Tedoo cu Brad Florescu

Tedoo pe Facebook și Twitter. Rezumatul săptămâni(lor). Iar am luat premiu.

Imagini din cea mai recentă tură în Sumatra. Cum să câștigi o vacanță în Thailanda sau Seychelles. Știri și ciudățenii din lumea călătoriilor.

Sumatra Indonesia-0894

E ca la nebuni. S-a întors Elena, am plecat eu în Sumatra. M-am întors eu, a plecat ea în Koh Chang. Se întoarce ea, plecăm amândoi. Și tot așa o s-o ținem până în martie anul viitor (cel puțin).  Abia apucăm să ținem pasul cu noi înșine. Rezumatul de astăzi cuprinde o perioadă mai îndelungată de postări, pe care nu am avut timp să le punem cap la cap. Ce s-a mai întâmplat pe lume, așadar:

 • Proiectul “În Jurul Lumii, cu SkyTeam și Românii” a mai obținut un premiu, de data asta național. Este vorba despre locul I la categoria “Blogger’s Projects” din cadrul Webstock Awards 2012. Mulțumesc frumos. M-am bucurat să văd pe lista nominalizărilor multe proiecte din zona de travel. Proiecte foarte bune.
 • S-a întâmplat ediția a cincea a turelor “Sumatra 7 Islands”. Împreună cu cei 6 români care au avut amabilitatea să mă însoțească, am bătut vulcani, junglă și insule pustii, ne-am bălăcit, am cântat lângă foc pe plajă, ne-am făcut prieteni noi. Următoarea ediție are loc în februarie. Mulțumesc Anelor, Alexandrei, Ștefaniei, lui Dinu și lui Răzvan. Sper că v-a plăcut măcar cât mi-a plăcut mie.
 • Editura Herald a lansat o campanie foarte interesantă: “Citește și Călătorește”. Până la 1 noiembrie, toți cei care cumpără o carte editată de Herald intră în tragerea la sorți pentru o vacanță în Thailanda, Seychelles, Maldive sau România. Mai multe informații pe site-ul campaniei.
 • Avem și noi un concurs, susținut tot de Editura Herald. În fiecare zi punem o foto-întrebare pe wall-ul Tedoo. Cine răspunde primul, primește o carte de la Herald.
 • Dragoș Grigore ne semnalează o nouă promoție de la Turkish Airlines. Două dintre cele mai bune oferte: Istanbul-Singapore și Istanbul-Jakarta la 499 EUR, pentru ianuarie-februarie. Biletele la acest tarif au fost puse în vânzare pe 16 octombrie. Mulțumim, Dragoș.
 • Ziarul Gândul publică un top al celor mai sigure și mai nesigure țări din punct de vedere al riscului de calamități naturale. Cea mai safe este, culmea, Islanda. Cea mai periculoasă – Vanuatu.
 • Tot Dragoș mi-a trimis trăznaia de filmuleț de mai jos, în care un Boeing 747 al Virgin face un tonou înainte de a ateriza pe Otopeni. Sau e trucaj? :-)

 • Travel & Leisure face o listă a celor mai bântuiți codri din lume. Pădurea Baciu e și ea acolo.
 • Airlines Travel ne prezintă cele 200 de autostrăzi de pe cerul României. Măcar acolo să avem, dacă pe pământ nu se poate.
 • Airbuzz creionează un portret al domnului Heinrich Vystoupil, cel mai probabil viitorul noul CEO al TAROM.
 • Am zis TAROM? Compania aeriană națională anunță că, pe perioada iernii, echipamentul de schi zboară gratis. Mai multe detalii aici.
 • Știi proverbul acela cu “Din fața șefului și din spatele calului e mai bine să te ferești”? L-am putea completa cu “din spatele unui avion cu reacție”. Vezi mai jos ce se întâmplă dacă nu (biata fată):

Fotografiile care însoțesc articolul au fost făcute în tura din Sumatra recent încheiată. Cameră: SONY NEX-7.

Dacă-ți place ce vezi și consideri că munca noastră te ajută sau te inspiră în călătoriile tale, dă-ne un +K pe Klout, clasamentul influenței în social media.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 4 Comentarii

 1. sorin spune:

  Multumesc pentru mentionare. La multi ani pentru cei 3 ani din Thailanda:)! Prin Romania cand?:)

 2. Cristi spune:

  AFAIK parca Virgin Airlines nu are treaba cu Romania.

Lasă un comentariu