Tedoo cu Brad Florescu

Tedoo şi Agoda te cazează ieftin în Europa şi Asia. Dormi cu noi?

Agoda face tot ce fac ceilalţi şi ceva în plus. Motivele care m-au determinat să mă fixez pe ei sunt următoarele.

Silavadee accommodation pool villa interior 2

Fiecare site de rezervări hoteluri are avantajele şi dezavantajele sale. Unele au preţuri bune dar ofertă limitată. Altele sunt uşor de navigat, dar practică tarife mari. Căutând o soluţie care să împace şi caprele şi verzele, în urmă cu doi ani am ajuns la Agoda. De care am fost şi sunt în continuare suficient de mulţumit încât să ţi-l recomand şi ţie.

Cine e Agoda?

La sfârşitul anilor ’90, americanul Michael Kenny se stabilea în Thailanda şi punea bazele PlanetHoliday, unul dintre primele site-uri de rezervări hoteluri din lume. După câţiva ani, operaţiunile lui Kenny se reuneau sub marca Agoda, oferind la acel moment cea mai bună soluţie de booking online pe Asia. În 2007, întreaga afacere era cumpărată de gigantul Priceline. Care, în caz că nu ştiai, deţine şi Booking.com.

De la preluare şi până astăzi, Agoda şi-a extins portofoliul la 157.000 de unităţi de cazare în 22.000 de localităţi, devenind, conform specialiştilor, opţiunea numărul 1 pentru cei care călătoresc în Asia şi Europa. Pentru America de Nord, recomand Cheapostay.

De ce Agoda şi nu alţii?

Agoda face tot ce fac ceilalţi şi ceva în plus. Motivele care m-au determinat să mă fixez pe ei sunt următoarele:

Programul Agoda Rewards

La fiecare tranzacţie, primesc un număr de puncte de fidelitate, pe care apoi le pot transforma fie în discounturi, fie în upgrade-uri. Cuantumul bonusului variază între 4% pentru membrii Premier şi 7% pentru membri Elite75, funcţie de palierul de fidelitate la care te afli.

Mai pe româneşte, dacă eşti membru Elite75 (statut care decurge din fidelitate) şi faci o tranzacţie în valoare totală de 1.000 de EUR, la următoarea rezervare poţi sta gratis două nopţi într-un hotel cotat la 35 de EUR pe noapte. Spre comparaţie, un membru Diamond în programul de fidelitate Vodafone primeşte sub formă de puncte 4 procente din valoarea facturii. Am dat exemplul unui program generos, pentru clienţi business.

La finalul şederii, Agoda îţi trimite un feed-back form electronic. Dacă îl completezi, mai primeşti 500 de puncte, echivalente cu 1 USD. Cu alte cuvinte, eşti plătit să îţi spui părerea despre hotelul în care ai stat.

Iniţial nu părea o mare afacere, până m-am apucat să calculez. Având în vedere că cel puţin 200 de zile pe an le petrec altundeva decât acasă, dacă mi-aş lua toate cazările prin Agoda aş acumula suficiente puncte pentru ca, la finalul anului, să plătesc două săptămâni de cazare doar cu puncte. O vacanţă gratis.

Best Price Guarantee

Agoda are în general preţuri mici, la nivelul celor mai mici de pe piaţă. Nu mai departe de acum o lună am rezervat cu numai 9 EUR o minune de cameră într-un resort de 4 stele, cotată pe site-ul resortului la 33 de EUR, iar pe AsiaRooms la 45 de EUR.

Dar, presupunând că am rezervat pe Agoda o cameră la tariful de 9 EUR pe noapte, iar apoi am găsit aceeaşi cameră, pe aceleaşi date, la 7 EUR, Agoda îmi returnează diferenţa. În asta constă Best Price Guarantee. Dacă o găseşti mai ieftin în altă parte anunţă-ne şi facem match la preţ. Să nu se zgârie nimeni pe ochi.

Opţiunile şi navigabilitatea site-ului

Între cele 157.000 de cazări din oferta Agoda găseşti resorturi de lux, hoteluri boutique sau de business, hosteluri şi pensiuni pentru tot românul. Nu mi s-a întâmplat niciodată să nu găsesc o cameră în zona pe care o voiam şi la bugetul pe care mi-l stabilisem.

Navigarea se face foarte uşor, iar una dintre opţiunile care mă ajută foarte mult este harta, pe care pot să văd exact unde se află hotelul X şi ce altele mai sunt prin preajmă. Când ai treabă într-un loc anume din oraş, e bine să te uiţi pe hartă, nu să te încrezi în fraze gen „within walking distance from the city center”. Vezi aici cum trebuie citite ofertele agenţiilor de turism.

Odată făcută rezervarea, poţi reintra oricând pe site pentru a schimba datele, pentru a adăuga cerinţe speciale sau pentru a anula totul, că te-ai enervat. Problemele mai delicate se rezolvă apelând la customer service online, pe baricade 24/7. Băieţii se mişcă repede. Am avut la un moment dat o problemă cu un double booking, pe care am rezolvat-o în două ore.

Rezervările pot fi făcute şi de pe device-uri mobile, prin aplicaţiile pentru iPhone, iPod şi iPad sau platformă Android.

Cum să rezervi

Dacă tot eşti aici, poţi introduce destinaţia şi datele de călătorie direct în search box-ul de pe coloana din dreapta (sub caseta de Twitter). Dai click şi intri în Agoda, care face restul. La următoarea tranzacţie pe care o vei face venind din Tedoo, site-ul nostru va primi un mic comision, fără ca tu să plăteşti ceva în plus. Mulţumim pentru susţinere. Dacă vrei doar să-ţi dai un ochi, intră direct pe Agoda.com.

Şi dacă nu vrei să ne îmbogăţeşti, atunci deschide o fereastră nouă, tastează veveveagodacom şi banii rămân în America, unde e mai multă nevoie de ei.

Comentarii - 3 Comentarii

  1. Catalin spune:

    Daca va rezervati cu Agoda si apare pe confirmare booking ‘Book Now, Pay Later ‘ atunci este de tip prepay si sa va asigurati ca nu sunteti taxat inca o data si direct de catre hotel la check-out.

  2. [...] (pe turism de business, lux, religios, tabere de copii, etc). Rezervarea de bilete de avion şi hoteluri se va face exclusiv [...]

  3. [...] este o aplicaţie online românească pentru rezervări de hoteluri. Ca Agoda şi ca Booking.com. Doar că, spre deosebire de cei doi giganţi ai industriei, HotelPeeps este un [...]

Lasă un comentariu