Tedoo cu Brad Florescu

Travel Gear: 10 motive pentru care TOSHIBA Portégé mă enervează.

După șapte luni de utilizare în condiții de călătorie, pot afirma că ultrabook-ul Portege de la TOSHIBA mă scoate din sărite.

TOSHIBA Portege Z930

În noiembrie anul trecut, cei de la TOSHIBA România mi-au trimis un ultrabook™ Portégé Z-930, fără altă obligație decât aceea de a-l lua cu mine la drum și de a-mi face treaba cu el as usual.

Decent din partea mea ar fi fost să scriu acest review cât mai repede, pentru ca investiția să se amortizeze pe bugetul de 2012. Am preferat, indecent, să iau obiectul cu mine în toate călătoriile din ultimele șapte luni și să văd cum se comportă à-la-longue la tăvăleală. Abia acum, după ce l-am supus la toate muncile câmpului, muntelui și mării, pot să trag o concluzie: Portege mă scoate din sărite. Iată de ce.

 1. Are 1300 de grame cu tot cu încărcător. Trebuie să mă uit non-stop în rucsac ca să mă asigur că nu l-am uitat pe undeva sau că nu mi l-au furat. E stresant. Știi senzația.
 2. În tot acest considerabil interval de timp n-a trebuit să-i reinstalez niciodată Windows-ul. Băieții de la PC Shop, obișnuiți să mă vadă din trei în trei luni, or să creadă că am murit și or să mă jelească.
 3. Dacă îl folosesc doar pentru scris sau citit bateria durează o eternitate. Și-atunci vin și întreb: pe iPad de ce-am mai dat banii?
 4. Are sistem de securitate cu amprentă. Ce fac dacă port mănuși?
 5. Antena de wi-fi prinde rețele de la 40-50 de metri. Nu mă mai crede nimeni că “n-am avut net”.
 6. Pornește în 5 secunde. N-am timp să scot o țigară din pachet și s-o aprind. E imposibil să te concentrezi în astfel de condiții.
 7. Are 16 de milimetri grosime. L-am lăsat din greșeală într-un album foto și apoi l-am căutat trei zile.
 8. Tastatura e plăcută și răspunde imediat. Mă îmbie să scriu, să scriu, să scriu. Și dacă n-am idei ce scriu? Review-uri pentru ultrabook-uri?
 9. Pot să prelucrez imagini RAW de 20 de mega bucata imediat ce le-am făcut, fără să mai aștept până ajung acasă, la calculatorul cel mare. În loc să beau un pahar de vin cu fotomodelul.
 10. Încă nu i s-a stricat nimic. Nici slotul de card, nici porturile USB, nici placa de rețea, nici touch pad-ul. Și-am încercat, mă jur, am încercat tot ce se putea încerca. Umiditate de sută la sută, nisip, căldură, frig, toate rețetele verificate. Mă simt neputincios. Să vină încoace să și-l ia.

Un ultrabook™ Toshiba Portégé Z930-102 ca cel pe care-l folosesc costă în jur de 7000 RON. Mai multe informații despre seria Portege găsești pe site-ul TOSHIBA România. Între timp s-a lansat și modelul Satellite U920t.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 8 Comentarii

 1. anda lemke spune:

  Publicitate de milioane. Culmea e ca te cred – Toshiba te face sa emigrezi din Romania…
  Am sa caut pe piata germana, laptopul meu ACER e cam obosit.
  Toshiba ar trebui sa-ti plateasca un pumn de dolari pentru o reclama de cateva secunde cu textul de mai sus, reclama e mai mult decat profesionala, ai studiat in strainatate??
  Nu mai pot sa iau micul dejun fara sa deschid Tedoo, dupa aia am o zi excelenta.

 2. Natalia spune:

  Ha! Excelent, m-ai convins sa renunt la ideea de MAcBook Air! Sfatul meu e sa iti iei un job de la colaborare la departamentul creatie la o agentie tare de publicitate, sa le mai dai peste nas la toti adormitii.

 3. Paul spune:

  Bradut, dar parca totusi sunt mai putine articole noi pe tedoo de la o vreme…. de blog-ul personal, nu mai zic :)

 4. CristianC spune:

  Felicitari pentru articolul de promovare. Titlul m-a convins sa il deschid iar in cele 10 puncte ai atins exact zonele interesante pentru un utilizator/end user.
  Am transmis link-ul si unei reprezentante de IT din Ro.

 5. Andrei spune:

  Nu vad de ce as trece de la MacBook Air la un Toshiba Portege. Dpdv al integrarii HW cu sistemul de operare si al bug-urilor de OS, Apple de departe bate Toshiba…

 6. Mihai spune:

  Din titlu chiar ma asteptam sa citesc furie, furtuni dezlantuite, posibil injuraturi :)) … nu e marca mea favorita dar o sa urmaresc acum ce mai scot si baietii astia de la Toshiba!! Spor la butonat :) !

 7. [...] după câteva sute de metri de mers la deal pe o căldură de 35 de grade. În combinație cu ultrabook-ul TOSHIBA – pe care îl am tot de aproape un an – studioul meu foto portabil este de trei ori mai [...]

Lasă un comentariu