Tedoo cu Brad Florescu

A început cursa pentru cele 7 minuni ale naturii. Să votăm, deci.

Campania de promovare a minunilor este în plină desfășurare. Fiecare țară își susține obiectivul cum știe mai bine, unii au desemnat vedete locale ca ambasadori, alții au organizat campanii de comunicare prin care oamenii să găsească cel mai bun slogan. Echipa New7Wonders face un tur al tuturor celor 28 de destinații și oricine poate să-i însoțească.

Uluru_Australia

Totul a început cu viziunea unui om despre cum trebuie folosit internetul – punând la bătaie un concept suficient de cunoscut încât milioane de oameni din întreaga lume să adere și să participe cu plăcere și entuziasm. Oricare dintre voi a auzit măcar odată în viață despre Cele 7 Minuni ale Lumii, chiar dacă nu le știți pe de rost pe toate.

Pe popularitatea acestui subiect s-a bazat Bernard Weber, Fondator și Președinte al New7Wonders, hotărându-se să-l readucă în atenția publicului într-o formă actuală. Şi a făcut-o destul de bine, pornind campania Cele 7 noi minuni ale lumii în 2000 și continuând-o până pe 7.07.2007 când s-au anunțat finalistele la Lisabona, în Portugalia.

Weber nu s-a mulțumit, însă, cu o singură campanie globală, cu succesul nebănuit pe care l-a avut și cu faptul că datorită ei a intrat în istoria lumii. A vrut să meargă mai departe și s-a gândit că ar fi frumos pe lângă minunile create de mâna omului, să le promoveze și pe cele create de Mama Natură.

Campania Cele 7 minuni ale Naturii a fost demarată imediat după anunțarea listei finale de Noi Minuni ale Lumii, în 2007. Au fost înscrise 440 de locații, din 220 de țări – mai multe decât cele care au participat la Jocurile Olimpice (205).

Pentru faza a doua s-au ales 77 de locații, din 28 de țări. S-au promovat intens, s-a votat și într-un final s-au anunțat cele 28 de nominalizări:

 • Amazonia – 7 milioane de kilometri pătrați, din care 5,5 numai de pădure tropicală (54% din suprafața totală de pădure tropicală de pe Terra), care produce 20% din oxigenul cel de toate zilele. Se întinde pe teritoriul a nouă țări: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guiana, Surinam, Guiana Franceză.
 • Insulele Galapagos – un arhipelag de insule vulcanice, care se înșiră de-a lungul ecuatorului, în Oceanul Pacific, la 965km vest de statul Ecuador. Cea mai tânără insulă, Isabela, adăpostește doi vulcani activi, ambii tronând chiar pe linia ecuatorului.
 • Cascada Iguazu, Argentina – de fapt un lanț de 275 de cascade, cea mai impresionantă dintre ele fiind Garganta del Diablo (Gâtul Diavolului), în formă de U și înaltă de 82 de m. Parcul Național în care se află cascada adăpostește două specii pe cale de dispariție: Furnicarul Uriaș și Jaguarul.
 • Angel Falls, la granița dintre Venezuela și Brazilia, este cea mai înaltă cascadă din lume – 1.002m înălțime. Pe anumite porțiuni apa curge neîntrerupt de la 807m.
 • Parcul Național El Yunque, Puerto Rico unde plouă de 4 ori pe zi în medie, nivelul anual de precipitații fiind de 350 miliarde de litri de apă.
 • Marele Canion, format de râul Colorado în urmă cu 6 milioane de ani, se întinde pe o distanță de 446 de kilometri, ajungând în anumite puncte la 29 de kilometri lățime.
 • Golful Fundy, pe coasta de est a Americii de Nord este faimos pentru cel mai înalt flux din lume – 16,3m înălțime.
 • Stâncile Moher, Irlanda sunt pur și simplu extrem de spectaculoase, te uiți la ele și nu te mai saturi. Nu-i de mirare că reprezintă obiectivul turistic cel mai vizitat al țării.
 • Pădurea Neagră, Germania – locul de unde izvorăște Dunărea noastră dragă. Pe lângă floră, faună și frumuseți indiscutabile, turiștii, în special germani, o vizitează pentru a vedea Calw, locul de obârșie al lui Herman Hesse.
 • Matterhorn / Cervino / Cervin – celebrul masiv care străjuiește granița dintre Elveția și Italia, înalt de 4.478m și simbol al Alpilor.
 • Vezuviul, Italia – singurul vulcan din Europa care a erupt în ultimul secol. Momentan stă liniștit. Locuitorii orașului Napoli, la numai 9 kilometri de bestie, cred că nu dorm la fel de liniștiți.
 • Lacurile Masuria, Polonia – 2.000 de lacuri, unul lângă altul, ocupând o suprafață totală de 52.000 de kilometri pătrați.
1 2 Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 2 Comentarii

 1. Raluca spune:

  Salutare,

  Cand ati lansat noul site, ati spus sa va sesizam in caz de erori sau alte disfunctionalitati. La paragraful “Cele 7 noi minuni ale lumii în 2000 și continuând-o până pe 7.07.2007 când s-au anunțat finalistele la Lisabona, în Portugalia.”, linkul nu e corect.

Lasă un comentariu