Tedoo cu Brad Florescu

Tedoo pe Facebook și Twitter. Rezumatul săptămânii 3 – 9 septembrie.

Qantas se aliază cu Emirates, Lufthansa pierde bani din cauza grevelor, Orient Express-ul a trecut prin București și alte chestii interesante postate în ultima săptămână pe Facebook și Twitter.

Săptămâna trecută a fost marcată de vacanțele prietenilor noștri – am publicat zilnic fotografii de călătorie trimise de membrii comunității Tedoo de pe Facebook. Nu-i nimic dacă le-ai ratat pe wall, aruncă un ochi în galeria foto a acestui articol și vei afla cine și pe unde a umblat vara asta.

Alături de vacanțe de vis, iată cele mai importante știri publicate săptămâna trecută pe Facebook și Twitter:

 • Astrofotograful Alex Conu ne aduce cerul mai aproape pe nou lansatul său website Astrophotography by Alex Conu.
 • Celebrul Orient Express a tras pe peronul Gării de Nord luni, 3 septembrie. Poți afla din Gândul toate detaliile despre traseul european al trenului, costurile unei călătorii cu Orient Express-ul, precum și declarațiile făcute de călătorii străini despre România.
 • Via Webige am găsit un un infografic interesant despre modul în care tehnologia schimbă lumea turismului.
 • Aviz fotografilor, au început înscrierile la Sony World Photography Awards, una dintre cele mai serioase competiții foto din lume. Concursul este deschis participanților din întreaga lume. Poți să îți înscrii lucrările până pe 4 ianuarie 2013 la una dintre cele patru categorii: Open Competition (amatori și entuziaști), Youth Award (19 ani sau mai puțin), Student Focus (tineri între 18 și 28 de ani care studiază arta fotografică) și 3D Award (deschisă tuturor celor ce folosesc tehnologie 3D pentru foto și video). Există și o categorie separată pentru fotografi profesioniști – înscrierile sunt acceptate până la data de 9 ianuarie 2013. Toate detaliile le poți afla de aici.
 • Gadling ne informează că britanicii nu vor să renunțe la celebrele lor cabine telefonice. Compania BT, proprietară a acestor cabine, a înființat programul Adopt a Kiosk prin care comunitățile locale le pot salva dându-le o nouă întrebuințare. Astfel, peste 1500 de chioșcuri au scăpat de la fiare vechi și s-au transformat în magazine, galerii de artă sau mini-biblioteci.
 • Amitav Ghosh, cel mai serios candidat indian la Premiul Nobel după Salman Rushdie, a renunțat la vizita în România după ce Simona Mihaela Boscaneanu, diplomat român acreditat la Consulatul din New York a refuzat să îi acorde viză de intrare pe teritoriul țării noastre.
 • Braconajul în România nu este pe cale de dispariție. Un urs brun monitorizat prin satelit de World Wide Fund for Nature (WWF) a fost găsit mort în Botiza, Maramureș. Csibi Magor, directorul programului WWF România avertizează că braconajul este un pericol cel puțin la fel de mare ca și distrugerea habitatului în cazul carnivorelor mari precum ursul brun.
 • Poetul şi cineastul clujean Horea Muntenuş a realizat un film documentar în care încearcă să explice câteva dintre simbolurile secrete ascunse de Constantin Brâncuși în lucrările sale de la Târgu-Jiu.
 • Din 13 septembrie se schimbă procedurile de solicitare a vizei pentru Statele Unite ale Americii. Așteptăm cu interes modificarea procedurii prin care se acordă viza în cauză.
 • Daily Mail UK publică un foto-documentar în care relevă imensitatea pădurilor californiene la sfârșitul secolului al 19-lea în opoziție cu nimicnicia oamenilor care au reușit să le pună la pământ.
 • Artistul canadian Jon Rafman se auto-intitulează fotograf. Nu folosește aparat foto, însă, și nici vreun smartphone. Toate fotografiile sale sunt screen shot-uri făcute în timpul călătoriilor pe Google Street View. Îi poți admira lucrările aici.
 • Norwegian Airlines este posibil să zboare la Bangkok începând din 2013, dat fiind că au publicat deja un anunț de angajare pentru un post de pilot ce ar urma să aibă baza operațională în capitala thailandeză.
 • Via Airlines Travel am aflat că Emirates și Qantas, două dintre cele mai importante companii aeriene din lume, au semnat mega-acordul de parteneriat care va intra în operare din luna aprilie 2013.
 • AirAsia ar putea cumpăra JAT Airways, compania aeriană a Serbiei. Belgradul poate deveni punctul de conxiune între Asia (Kuala Lumpur) și Europa. În februarie 2012 scriam că AirAsia sunt interesați de Estul Europei, inclusiv de București.
 • Luftansa, pe de altă parte, s-a confruntat toată săptămâna trecută cu probleme grave cauzate de grevele însoțitorilor de bord. 300 de zboruri anulate marți, 4 septembrie și alte 1.200 în ziua de vineri, 7 septembrie au produs pierderi de aproximativ 10 milioane de euro. O nimica toată pe lângă cele 1,5 miliarde de euro cu care Lufthansa încearcă să-și reducă cheltuielile.
 • Dacă nu ucidem urși bruni în libertate, chinuim animale sălbatice ținându-le prizoniere în cuști mult prea mici, fără apă și mâncare. Dacă ai informații despre cum ar putea fi schimbată situația de la Grădina Zoologică din Galați te rog scrie-ne că poate ne unim forțele și reușim să facem ceva bun pentru animalele de acolo.
 • ”Daca nu încerci, nu știi cât de greu este în realitate” spune Laurențiu Barsa după ce împreună alți cinci prieteni au dus până la capăt o frumoasă nebunie: au urcat pe Vârful Moldoveanu cu biciletele într-o singură zi. Povestea în cuvinte și imagini o găsești pe blogul lui Laurențiu, iată și filmul mai jos:

 • Duminică, 9 septembrie, a avut loc Festivalul Cultural Indonezian. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti. În caz că l-ai ratat, încearcă să ajungi la Sibiu pentru ”Paradisul culinar indonezian”, un eveniment organizat de Ambasada Republicii Indonezia la București.

 • Am descoperit două motive pentru o vacanță în Canada. Un tarif excelent de la KLM – 585 EUR București-Toronto pentru octombrie/noiembrie (mulțumim, Dan Simion) și filmulețul de mai jos:

 • Lista celor mai des întâlnite păcăleli aplicate turiștilor, împreună cu cele mai potrivite metode de protecție o găsești pe CNNGO.

Dacă-ți place ce vezi și consideri că munca noastră te ajută în planificarea călătoriilor, dă-ne un +K pe Klout, clasamentul influenței în social media.

 

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Un Comentariu

 1. destinatii exotice says:

  Cea mai interesanta mis e pare vestea semnarii parteneriatului intre Emirates și Qantas 🙂

Lasă un comentariu