Tedoo cu Brad Florescu

Wizzair anunță: rută nouă București-Kiev din 5 iulie. UPDATE: s-au răzgândit.

Wizzair vor zbura direct de la București la Kiev începând din 5 iulie. Compania a anunțat și tarifele. Detalii în articol.

Wizzair stewardesa

Wizzair nu se potolesc. După Dubai, Tel Aviv și Dublin, compania maghiară anunță deschiderea unei noi rute: București OTP – Kiev Zhulyany (IEV), începând din 5 iulie.

Zborurile vor avea loc în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. Compania anunță un tarif minim de 109 RON pe segment, tarif care include taxele de aeroport, nu și suprataxa pentru bagaj de cală.

Deși comunicatul remis de Wizzair precizează că biletele s-au pus deja în vânzare pe site, Kievul încă nu apare în lista de destinații accesibile din București. Deci nu pot verifica dacă tariful anunțat se confirmă sau nu. Voi reveni cu un update.

Wizzair estimează că va transporta 60.000 de pasageri pe această rută, în primele luni de operare.

Între București și Kiev nu există în acest moment niciun zbor direct, după ce compania ucrainiană Aerosvit a dat faliment la începutul anului. Wizzair preia oportun  încă o rută abandonată, așa cum a făcut și cu București-Budapesta (imediat după falimentul Malev).

Site-ul Wizzair.

Sursa foto: pagina de Facebook a Wizzair. Imaginea face parte din campania Wizzair Ambassadors. 

UPDATE, 13.46. Am primit de la agenția de PR a Wizzair următorul mail:

“Din cauza schimbărilor din orarul de vară Wizzair, dorim să retragem comunicatul trimis astăzi, la ora 11, privind noua rută București-Kiev. Vom reveni cu informații noi.”

Așteptăm să revină.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 7 Comentarii

 1. OOVNI spune:

  Dublin a fost preluat de TAROM. Wizz nu zboara OTP-DUB.

 2. sorin spune:

  Si Wizz Air nu mai zboara spre Budapesta. A cedat ruta TAROM-ului, din 8 august 2012

 3. Alecia spune:

  Super tare titlul :))
  Wizzair anunta ruta noua bucuresti – kiev
  Update: s-au razgandit, si-au dat seama ca nu au cu cine! :))

 4. [...] anunță deschiderea rutei București – Kiev. Revine la (foarte) scurt timp cu o rectificare: NU mai deschide ruta București – Kiev. Se [...]

 5. [...] nelegată de România printr-un zbor direct. După falimentul AeroSvit, contracția Carpatair și bâlba îngrozitoare dată de Wizzair, până la Kiev nu se mai poate ajunge decât cu escală (sau cu mașina, dacă te încumeți). [...]

Lasă un comentariu