vom merge in primele 2 saptamani din decembrie si am vrea sa vedem Bangkok, Chiang Mai, Krabi si insulitele accesibile din zona Krabi. Imi poti te rog recomanda agentii de turism de incredere la care putem apela pentru imprejurimile Bangkokului si Chiang Mai-ului precum si pentru Krabi? Multumesc mult

 49. marilena says:

  Scuza-ma, sunt agasanta,dar spune-mi , te rog, din ce stii sau ai auzit, cum e Flydubai, e decent? Ei au cele mai iftine bilete si durata de zbor OK dar, fiind low cost, nu prea stiu ce sa fac.Multumesc!

 50. Alexandra says:

  Buna!
  Voi ajunge si eu in Bangkok la inceputul lui decembrie pentru 3 zile. Imi poti da, te rog frumos, numele si datele de contact ale agentiei pe care o recomanzi?

  Multumesc mult.
  Alexandra

 51. Adriana says:

  Salut
  Tocmai am cumparat bilete de avion pentru Thailanda.Pentru Bangko am rezervat 3 zile (oare este prea mult? te rog spune-mi parerea ta -ajungem la ora ~ 15). Dupa Bangkok vom merge in Cambodgia, si dupa, pe palja Jomtien.Te rog frumos sa-mi trimiti contactul de la agentia de turism si de la o agentie de taxiuri, daca stii cumva. Intentionam sa mergem in Cambodgia cu taxiul. Orice recomandare o primesc cu placer. Multumesc mult, mult.

  Răspunde

 52. Antonia Panturu says:

  Buna seara,

  Imi puteti recomanda, va rog, o agentie de turism ok?
  Vom sta 3 zile in Bangkok si ne-am dori sa vedem ce merita vazut dar nu neaparat comercial.

  De asemenea, urmatoarele 7 zile le vom petrece in Phuket. Ne puteti recomanda o agentie si aici, excurii sau locuri care merita vazute?

  Multumesc Frumos

 53. […] ne recomandă ce să vedem în capitala Thailandei la următoarea vizită: Bangkok în două zile şi jumătate, de văzut prin şi pe […]

 54. […] 2, de exemplu, a ofensat thailandezii pentru că s-a concentrat pe latura lubrică a capitalei Bangkok şi a inclus un călugăr în anumite scene violente – lucru ce contravine preceptelor […]

 55. […] – Los Angeles – Papeete – Auckland – Sydney – Bangkok – Dubai – […]

 56. […] – Los Angeles – Papeete – Auckland – Sydney – Bangkok – Dubai – […]

 57. […] a cunoscut o creștere spectaculoasă a numărului de vizitatori, iar majoritatea curselor spre Bangkok sau Phuket sunt întotdeauna pline (Austrian Airlines par să facă o ciudată excepție din […]

 58. […] distanțe lungi, insulele sterpe ale Thailandei au devenit extrem de fertile pentru agențiile din Bangkok sau Phuket, iar etnicii chao lay s-au trezit bogați, apoi invidiați, apoi deposedați de […]

 59. […] o mulțime de zgîrie nori în oraș deci multe oferte să vezi Bangkok-ul de sus (le găsiți pe Tedoo). Ne-am trezit și noi într-o seară dar prea târziu, mai toate ziceau că e nevoie de rezervare […]

 60. […] am mâncat în sute de restaurante sau mâncătorii – de la cele mai simple, pe trotuarele din Bangkok până la finețuri de 5 stele. Relația mea cu mâncarea thai și tot ce ține de hrană în […]

Lasă un comentariu