Tedoo cu Brad Florescu

Şocant! Tedoo nu este singurul travel blog care merită vizitat!

Câteva bloguri româneşti de călătorii pe care merită să le vizitezi.

baby-tiger3-marius ursache

Evident că nu. Mai sunt şi altele :-) Iată câteva dintre blogurile de călătorii pe care mă plimb şi eu cu mare plăcere.

Amplecat.ro – Horia împărtăşeşte o mega-călătorie prin Indonezia şi Timorul de Est. Blogul este curat, bine organizat, scris cu atenţie şi colorat cu imagini frumoase.

Alex.dordeduca.ro – În ciuda vârstei încă fragede şi a feţei de adolescent, Alex e deja un veteran al călătoriilor, călcând temeinic Asia în picioare. Blogul e scris scurt, la obiect, cu mult umor. Calitatea fotografiilor şi a filmelor postate trădează formaţia de designer a lui Alex.

Un alt designer de meserie, Marius Ursache, îşi spune poveştile de drum pe blogul Călătoriile lui Habarnam. Chiar dacă şi Marius a tras preoponderent spre Asia, vizitând India, Indonezia, Thailanda şi Malaezia, pe blogul lui poţi găsi şi descrieri ale călătoriilor în Peru, Marea Britanie sau Maroc. Marius scrie curat, fără complicaţii şi face nişte fotografii excelente.

Nomadic.ro – nu atât pentru jurnalele de călătorie cât pentru how to-urile documentate minuţios. Un foarte bun exemplu: Cum să călătoreşti la bordul vapoarelor de marfă.

Hana a plecat spre Asia cu autostopul şi a locuit acolo aproape doi ani. Povestea acestei aventuri este o bijuterie. Chiar dacă, pentru moment, Hana e un pic ocupată pe insulele din Atlantic şi nu mai publică noutăţi, blogul ei merită citit la orice oră din viaţă. Preferatul meu: “Cum îţi dai seama că ai stat prea mult în China”. Absolut mortal.  De luat la mână şi blogroll-ul Hanei.

Elenei îi place să facă lucruri periculoase, despre care scrie pe blogul “Fiindcă pot”.  Autoarea a putut să străbată Patagonia şi Himalaya pe motocicletă, poate să scrie proaspăt şi să se autoironizeze fără spaimă şi totul ar fi perfect dacă va putea să îmbunătăţească şi designul blogului (schimbă fontul, te implor! )

Blogul Japonia departe-aproape e ca o floare de cireş. Mirona a petrecut un an seducător în Ţara Soareului Răsare, despre care scrie cu pasiune şi delicateţe. Povestea Mironei a depăşit deja stadiul de travel blog, transformându-se într-o sursă de informaţie şi inspiraţie pentru toţi cei atraşi de Japonia.

Poate cei mai inimoşi bloggeri de travel din România, Roxana şi Alex continuă să-i adune împreună pe pasionaţii de călătorii, în cadrul deja faimoaselor Poveşti Din Lumea Mare. Familia Farca organizează concursuri, oferă premii şi susţine cu generozitate iniţiativele celorlalţi bloggeri.

Drumuri frumoase tuturor. Dacă ai recomandări, nu le ţine pentru tine.

UPDATE/PRECIZARE: Voi aproba doar recomandările care vin de la cititori, nu de la autorii blogurilor respective. (Scuze, fetelor, dar aşa mi se pare normal).

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 12 Comentarii

 1. Maria spune:

  Frumoasă colecţie. Şi frumos să ştii că mai sunt şi altii, care suferă de dromomanie.

 2. Alina I spune:

  jurnalul Alinei de pe catchy.ro – http://www.catchy.ro/category/live-with-me/wafu

  Alina s-a intors in Japonia, tara ei de suflet, de data asta in Okinawa, de unde isi mai asterne cuvintele frumoase si pe http://www.wafu.ro/. Nu-i ratati scrierile, te lasa intr-o dispozitie visatoare si te fac sa-ti doresti sa-i pasesti pe urme si sa descoperi Japonia cum o face ea, micul pelerin.

 3. Alina spune:

  Nu aş fi îndrăznit în veci să mă recomand singură, mai ales că eu tot timpul spun că am o experienţă atipică, dar îi mulţumesc Alinei (hehe, suntem tize) pentru recomandare. Blogul Mironei este mult mai util şi mai atent construit, decât notiţele mele fugare din lumea niponă, aşa că am fost tare bucuroasă să o văd pe listă.

  Mi-a plăcut începutul articolului vostru, mai ales că în blogosfera mioritică sunt mulţi care par a crede că sunt singuri care merită să fie citiţi. Despre Elena şi Horia nu ştiam, aşa că i-am adăugat pe lista de lectură pentru vacanţa de vară (ca în şcoala generală!).

  • Brăduț "Brad" Florescu spune:

   Da, am vazut ca Alina care te-a recomandat avea alt nume decat tine. Scrii frumos, pasionat si magnetic. Domo arigato gozaimas.

 4. diana spune:

  eu acest blog mai urmaresc si il recomand cu placere. http://explorish.net/

  nu stiu nimic despre persoanele care au creeat blogul, dar nici nu e nevoie.Ceea ce scrie acolo spune totul despre ei.

  • Brăduț "Brad" Florescu spune:

   Multumesc ca mi-ai reamintit. Nu mai intrasem demult pe Explorish. E unul dintre cele mai serioase bloguri de travel din RO. Multumesc.

 5. Elena spune:

  Multumesc de feed-back! Am schimbat fontul :) Sper sa fie mai bine acum :) Si multumesc si de mentionarea aici.

 6. alexosu spune:

  Nu e blog, e doar pe FB si preluat de TOTB din cand in cand. E my main man Dinu si e intr-o vacanta fara limite de timp in America de Sud. Si scrie foarte bine.
  http://www.facebook.com/profile.php?id=663240658&sk=notes

Lasă un comentariu