Tedoo cu Brad Florescu

Satun: Capul Than Yong Po

La Than Yong Po nu mergi pentru cazări, fructe de mare și sporturi nautice. Pentru că nu există. Există în schimb apusuri de soare peste Parcul Național Tarutao și stânci încrustate cu scoici prețioase.

Satun Than Yong Po_DSC1085-1

E mai puțin o destinație în sensul turistic al termenului. La Than Yong Po nu mergi pentru cazări, fructe de mare și sporturi nautice. Pentru că nu există. Există în schimb apusuri de soare peste Parcul Național Tarutao și stânci încrustate cu scoici prețioase. Există o liniște magică, păsări, arbori seculari și pești cu picioare. Plus câteva sate de pescari desprinse parcă din povești.

Cum se ajunge la capul Than Yong Po

De la Satun o iei spre nord și faci stânga cu 10 kilometri înainte de Chebilang. Vezi să nu ratezi semnul, că e mic și ascuns după un copac. De la semn mai mergi câțiva kilometri (5-6), faci dreapta la capăt și începi să te plimbi pe coastă, înconjurând capul. Te oprești când nu mai poți de atâta frumusețe. Bagă benzină înainte să pleci la drum, că după Satun nu mai găsești picior de pompă.

Comentarii - 8 Comentarii

 1. Sorin spune:

  Pe cat se poate de scurt. M-am indragstit de Asia, in special Thailanda. Cum sa fac sa ma mut acolo?

 2. Si vrei un raspuns aici si acum la o intrebare atat de complicata? :-)

 3. lopez spune:

  acum pe bune… foarte dragute pozele tale. dar nu am timp sa ma uit la toate. poti sa ne faci un rezumat?

 4. da, lopez, o sa pun niste poze mai scurte :-)

 5. Adeline Maria spune:

  Imi place blog-ul tau si cum ai descris pana acum experientele traite acolo, randurile si pozele tale m-au transpus in aceasta lume magnifica, poate voi ajunge candva sa o vizitez, mi se pare extraordinara. Mai ales ca fotografia pentru mine e o mare pasiune si acolo pare a fi o Mecca fotografilor. Pana atunci voi contiuna sa citesc …

 6. intamplarescu spune:

  Mult prea inspirata decizia ta de a nu mai bifa locatii pe harta. Sau cum spunea cineva: "Opririle neprogramate sunt calatoria" (acel cineva fiind un tip de-i zice Ted Simon – poate unii il stiu ca "ala" de a inconjurat lumea de doua ori pe motocicleta: http://www.jupitalia.com)

  Recunosc ca am dat peste blogul tau abia acum 10 minute (un link fwd de la un prieten)… Nu am avut inca timp decat sa frunzaresc la suprafata, dar fotografiile sunt intr-adevar superbe.

 7. lacramioara spune:

  Prin fotografiile tale aproape ca am pus si eu piciorul in Thailanda:)

 8. [...] más fotos vez el artículo en rumano. Share [...]

Lasă un comentariu