Tedoo cu Brad Florescu

TAROM anunță: București-Dublin, din 1 mai; frecvențe noi pe Amsterdam și Frankfurt.

TAROM a început curățenia de primăvară. Prin rute si orare.

TAROM Dublin

Compania Națională TAROM anunță lansarea rutei București-Dublin, frecvențe suplimentare pe Frankfurt și Amsterdam și un orar de zbor mai convenabil spre destinații din Orientul Mijlociu: Amman, Beirut și Dubai.

București-Dublin. TAROM ocupă locul lăsat liber de Air Lingus.

Din 1 mai, TAROM va zbura la Dublin. Cursele vor avea loc în zilele de miercuri, vineri și duminică și vor fi operate cu un Boeing 737-700 cu o capacitate de 116 pasageri.  Plecare din București la 21.30, sosire la DUB la 23.30. Retur din capitala Irlandei la 00.20, aterizare pe Otopeni la 6.05.

Acum trei săptămâni, Air Lingus, singura companie aeriana una dintre companiile care zboară de ani de zile direct între Dublin și București, a anunțat că va închide ruta pe 30 aprilie. TAROM ocupă astfel locul lăsat de irlandezi. Pe undeva îmi pare rău; concurența ar fi adus tarife mai mici. Așa, rămâne ca TAROM să se bată cu Blue Air.

Apropo de tarife: la momentul redactării acestui articol, Dublin încă nu apare în lista de destinații de pe site-ul TAROM, deci nu putem încerca o simulare de preț. Totuși, ca să avem un reper, trebuie spus că un zbor dus-întors pe ruta cu pricina în luna aprilie costă în jur de 200 EUR la Air Lingus, cu taxe incluse. La Blue Air, în aceeași perioadă, în jur de 260 de EUR, cu tot cu suprataxa de bagaje. Revin cu un update mai târziu.

UPDATE 1: Tarifele TAROM pe această rută vor începe de la 199 EUR dus-întors, taxe incluse, valabile pe site-ul companiei.

UPDATE 2,  27 martie, 19.48: TAROM anunță în fine un tarif promoțional de 160 EUR dus-întors, taxe incluse. Am verificat pe luna mai și se confirmă. Detalii pe site-ul TAROM.

Promotie TAROM Dublin

169 EUR dus-întors, taxe incluse. Eu am verificat pe luna mai.

Frecvențe suplimentare pe Amsterdam și Frankfurt.

Efect al unei cereri consistente pe rutele București-Amsterdam și București-Frankfurt, TAROM a decis să suplimenteze frecvențele. Astfel, compania introduce patru zboruri în plus pe săptămână către Amsterdam (în total, 11) și încă două către Frankfurt (ajungând la un total de 13).

Curățenie pe Orientul Mijlociu. Un orar mai bun pentru Dubai.

Cine-a zburat cu TAROM în Iordania sau Liban știe deja că Amman și Beirut erau operate până acum împreună. Situația se va schimba din 2 aprilie, dată de la care TAROM va opera 3 zboruri săptămânale directe către Beirut (marți, joi, sâmbătă) și 2 zboruri directe către Amman (în zilele de marți și sâmbătă).

Tot din 2 aprilie, cele trei curse săptămânale pe relația Dubai vor fi operate la ore mai comestibile. Se pleacă de pe Otopeni la 8.05 (dimineața), iar din Dubai la 14.55. Mișcarea anulează dezavantajul major pe care TAROM l-a avut până acum în fața celor de la FlyDubai: orarul.

Mai multe informații, în comunicatul TAROM

Comentarii - Un Comentariu

  1. Mihai Jurca spune:

    Mai bine ar face baietii putina “curatenie” si la capitolul tarife. Scorurile celor de la Tarom sfideaza orice urma de bun simt. Stiu ca suntem prea saraci ca sa ne “permitem” lucruri ieftine, dar…totusi.

Lasă un comentariu