Tedoo cu Brad Florescu

Ultraportabile (7). Zece motive pentru care prefer sezonul ploios.

Nu fugi de sezonul ploios. Îți oferă mai multe avantaje decât crezi.

Thailanda plaja sezon ploios

1. Îmi place ploaia. Îmi place vântul. Îmi place marea agitată.

2. Dezamăgitor din perspectiva punctului 1, e posibil ca în sezonul ploios să plouă foarte puțin spre deloc. Ca anul trecut.

3. Pot să mă bronzez. Norii blochează lumina și căldura soarelui, dar ultravioletele trec. Aviz.

4. Sunt infinit mai puțini turiști. Asta înseamnă mai multă liniște și mai mult loc pentru mine. Săptămâna trecută am împărțit o plajă albă de 9 kilometri cu un cățel, un pisic și o familie de pescari.

5. Mai puțini turiști înseamnă prețuri mai mici la cazare și anumite servicii. Mai mici de două până la trei ori față de perioada Sărbătorilor.

6. Îmi fac prieteni mai ușor. Ploaia adună oamenii împreună și le oferă un subiect de conversație.

7. Apropo de punctul 6, în sezonul ploios întâlnesc oameni mai interesanți. De genul celor cărora le plac ploaia, vântul și marea agitată.

8. E răcoare. Sub 30 de grade ziua, 24-25 noaptea. Se poate respira.

9. Când e furtună cade curentul. Un pretext grozav să las naibii internetul, să aprind o lumânare și să cânt la chitară.

10. Lumina este mult mai bună pentru fotografii. Un cer parțial înnorat oferă condiții fotografice superioare unui senin albastru și plat. Vezi galeria. Sunt imagini de acum câteva zile.

Seria “Ultraportabile – povești  ușoare și rapide” este redactată și publicată pe un ultrabook Portégé pe care TOSHIBA România mi l-a oferit ca să-mi fie mai ușor la drum. Și-mi este.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 2 Comentarii

  1. Gu Bragh spune:

    Numarul 9. Oricum, la ancora nu ai multe sanse sa prinzi un “wireless”. Chiar si cu mega-antena. Dar chitara, o prinzi. E în cabina de la prora, în husa aia matlasata, ca sa n-o sparga hula asta obositoare made in USA. Fetch de 300 de km… În husa aia e si o muzicuta, de fapt chiar doua, o batrana chinezeasca care a mai vazut si alte buze, si o tinerica blues-harmonica, care ar fi vrut sa se laude cu ale lui Muddy Waters, dar nu era nascuta… nu-i bai.
    Numarul 10. De o luna-jumate n-am vazut un nor. Azi sunt, vreo opt. Si la noapte, luna plina. Corolar – maree maxima. La flux, treci de pe ponton pe pasarela direct, chiar daca marinero a închis usa cu cheia. Si alt corolar – un pic mai jos de luna aia dementiala, norii sunt roz, violeti, gri-alburii si galbeni-rosiatici. Culori care nu exista în magazin.
    Bradutz, you made my day.

  2. [...] Rezumând toate cele scrise mai sus, răspunsul care se impune este: oricând. Oricând ai veni în Thailanda poți găsi o plajă însorită. Chiar și sezonul ploios poate fi grozav. [...]

Lasă un comentariu