Tedoo cu Brad Florescu

Thailanda do-it-yourself, partea a doua. Nakhon Si Thammarat.

Nakhon-cum? Ştiu că e un nume super-mega-complicat care nu vă spune nimic. Nici mie nu mi-a spus până să încep pre-documentarea pentru tura cu ataș prin sudul Thailandei. Acum îmi spune multe.

Wat Phra Mahathat Woramaha Wihan 4

Nakhon-cum? Ştiu că e un nume super-mega-complicat care nu vă spune nimic. Nici mie nu mi-a spus până să încep pre-documentarea pentru tura cu ataș prin sudul Thailandei. Acum îmi spune multe. La rândul meu, vi le spun și vouă. Iată o pereche de trasee de vacanță prin provincia Nakhon Si Thammarat.

Nakhon Si Thammarat 7 zile: Apus și răsărit

Zbori Bangkok-Nakhon Si Thammarat cu Air Asia, Thai Airways, Nok Air. Sau zbori Bangkok-Surat Thani cu Air Asia ori Nok Air și iei autobuzul până la Khanom și de acolo mai departe, spre capitala provinciei.

Zilele 1 și 2: Khanom. Mulți sunt de părere că superba plajă de la Khanom e următorul “hot spot” pe harta turistică a Thailandei. Khanom este unul dintre cele doar două locuri din lume unde poți admira delfini roz. Celelalt loc e Fiji. Cazări aici.

Ziua 3: Sichon, Khao Plai Dam. O plajă superbă situată la poalele unui munte acoperit de junglă, Khao Plai Dam mărginește un parc național. Poți dormi la Sichon.

Ziua 4, Nakhon Si Thammarat (orașul): Vizitează Wat Phra Mahathat Woromaha Vihan (alt nume imposibil), cel mai important centru budhist din sudul Thailandei. Trebuie să-l vezi de cel puțin două-trei ori, în diferite momentele ale zilei. Arată altfel de fiecare dată.

Ziua 5, Nakhon Si: Mergi la Suchat Sapsin Shadow Play Theater. Domnul Sapsin e unul dintre ultimii mari maeștri ai teatrului de umbre, artă străveche în Thailanda, India, Myanmar și China. Pe lângă micul teatru, aici există un muzeu minunat și un atelier unde se confecționează figurine și decoruri. Poți să cumperi.

Ziua 6, Pak Phanang: Un orășel delicios, aflat la doar 50 de kilometri de capitală. Pak Phanang e împărțit în două de un râu maiestuos, cu reflexe aurii la apus și răsărit.

Ziua 7: Capul Thalumpuk. Blând și sălbatic totodată, Thalumpuk îți va oferi multă liniște și multă regăsire. Apusul e fenomenal.

Nakhon Si Thammarat 14 zile: Ţara minunilor

Facem ca la tura de mai sus doar că:

Stăm două nopți în Pak Phanang, să-l simțim mai bine, să bem cafeluțe aromate pe malul râului și să mâncăm pește proaspăt prins. Una dintre atracțiile orașelului o constituie așa numite „bird houses”, clădiri întregi populate de sute de mii de păsări.

Sau stăm 3 nopți la Khanom, închiriem o motoretă și ne plimbăm prin zonă. Avem multe de văzut, de la temple la cascade și plaje neștiute.

Adăugăm 5 nopți în Parcul Național Khao Luang, una dintre minunile Thailandei și ale întregii Asii.

Dă click pe linkuri pentru a afla mai multe detalii despre atracții, cazări, drecții și alte detalii picante. Dacă ai întrebări, nelămuriri, lasă un comment. Drum bun.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu