Tedoo cu Brad Florescu

Tedoo Social: Bombardați Praga! Palincă de Paris. Președintele low cost.

De ce vor americanii să bombardeze Praga. Carpooling-ul prinde și în România. Doi jurnaliști români caută oșeni la Paris. Un nou premiu I pentru SkyTeam și Tedoo.

Oșeni Petruț Călinescu

Pe la noi pe-aici a fost iar Anul Nou, pentru a treia oară pe 2013. De data aceasta am sărbătorit Songkran-ul, Anul Nou Thailandez (budhist), care ne-a prilejuit o călătorie de 2500 de kilometri în nordul, centrul și sudul Thailandei. O să povestesc ce-am descoperit, dar nu acum și nu aici. Acum și aici îți recomand câteva dintre știrile interesante din travel, știri pe care le-am postat deja pe pagina de Facebook Tedoo.ro, pe twitter, Google+ sau Pinterest. Poate le-ai ratat.

Povești cu oșeni parizieni. Patru în mașină. Asia e tot mai hot.

 • Turism Market, blogul profesioniștilor în turism din România, semnalează lansarea unui nou și foarte bine gândit website românesc de carpooling: 4înmașină.ro. Așa cum notează Andrada Crânguș, nu se putea găsi un moment mai potrivit pentru lansare decât acum, înainte de 1 Mai și Paști. Le doresc din suflet mult succes și lor și celorlalte site-uri de carpooling din România. 
 • Jurnaliștii Petruț Călinescu și Ioana Hodoiu reconstituie povestea oșenilor plecați să muncească la Paris. “Mândrie și beton” este un proiect de investigație excepțional din care a rezultat un album de fotografii pe care merită să-l ai în bibliotecă.
 • Dacă simți nevoia unei sesiuni de decompresie la birou, intră pe calm.com, unde poți petrece două până la douăzeci de minute față în față cu marea, cu muntele sau cu ploaia. Excelentă ideea, îmi pare rău că nu mi-a venit mie. Andreea Ursachi îmi semnalează un site similar, numai bun pentru perioadele de secetă: Rainy Mood.
 • TAROM au început astăzi, 27 aprilie, operarea celor trei rute directe din Iași: Londra, Bologna și Torino. Mai multe detalii pe site-ul TAROM.
 • Ai două noi opțiuni de zbor către Asia. Air France și Turkish Airlines au reluat zborurile spre Kuala Lumpur după o pauză de 20, respectiv 10 ani. Asia devine din ce în ce mai hot.
 • Tot o știre din regiune: AirAsia India este pe ultima sută de metri înainte de demararea operațiunilor.
 • Știu că mai e mult până la ziua mea, dar țin să precizez de-acum ce cadou mi-aș dori: o rulotă Opera de la Ysin. Superbă jucărie!

Opera Camper

Liana meșterește. Bombardați Praga! Android, spaima aviației.

 • Dacă ți-au plăcut poveștile Lianei Oprea din America de Sud, îți vor plăcea la fel de mult pandantivele create de Liana sub inspirația călătoriilor pe care le-a întreprins în ultimii ani. Le găsești pe site-ul Făuritorii de Frumos.
 • Confuzia Cecenia-Cehia din mințile americanilor capătă proporții îngrijorătoare. După ce mai mulți useri de twitter dovedesc că au lipsit de la orele de geografie, site-ul umoristic Daily Currant anunță că SUA se pregătesc să bombardeze Praga.
 • The Budapest Times publică o analiză interesantă a efectelor pe care dispariția Malev le-a avut asupra turismului maghiar.
 • Ce și cum învață directorii companiilor low cost de la pasageri? The Economic Times îi intervievează pe boșii Air Asia, GoAir, IndiGo și Virgin Atlantic.
 • “Nu e chiar normal așa ceva”, reacționează premierul Lituaniei, după ce președintele țării alege să zboare la Londra cu o companie low cost. Tu ce zici, e normal?
 • Te-ai gândit vreodată să te faci controlor de trafic aerian? Intră pe site-ul neozeelandez Airways și fă-ți testul de personalitate. Mie mi-a ieșit că ar trebui să stau cât mai departe de turnurile de control. Voi încerca.
 • Hugo Teso, un consultant pentru securitate din Germania, a demonstrat că un simplu smartphone cu sistem de operare Android poate oferi teroriștilor acces la computerele de bord și la sistemele de comunicații ale avioanelor comerciale. Lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par, dar avertismentul lui Teso a fost luat în foarte serios de reprezentanții industriei aviatice. Toată povestea pe go4it.

Încă un premiu întâi pentru SkyTeam și Tedoo.

eTravel Awards diploma

Dacă-ți place ce vezi și consideri că munca noastră te ajută sau te inspiră în călătoriile tale, dă-ne un +K pe Klout, clasamentul influenței în social media.

Fotografia de copertă a acestui articol face parte din albumul “Mândrie și Beton” și este semnată de Petruț Călinescu: “Târşolț, Ţara Oaşului. O pereche de miri care lucrează în Anglia pozează cu sticlele de pălincă în formă de Tour Eifel, devenit simbol al reuşitei în satele din această zonă.”

Comentarii - Un Comentariu

 1. ihearlights spune:

  Multumim Bradut. Ma bucur ca ti-au placut cele 2 proiecte

Lasă un comentariu