Tedoo cu Brad Florescu

FOTO: The Big Picture, retrospectiva anului 2011 în fotografii

Dintre toate mi-a rămas în minte privirea aruncată peste umăr de The Big Picture – diferența, din punctul meu de vedere, a făcut-o faptul că au găsit loc și cuviință să includă imagini pline de viață și optimism printre atât de căutatele fotografii standard de senzație cu morți, răniți, bombe și dezastre naturale.

La final de an toată lumea se uită în spate, face liste de bune și rele, trage linie și concluzii. Anul ăsta (ăăă, adică anul trecut) cu greu am mai găsit un blog sau site care să nu facă retrospectiva lui 2011 sau să nu-și pună în scris rezoluția pentru noul an. Dintre toate mi-a rămas în minte privirea aruncată peste umăr de The Big Picture – diferența, din punctul meu de vedere, a făcut-o cuviința de a include și imagini pline de viață și optimism printre atât de căutatele fotografii macabru-senzaționaliste cu morți, răniți, bombe și dezastre naturale.

Liderul opoziției pro-democrație din Myanmar, Aung San Suu Kyi și Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton după o conferință de presă organizată în Yangon. Foto: Saul Loeb/Associated Press.

Marșul Trandafirilor organizat în fața primăriei din Oslo pe 25 iulie în memoria victimelor atentatului cu bombă. Foto: Emilio Morenatti/Associated Press.

În 2011 Coreea de Nord a permis accesul jurnaliștilor străini pe teritoriul țării. În imagine sunt câțiva fermieri care muncesc la marginea unei autostrăzi. Foto: David Guttenfelder/Associated Press.

Finala Cupei Mondiale de Fotbal Feminin. Japonia a câștigat meciul contra echipei Statelor Unite cu 3 la 1. Foto: Daniel Roland/AFP/Getty Images.

Prima zi de Ramadan în India. Foto: Adnan Abidi/Reuters.

Fisher Lake, San Angelo – 75% din statul Texas a fost afectat de secetă în 2011. Foto: Scott Olson/Getty Images.

Anul Iepurelui a fost sărbătorit cum se cuvine la Hong Kong, pe 3 februarie 2011. Foto:  Tyrone Siu/Reuters.

Articolul original a fost publicat în 3 episoade, semn că a fost un an bogat. Poți vedea întreaga serie de fotografii aici, aici și aici.

 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu