Tedoo cu Brad Florescu

Tedoo Social: KLM, puși pe joacă. 6 luni în jurul lumii? Un foc îndrăgostit.

Cele mai interesante, utile sau amuzante postări travel-related din ultima lună.

Chiang Rai hill tribes

De la precedentul rezumat s-au întâmplat câteva lucrușoare interesante, atât pe plan turistic global cât și aici, la redacție.

Două aniversări și trei perechi de blugi.

În primul rând, ne-am aniversat un pic. Pe 31 ianuarie s-au împlinit 2 ani de la transformarea Amazingrace.ro în Tedoo.ro, iar pe 12 februarie am împlinit 6 ani de travel blogging (sau cum s-o numi ce fac eu aici).

Am fost un pic prin Europa (București, Năvodari și Nisa), prilej să îngheț în ultimul hal și să-i fiu recunoscător sorții că trăiesc într-o țară caldă. Cu ocazia vizitei pe bătrânul și urâciosul continent mi-am cumpărat, pentru prima oară după 2009, blugi. Trei perechi Acum sunt puși bine, la naftalină, că molia asiatică e feroce. Se știe.

Vizitați de vedete.

Am primit câteva vizite plăcute și onorante în Chiang Mai: Călin Goia, solistul Voltaj alături de Andreea și de cei doi băieței ai lor (Petru și Tudor, de ce mi-ați speriat motanul, măi?) au călătorit câteva zile în nordul Thailandei, cu Elena pe post de băștinaș. 

Săptămâna trecută, Melania Medeleanu a dat și ea o fugă la Chiang Mai, după ce verificase personal frumusețile Koh Phangan-ului. Am scos-o la plimbare pe-aici, pe lângă casă: 800 de kilometri într-un week-end. A zis că mai vine :-)

Melania Medeleanu Thailanda

Cu Melania Medelanu la gradina regala Doi Tung, provincia Chiang Rai.

Și acum, că am stabilit că sunt cel mai vechi, cel mai bun și cel mai cunoscut, să trec la treaba de care mă apucasem: o listă a celor mai interesante povești pe care le-am postat pe Facebook, Twitter și Google+ în ultimele săptămâni. Poate că pe unele le-ai văzut deja. Dar măcar unul-două tot vei fi ratat. Și e păcat.

Plaje de criză. Unde-a greșit Denzel Washington. 6 luni în jurul lumii.

- Dacă vrei să vezi (sau să-ți amintești) cum zboară bogații, cei de la SkyTrax au adunat toate filmele de prezentare ale cabinelor business și firstde la Aeroflot la Virgin Australia. Sunt și câteva pe economy, ca să fie comparația mai dură. Că bine le zic Jerry Seinfeld și epigonii lui.

- My Destination invită călătorii cu apetență pentru blogging la un concurs de o amploare fără precedent: Biggest, Baddest Bucket List. Câștigătorul va primi o excursie de 6 luni în jurul lumii și 50.000 de dolari. Să ne reprezinți cu cinste!

- Clasamentul Traveler’s Choice “Top 25 Beaches in the World” pe 2013 publicat de TripAdvisor include o singură plajă din Asia (Boracay, Filipine), în schimb e plin de America de Nord, America Centrală și…UK! Semn că anul acesta americanii și britanicii – principalii contribuabili la top – n-au mai avut bani de destinații îndepărtate. E criză, în caz că ai uitat.

- Travel Mole relatează povestea absolut stupidă a unui scoțian care – crede el –  a fost jefuit de un papagal. “Doi canadieni au trecut pe lângă mine și mi-au spus: vezi că pasarea aia furat ceva de la tine din rulotă!” Citește toată relatarea și decide tu cine e papagalul.

- Sub permalink-ul “holiday-movies-to-avoid”, The Street face o analiză a peliculei “Flight” din perspectiva profesioniștilor în aviație. Reacțiile acestora baleiază de la revoltă la ironie: “Flying upside down cannot possibly help you, even if you are Denzel Washington“, spune un fost mebru NTSB.

- Legendara stație de tren Grand Central a împlinit 100 de ani. Iată cum au sărbătorit-o newyorkezii.

KLM e pus pe joacă. Hipsteri pe Amazon. Excursii cu bloggeri români.

- Mai ții minte când îți propuneam să te joci de-a managerul unei companii aeriene? Sper că ți-ai făcut mâna, pentru că jocurile devin tot mai serioase. KLM va lansa în curând un simulator online pentru cei care vor să înțeleagă cum se conduce un airline. Bănuiesc că se va lăsa cu premii concrete. Intră pe KLM Game și înscrie-te pe lista de așteptare. Via Pilot Magazin, un site românesc pe care ți-l recomand pentru multe povești interesante din lumea zborului.

