Tedoo cu Brad Florescu

Wat Phra Mahathat Woramahawihan și alte nume grele

Fără nicio glumă, templul budhist e fabulos. Am fost să-l văd de 4 ori în 3 zile. Chiar dacă aveam treabă în altă parte, îmi căutam alt drum, ca să trec pe lângă el. De fiecare dată e altfel.

Wat Phra Mahathat Woramaha Wihan 4

Orașului îi zice Nakhon Si Thammarat. În fiecare an, aici are loc un mare festival budhist, la care vin credincioși din toată Asia. Sărbătoarea se numește Hae Pha Khuen That, începe la Luna Plină din februarie și durează o săptămână. Anul viitor e pe 10.

Locul de desfășurare: Wat Phra Mahathat Woramahawihan, un templu vechi de peste 16 secole. A fost construit pe vremea când imperiul Srivijaya era în putere. Un dinte al lui Budha, adus din Sri Lanka, îi servește ca temelie spirituală. Iată unul dintre cele mai importante temple din Thailanda.

Nu te copleși, se ajunge ușor. Cum vii pe Phattanakan Khu Kwang dinspre Surat Thani, faci dreapta pe Soi Si Thamassok 1, mergi până la semafor și faci iar dreapta pe Ratcha Damnoen.

Dacă nu te descurci, întreabă și tu un trecător: “Ko thod krap…Khun saap mai krap? Wat Phra Mahathat Woramahawihan diu tinai krap?”

Bun. Acum, fără nicio glumă, templul e fabulos. Am fost să-l văd de 4 ori în 3 zile. Chiar dacă aveam treabă în altă parte, îmi căutam alt drum, ca să trec pe lângă el. De fiecare dată e altfel. Altă lumină, altă stare, alți oameni, alte dorințe înălțate în fața sutelor de imagini statuare ale lui Budha. Chiar dacă nu înțelegi nimic, chiar dacă nu te pătrunde fiorul mistic, nu poți să nu admiri atâta frumusețe.

Ne vedem pe 10 februarie 2011? Aștept să te pronunți.

Comentarii - Un Comentariu

  1. Roxana spune:

    Ne vedem, neaparat! :-)

    Offtopic, discutie domestica:
    "Uite ce poze, uite ce pozeeee"
    "Pai are si lumina buna" (a se citi strugurii sunt acri) :D

Lasă un comentariu