Tedoo cu Brad Florescu

În căutarea SPA-ului perfect (Ep. 2) – Six Senses Hideaway, Koh Samui

Programele de wellness sunt calibrate după profilul fiecărui client în parte. Uleiurile esențiale sunt alese funcție de data nașterii, care corespunde unui anumit element al naturii: apă, foc, pământ, aer (nicio treabă cu zodiacul apusean). Astfel încât, dacă ești „de foc”, vei fi masat cu un ulei “de apă”, care te va stinge întru relaxare sau cu un ulei de “aer” care te va ațâța întru mai multă energie. Depinde ce nevoi ai.

Six Senses Samui 4 hands hot stone massage 6

Mi-e greu să-i înțeleg pe oamenii ăștia. Deși sunt concurenți direcți într-o piață de multe milioane de euro, se vorbesc de bine. Se cunosc între ei, își admiră reciproc munca și învață unii de la alții. Poate de aceea Samui e pe cale să-i sufle Bali-ului titlul de “wellness destination of the world”.

De exemplu, doamna Keerana Sripongpunkul spa managerul super-exclusivistului Six Senses Hideaway Samui. Aflând că am inspectat Kamalaya, ochii i s-au mărit. Mă așteptam să spună „vaaaai, la ăia?”. Dar replica ei a fost cu totul alta: “Excelentă alegere! Kamalaya sunt foarte buni, printre cei mai buni din Thailanda.”. A continuat recomandându-ne alte câteva spa-uri “foarte bune” pe care ar trebui să le vizităm. Am notat totul în carnețele, apoi am întrebat-o: „Dar spa-ul pe care îl conduceți? E printre cele mai bune?”

Pentru că modestia doamnei Keerana nu ne-ar duce nicăieri, permiteți-mi să-i iau locul pentru câteva minute și să vă explic cu aroganța caracteristică de ce spa-ul condus de dânsa e unul dintre cele mai speciale din Samui și din toată Thailanda.

Localizarea. Six Senses Hideaway ocupă un întreg versant împădurit din nord-estul liniștit și spectaculos al insulei. Din grijă pentru natură – valoare-cheie ale luxosului brand – managementul interzice ruperea florilor, culegerea fructelor sau tăierea fie și a unui singur copăcel de pe cuprinsul proprietății. Grădinarul șef e singurul care poate dispune acțiuni asupra fondului vegetal. Spa-ul e amplasat într-o aripă separată a resortului, sub umbra parfumată a pomilor mereu înfloriți. Chiar dacă te duci doar în vizită, vederea asupra Golfului Thailandei și a insulelor învecinate e suficientă pentru a-ți echilibra instantaneu toate funcțiile organismului.

Filosofia pe care Khun Keerana a clădit de la zero acest spa, cu 6 ani în urmă. Programele de wellness sunt calibrate după profilul fiecărui client în parte. Uleiurile esențiale sunt alese funcție de data nașterii, care corespunde unui anumit element al naturii: apă, foc, pământ, aer (nicio treabă cu zodiacul apusean). Astfel încât, dacă ești „de foc”, vei fi masat cu un ulei “de apă”, care te va stinge întru relaxare sau cu un ulei de “aer” care te va ațâța întru mai multă energie. Depinde ce nevoi ai.

Abordarea spiritualizată, aproape religioasă, a meseriei de terapeut. Angajații spa-ului sunt incluși într-un program continuu de purificare energetică prin Reiki. De ce? „Pentru că, atunci când intrăm în contact cu clienții, trebuie să le transmitem o energie curată, benefică. Nu supărările sau problemele noastre de acasă.” Ştiu câteva doamne de la Oficiul Poștal Ghencea cărora nu le-ar strica niște Reiki de-ăsta.

Oamenii. Că tot vorbeam de personalul spa-ului, am întrebat-o pe șefa lor care sunt criteriile de angajare. “Mai întâi, atitudinea. Caut oameni plăcuți, care fac bine din pasiune, din dragoste, nu pentru bani. Asta se simte imediat. Firește, contează enorm educația și experiența. Toți colegii mei au absolvit una dintre cele 3 școli importante din Thailanda și au lucrat înainte doar la spa-uri de 4 sau 5 stele.”

De încercat pe propria piele:

“Secret La Stone Massage” (90 de minute, 160 EUR), o combinație între masajul cu ulei și cel cu pietre vulcanice, care urmărește fluidizarea energiilor prin acțiunea asupra chakrelor (cei 7 centri energetici). Este efectuat de două maseuze în perfectă sincronizare. Face foarte bine și la circulație. Elena, testerul de serviciu, l-a descris drept “foarte sexy și foarte delicat”. Ce s-o mai fi chinuit, săraca…

Slimming Green Coffee Body Wrap (90 de minute, 112 EUR) tonifiază și catifelează pielea. Cafeaua verde conține o mulțime de proteine și uleiuri esențiale care au și efecte împotriva celulitei. Deși am citit recent că celulita ar fi un mit.

O sesiune de “Harmonic Healing” (30 de minute, 37 EUR), care constă din amplasarea a 7 clopoței speciali (Elfen Harmonic Chimes) în dreptul chakrelor. Fiecare clopoțel emite un sunet diferit care deschide centrul energetic corespondent.

Spa-ul mai oferă tratamente cosmetice, Ayurveda, aromaterapie și programe de Yoga, Reiki, Pilates și terapie prin hipnoză. Consultați meniul complet pe site-ul Six Senses Hideaway Samui.

Acest articol a fost realizat cu susținerea One Fitness & Spa, primul centru de Wellness All-in-One din București. www.onefitness.ro

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 4 Comentarii

  1. Andreea spune:

    Am stat 3 saptamani aici in urma cu cativa ani…e incredibil de linistitor si bine.

  2. [...] Hot stone massage şi Oriental Signature Treatment de la Mandarin Oriental. [...]

  3. [...] Ceva ce nu putea fi atins cu degetul, dar pe care-l întâlnisem la Kamalaya, la Silawadee sau Six Senses, lipsea cu desăvârșire: fițele. The Spa nu-i genul de loc în care riști să dai nas în nas [...]

  4. [...] ultimii trei ani, am dat de câte un Six Senses unde mă așteptam mai puțin. Am găsit un Six Senses (Hideaway) în Samui, în poate singura zonă de coastă a insulei unde turismul de masă încă n-a [...]

Lasă un comentariu