- Tot la Pilot Magazin găsim un tur virtual la bordul unui elicopter care zboară deasupra unui râu de lavă din Kamchatka. Dacă ai rău de înălțime nu te uita.

- Paula Veselovschi povește scurt, tăios și cu umor, cum călătoresc hipsterii pe Amazon. Găsești articolul pe Viajoa.

- Excursiile alături de bloggeri au început să prindă la public. Lumea Mare te invită la o aven-tură în Croația, iar Ana-Maria Caia și Răzvan Marc caută echipaj pentru o croazieră de lux prin Kerala (e frumos de tot acolo). Ambele ture sunt realizate în colaborare cu agenții de turism românești.

Gipuri în flota TAROM. De ce nu avem diasporă.

- Ce se va întâmpla cu TAROM? Ministrul Fenechiu visează o flotă mărită și creșterea activității, în timp ce directorul general al companiei – Edouard Heinzmann – susține regionalizarea operațiunilor și trecerea la avioane mai mici. Domnul Heinzmann spune că actualele jet-uri din flotă, modele Airbus și Boeing, nu sunt compatibile cu planurile de redresare a companiei și a menționat trei alternative de constructori: Bombardier, Embraer și Mitsubishi. Firește, pentru că Bombardier și Embraer nu fac gipuri, presa și comentatorii au scos Mitsubishi în față. Indiferent de tipul de aeronavă, ministrul și managerul au căzut de acord că e nevoie de uniformizarea flotei.

Chiang Rai Thailanda

- Revista Diaspora Politică publică un interviu extrem de interesant cu dr. Radu Dimitriu, expert în studiul migrației românești. Iată ce spune, printre altele, cercetătorul român: “Nu prea sunt de acord cu titulatura de diaspora acordată emigrației românești actuale.  Diaspora presupune nu doar existența unui mare număr de cetățeni dincolo de granițe, ci și o organizare reală și funcțională a acestor grupuri umane. Ori, noi în prezent avem o emigrație pulverizată, atomizată, care nu a ajuns încă la stadiul de diasporă, la stadiul ce coagulare.”

- Un pasager de meserie compară cele mai mari avioane de pasageri în operare: Boeing 747 și A380. Bătrânul jumbo jet iese cam șifonat.

Flight hacking news.

- Îndrăgostiții de Orient se adună în cele două grupuri dedicate pe Facebook: Tedoo în Asia și Thailanda, Te Iubesc! Dacă ai nevoie să primești sau să dai sfaturi (unii simt și nevoia asta), te așteptăm alături de noi. Se discută multe, inclusiv promoții proaspete.

- La solicitarea unora dintre voi, am demarat concursuri de flight hacking direct pe wall-ul Tedoo. Acum câteva zile, Petru Fruntes “s-a scos” de 6 bilete București-Clark (Filipine) la 725 EUR de persoană, mulțumită lui Vali Nicula și Dragoș Orboiu. Ca răsplată pentru economia substanțială pe care a făcut-o, Petru a cinstit wall-ul cu 60 de EUR și o sticlă de whisky. Premiul s-a împărțit frățește între hackeri: unul a luat băutura, celălalt gheața. Dacă ai și tu nevoie de ajutor (și nu te descurci să-ți găsești singur), vino pe wall și  dă-le hackerilor de muncă (și de băut).

Tedoo flight hacking winners

- FlightFox și-au schimbat site-ul. Arată mult mai bine și oferă noi funcționalități celor care vor să lanseze un concurs.

- Referitor la promoții – cu precădere la bilete de avion – trebuie spus că doar o mică parte dintre ponturile Tedoo apar aici, pe site. Din rațiuni de rapiditate și eficiență. Wall-ul nostru de FB și canalul de Twitter transmit zilnic tarife mici și proaspete, găsite de echipa noastră de flight hackeri voluntari. Jos pălăria Dragoș Grigore, Vali Nicula, Florin Itu, Dragoș Orboiu, Adi Cernăuțan și tuturor celor care ne-au transmis promoții și tarife hăcuite.

- Dragoș Grigore a devenit atât de bun încât le-o ia de multe ori înainte chiar și celor de la  Holiday Pirates. Prezența lui benevolă, informală și dedicată în echipa noastră este un câștig pentru cititorii Tedoo. Un câștig real. Mulțumim frumos, Dragoș.

Tedoo multumim

-  În final. Nu știu unde le găsește Elena, dar le găsește. Iată un film pe cât de amuzant (pentru băieți) pe atât de înduioșător (pentru fete) despre o focă îndrăgostită. Deși eu bănuiesc că personajul principal era un foc.

Dacă-ți place ce vezi și consideri că munca noastră te ajută sau te inspiră în călătoriile tale, dă-ne un +K pe Klout, clasamentul influenței în social media.

Fotografiile care însoțesc articolul au fost realizate cu o cameră mirrorless  SONY NEX-5R.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu