Tedoo cu Brad Florescu

Takolaburi Cultural Spa & Sport Resort, Khao Lak, Thailanda

Ce lipsește din Khao Lak? Turiștii. Tsunami-ul din 2004 a măturat zona cu ape de peste 4 metri înălțime, distrugând majoritatea construcțiilor. Acesta e motivul pentru care mai toate unitățile de cazare din Khaolak sunt fie nou-nouțe, fie recent renovate.

Takolaburi Resort Khao Lak 12

Ce lipsește din Khao Lak? Turiștii. Tsunami-ul din 2004 a măturat zona cu ape de peste 4 metri înălțime, distrugând majoritatea construcțiilor. Acesta e motivul pentru care mai toate unitățile de cazare din Khaolak sunt fie nou-nouțe, fie recent renovate. Este și cazul stabilimentului pe care îl prezint în cele ce urmează.

Takolaburi Cultural Spa & Sport Resort (4 stele) se află în Khao Lak la 500 de metri de Capul Pakarang, în districtul Takuapa. Între resort și plajă stă o străduță pe care arareori trec mașini sau motorete. Zona în sine e extrem de liniștită, iar natura pare să se simtă ca acasă. Când stai seara pe verandă sorbind un pahar de apă rece, ai toate șansele să vezi fluturi colorați, păsări rare și niște veverițe mici foarte simpatice.

Resortul are 60 de camere Deluxe despre care pot să spun atât: la 60 de metri pătrați sunt mult mai mari decât ar fi nevoie. Dacă totuși vrei ceva și mai mare, poți opta pentru un Junior Suite Villa (70 mp), un Honeymoon Suite Villa (134 mp), un Family Suite Villa (160 mp) sau un Royal Suite (260 mp). Toate vilele au fie piscină proprie, fie acces la uriașa piscină comună, împrăștiată spectaculos printre clădiri.

Piscinele – care totalizează 3.800 de metri pătrați – nu sunt singura atracție la Takolaburi. Sukko Spa oferă o serie de tratamente de tonifiere și detoxifiere. Prețurile sunt decente dacă le compar cu ce-am văzut prin Phuket sau Samui.

Plaja e superbă, cu nisip alb și fin. Foarte puțină lume, cum am zis. La flux se poate înota. Resortul oferă și sporturi acvatice: ture cu caiacul, ture de pescuit, lecții de sailing cu catamaranul sau cursuri de kite surfing.

Takolaburi știe să-i țină ocupați și pe copii, cât timp mami și tati se duc să citească. Cei mici pot lua cursuri de box thailandez sau pot călări ponei. Există o piscină specială pentru copii.

Dacă tot ai ajuns în zonă, ar fi păcat să nu dai o tură de diving sau snorkeling în cele două mirifice arhipelaguri Similan și Surin, considerate cele mai bune situri de scufundări din Thailanda. O excursie de o zi până în Similan costă 2.000 THB, pentru Surin mai pui 700. Totul e inclus.

De mâncat poți mânca fie la restaurantul resortului, fie, de 3 ori mai ieftin, la una dintre cârciumioarele din apropiere. Totuși, ține cont că prețurile de aici nu sunt printre cele mai mici din Thailanda. O cină pentru o persoană (cu tot cu băuturi) ajunge la 250-300 THB.

Părţi bune:

 • camerele sunt mari, curate și bine dotate
 • resortul e foarte liniștit, perfect pentru o lună de miere departe de ochii lumii
 • se pretează la fel de bine și pentru o vacanță cu copiii
 • suficiente facilități și activități ca să nu te plictisești 10 zile
 • plaja e frumoasă și pustie

Părţi slabe:

 • personalul ar avea nevoie de niște cursuri de limba engleză
 • internetul e pe bani (și nu puțini)
 • serviciile extra sunt cam scumpe; nu atinge minibarul!
 • nu ai ce face în Pakarang; nu există nici baruri, nici magazine, nici alte distracții

Mai multe info pe site-ul Takolaburi Resort.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 2 Comentarii

 1. [...] peste noapte şi să le povestesc românilor ce frumos e la capul Pakarang. Am scris despre asta aici şi am plecat mai departe, spre [...]

 2. [...] 2012 a fost lansat The Impossible, filmat în Khao Lak, povestea extremă a unei familii europene prinse de tsunami-ului din 2004. Anul acesta va apărea [...]

Lasă un comentariu