Tedoo cu Brad Florescu

Yachting. Toate pânzele sus pentru BMW Black Sea International Regatta, ediția 5.

Ediția a cincea a BMW Black Sea International Regatta se va desfășura, începând din 24 mai, pe traseul Varna-Mangalia. Cine nu are barcă, primește una gratis.

BMW Black Sea International Regatta-050

BMW Black Sea International Regatta, singura competiție de yachting offshore care angrenează două țări riverane Mării Negre – România și Bulgaria – va începe pe 24 mai la Varna și se va încheia, trei zile mai târziu, la Mangalia.

Este a cincea ediție a evenimentului organizat de Yacht Club România și LZ Yachting Bulgaria, cu suportul primăriilor din Varna și Mangalia. Competiția constituie o etapă din Campionatul BMW de Yachting Offshore al României (BMW Offshore Yachting Championship – România).

Comitetul internațional de cursă va cuprinde membri din România, Bulgaria și Grecia. Ofițerul principal de cursă va fi domnul Yannis Kleidonas, CEO al Offshore Yachting Club of Rhodes.

De la prima ediție a regatei, desfășurată în 2008, echipaje din România, Bulgaria, Ucraina, Marea Britanie, Italia și Turcia s-au aliniat la start pentru a-și trece în palmares cucerirea Mării Negre.

Programul BMW Black Sea International Regatta, ediția a cincea:

24 mai, Varna: înscrierea participanților, inspectarea echipamentului, briefing.

25 mai, Varna: Grand Mall Varna Cup – trei curse inshore, festivitatea de premiere a câștigătorilor Grand Mall Varna Cup, petrecere.

26 mai: Cursa offshore Varna-Mangalia.

27 mai, Mangalia: Trei curse inshore la Mangalia. Festivitatea de premiere a câștigătorilor BMW Black Sea International Regatta, petrecerea de final (la Maritimo Club, Mangalia).

Câștigătorii celor trei clase de concurs – IRC Racing, IRC Cruising 1 și IRC Cruising 2 – vor fi premiați cu ceasuri M Cronograph din seria exclusivă BMW Collection.

La doar trei zile după premiere, echipa câștigătoare a BMW Black Sea International Regatta se va alinia la startul unui alt concurs prestigios: BMW Sailing Cup, Istanbul unde, pentru prima oară, printre cele 8 țări concurente se vor afla și două state riverane Mării Negre: România și Turcia.

Mai multe informații găsești pe site-ul BMW Black Sea International Regatta 2012.

Black Sea Virtual Race: prima cursă virtuală de yachting în jurul Mării Negre

Ediția 2012 a BMW Black Sea International Regatta vine la pachet cu o premieră absolută în regiune: prima cursă virtuală a Mării NegreBlack Sea Virtual Race – care va începe simultan cu etapa reală între Varna și Mangalia și va continua în jurul Pontului Euxin pe parcursul a trei segmente:

1. Varna – Mangalia.
2. Mangalia – Insula Șerpilor – Odessa – Sevastopol
3. Sevastopol – Yalta – Sochi – Batumi – Trabzon – Sinop – Istanbul.

Black Sea Race Yachting

Traseul virtual Black Sea Race, prima cursa virtuala a Marii Negre.

Cursa virtuală se va desfășura în sistemul One Class, toți concurenții având la dispoziție același tip de ambarcațiune: SOTO 30, yacht-ul de racing lansat la începutul lunii mai în cadrul Top Of The Gulf Regatta, Pattaya. Am scris despre SOTO 30 aici.

Înscrierile se fac pe site-ul Black Sea Virtual Race. Trebuie să introduci doar numele tău și numele yacht-ului, țara pentru care vrei să concurezi și o adresă de e-mail. Participarea este gratuită.

Și concursul virtual va fi susținut de BMW. Cei trei câștigători de etapă și câștigătorul cursei vor primi cadouri speciale din colecția BMW Yachtsport, oferite de BMW Group România și Yacht Club România.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu