Tedoo cu Brad Florescu

Cum să-ți faci singur o vacanță ieftină în Egipt. Foarte ieftină.

Tariful de 99 de euro pentru Cairo deschide oportunități excelente pentru o vacanță ieftină în Egipt. Am creionat câteva idei pentru tine.

Dacă tot s-a gândit compania TAROM să ne ofere zboruri ieftine pe relația București-Cairo, zic să profităm de ofertă și să ne desenăm singuri o vacanță ieftină în Egipt. Am ales Egiptul și nu Ciprul, Grecia sau Italia dintr-un motiv evident: promoțiile pe Cairo sunt mult mai rare decât pe celelalte destinații. Acum sau cine știe când!

București-Cairo-București, 99 EUR, taxe incluse. Strânge gașca.

Am încercat să conturez o soluție de vacanță ieftină în perioada 15-2223 mai 2012. Și am pornit la treabă de la la cei 99 de EUR cu taxe incluse cât îți ia TAROM până la Cairo. Pentru că n-o să rămâi în Capitală, închiriezi și o mașină. Un Renault Clio de la Europcar te costă 177 EUR pe toată această perioadă. Bun, am rezolvat și cu transferul. Hai să vedem unde dormi.

Pentru cazări am intrat pe Airbnb (despre care ți-am povestit pe larg aici) și am căutat niște locșoare speciale pentru vacanța ta. Desigur, am ținut cont și de buget, că asta e ideea: să vezi Egiptul la marea artă, cu bani puțini. Iată 4 proprietăți care mi se par foarte interesante ca amplasare, facilități și preț.

1. Bungalow pe plajă la Taba, Golful Aqaba, Marea Roșie.

Delicioasa căsuță, înfiptă fix în plajă la câțiva pași de mare, are o terasă imensă pe acoperiș, de unde poți admira răsăritul, are aer condiționat și internet, primește fumători și animale de companie. Capacitate maximă: 3 persoane (un dormitor) per bungalow. Sunt nouă căsuțe în total. Te costă 300 EUR pe săptămână, inclusiv curățenia și comisionul Airbnb. Bungalow-ul se află la Taba, în vestul Golfului Aqaba. De la Cairo faci 8 ore cu mașina. Uită-te și tu. Într-o configurație de doi adulți și un copil, vacanța la Taba, cu tot cu avion, cazare și mașină, ajunge la 258 EUR de persoană.

2. Vilă de vacanță la Aswan, pe malul Nilului

Anakato Nubian House se află în Aswan, la mică distanță de Nil și, cel puțin din fotografii, pare o mică minune. Design-ul vesel colorat al camerelor și vederea de pe terasă face toți banii.  Vila de vacanță are 8 dormitoare și poate adăposti 16 persoane. Chiria pe o săptămână te duce la 900 EUR. Faci 11 ore cu mașina din Cairo. Link aici. Dacă strângi un grup de 16 și umpli vila, ajungi la o cheltuială de 200 EUR de persoană pentru o săptămână de vacanță. Parcă nu-i așa de rău.

3. Ferma Libertății din Siwa Oasis

Pentru unii, Egiptul înseamnă apă. Pentru alții – deșert. Dacă faci parte din această a doua categorie, n-ar strica să-ți dai un ochi pe Freedom Farm, o proprietate neconvențională din Siwa Oasis. Construcția perfect rotundă (n-are nici un colț pe interior) se află într-o zonă liniștită, la numai 2 kilometri de deșert și oferă și un telescop pentru observații astronomice. Ferma poate acomoda 8 persoane în 3 dormitoare și costă 756 de euro pe săptămână (cu tot cu comisioane). De la Cairo faci 9 ore cu mașina. Vezi dacă-ți place. Aici am făcut calculele pentru trei cupluri și doi copii și am ajuns la minunatul preț de 237 EUR de persoană.

4. Cazare cu buget redus în Dahab, la Marea Roșie

Cine nu vrea vile și figuri poate alege o cămăruță simplă și curată la Canyon Estate, un sat de vacanță de lângă Dahab. Clubul e situat la 50 de metri de plajă, într-o zonă cu situri de diving excelente. Ai propria bucătărie, ai acces la imensa piscină și totul te costă doar 138 EUR pentru o săptămână, două persoane. 10 ore cu mașina din Cairo. Mai multe detalii aici. Dacă mergeți două cupluri (ca să împărțiți mașina la 4), o săptămână pe plajă vă duce la 212 EUR de persoană.

Atenție: tariful promoțional de la TAROM intră în sistem pe 1 mai, ora 00.00. Fii pe fază.

Comentarii - 4 Comentarii

  1. easyJet says:

    Cu asa oferte iti vine sa iti faci planuri pentru fiecare saptamana si parca si cheful de viata revine cand stii ca ai ce sa faci pe viitor.

  2. Basty says:

    Varianta cu Bungalow suna cea mai interesanta. Direct pe plaja, atmosfera si privelistea sunt superbe. Nu te-ai astepta ca un bungalow, dupa cum arata sa ofere conditii gen aer conditionat sau internet. Sugestii bune, intr-adevar.

  3. […] pe Pro Cinema, o copie bună (poate remasterizată). Şi pomană pentru bunici. Şi vise egiptene (https://www.tedoo.ro/vacanta-ieftina-egipt-taba-hurghada-aswan-siwa-oasis). Nerealizabile – dar ce frumos e să visezi… la […]

  4. […] la muncă în timp ce colegii lui leneveau pe litoraluri însorite din Turcia, Grecia, Spania sau Egipt. Vasile voia în Asia, niciun metru mai aproape. Şi era la un pas de […]

Lasă un comentariu