Tedoo cu Brad Florescu

Unde să stai în Kuala Lumpur: Pacific Regency Hotel Suites

La etajul 33 se afla atractia hotelului: pool-barul de pe acoperis. In timp ce sorbi linistit o Cuba Libre, de jur imprejur curge tot orasul. Vezi pozele.

KL Pacific Regency by Brad Florescu

Hotelul e situat în Golden Triangle (în traducere liberă, “buricul târgului”). De la aeroport faci o oră cu taxiul. Kuala Lumpur International e la 70 de kilometri de oraş.

Hotelul are 33 de etaje, ceea ce-l situează printre clădirile mediu-înalte ale oraşului. Să nu uităm că aici legea înălţimii o fac Turnurile Petronas, cu cei 452 de metri ai lor (locul 3 în lume).

La etajul 33 se află atracţia hotelului: pool-barul de pe acoperiş. În timp ce sorbi liniştit o Cuba Libre, de jur împrejur curge tot oraşul. Vezi pozele.

Camerele sunt imense şi au tot ce le trebuie înafară de mini-bar. În schimb, ai un frigider cât casa, plită electrică, tacâmuri şi veselă, în caz că vrei să găteşti un Nasi Goreng la etajul 28. În caz că nu, hotelul are 3 restaurante şi o cafenea.

Baia are şi duş şi cadă, plus un pachet complet de toiletry (geluri, creme, spume, set de bărbierit, periuţa de dinţi, etc). E curată.

Din uşa hotelului, mergând pe jos, în 5 minute ajungi pe strada cu cele mai tari baruri, cluburi şi restaurante. Tot în 5 minute ajungi la KL Tower (335 de metri, al 5-lea cel mai înalt turn din lume). De aici, în schimbul a 12 euro şi al unei aşteptări la coadă, poţi vedea oraşul ŞI MAI DE SUS. N-am urcat, că era prea multă lume.

Printre facilităţi se numără şi un salon de spa şi masaj cu un meniu foarte bogat. Maseuzele sunt thailandeze, dar asta nu înseamnă nimic altceva, ca să răcoresc minţile perverse, if any. Hotelul are şi laundry service, util pentru cei care se întorc la KL după o tură prin jungla din Borneo (de exemplu).

Personalul hotelului e unul internaţional. Managerul e neamţ, şefa peste restaurante e australiană, iar în poziţiile inferioare veţi găsi barmani filipinezi sau costaricani, lifeguards indieni, camerişti din Myanmar sau Pakistan, iar lista poate continua. Indiferent de nivelul englezei vorbite, sunt foarte drăguţi cu toţii.

Revenind la pool-barul de la etajul 33, trebuie spus că acesta are o personalitate uşor schizoidă. În timpul zilei, e loc de făcut baie şi toată lumea vine în şlapi şi şorturi. Seara, însă, nu se mai face baie, iar ţinuta este relativ obligatorie. M-am luat la harţă cu bodyguarzii mai întâi pentru că nu aveam pantaloni lungi, apoi pentru că nu aveam pantofi. În cele din urmă, am învins eu. Dar, dacă vrei să te bucuri de priveliştea nocturnă sorbind un cocktail fin şi ascultând muzică de lounge, ia-ţi la tine o cămaşă, nişte pantofi (fie ei şi sport) şi o pereche de iţari.

Acum despre preţ: eu am plătit pentru un superior suite de 50 de metri pătraţi minunatul preţ de 66 euro plus taxe (adică vreo 80 de euro cu totul). Ceea ce e super-ok.

Cazarea e ieftină, dar băutura şi mâncarea nu sunt. Pentru o pizza la pool bar am plătit în jur de 12 euro, iar o bere costă 3. Overall, e o alegere excelentă dacă ai câteva zile de petrecut în KL. Apropo, oraşul e bestial. Şi asta vine de la unul care urăşte oraşele.

În încheiere, aş vrea să-i mulţumesc lui Mihai, de la care am pontul.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Un Comentariu

  1. [...] (cu KLM), să petreacă trei zile în Singapore înainte de a lua autobuzul via Johor Baru spre Kuala Lumpur, apoi Melacca şi în final Penang, Malaezia, de unde avea să ia feribotul spre Koh Lipe, intrând [...]

Lasă un comentariu