Tedoo cu Brad Florescu

Ziua Internațională a Astronomiei. Evenimente în cer și pe pământ.

Daca n-ai plecat la mare, petrece cateva ore zgâindu-te prin telescop la Lună, Venus, Marte și Saturn. Programul evenimentelor în toată țara.

Ziua Astronomiei observator

27-28 aprilie marchează Zilele Internaționale ale Astronomiei, eveniment care se sărbătorește și în România, slavă cerului și celor câțiva astronomi pasionați. Dacă plouă, vorba bancului, sărbătoarea se va ține în sala de mese. Dar dacă nu plouă, iată câteva evenimente organizate prin țară cu ocazia prilejului.

La București, Jurnal Cosmic organizează o adunare la rondul de la intrarea în Parcul Cișmigiu, ora 16.00. Alex Conu va aduce telescoape performante pentru observarea Lunii și a planetelor Venus și Marte. Distracția se termină la ora 22.00.

Observatorul Urseanu din București vă invită pe toți să vă dați un ochi peste Venus, Marte și Saturn.

La Observatorul din Galați se vor face și observații de zi, cu o lunetă solară. Pare-se că ar fi de văzut niște erupții spectaculoase. Petrecerea se va întinde până la miezul nopții.

Se vor întâmpla lucruri și la Târgoviște, Cluj-Napoca, Timișoara și Sighetu Marmației. Lista completă a evenimentelor o găsești pe blogul lui Adrian Șonka.

Foto de Cristina Țintă.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu