Tedoo cu Brad Florescu

Sicilia și Malta = LOVE; două vacanțe într-una singură.

Totul a început de la mailul cititorului nostru, Bogdan, care ne ruga să-i dăm o idee de vacanță pentru el și prietena lui. Două săptămâni în septembrie-octombrie, undeva între 1.500 și 2.000 de euro cu totul.

Xlendi Bay, Gozo, Malta

Totul a început de la mailul cititorului nostru, Bogdan, care ne ruga să-i dăm o idee de vacanță pentru el și prietena lui. Două săptămâni în septembrie-octombrie, undeva între 1.500 și 2.000 de euro cu totul. Ca orice romantic, Bogdan își dorea mare, plajă și o temperatură cât mai amabilă.

Cu atlasul geografic în mână și cu informații despre avioane și cazări în minte, am reușit să-i creăm lui Bogdan o vacanță pe care o împărtășim și cu voi.

Prima săptămână: Taormina, Italia

Taormina e locul în care Luc Besson a ales să filmeze o parte din „Le Grand Bleu”, filmul de suflet al îndrăgostiților de mare. Frumos rău de tot. Orașul e cocoțat pe munte, obligând hotelurile să găsească soluții inedite pentru ca vizitatorii să poată avea acces la Marea Ionică, cea mai caldă mare din Europa (un detaliu important, având în vedere că dorința clientului era să facă baie în octombrie). La plajă poți ajunge doar cu liftul, iar de la o plajă la alta iei tramvaiul aerian.

Hotelul pe care vi-l recomandăm se numește Baia Taormina și are 4 stele. Construit pe o stâncă, oferă vizitatorilor o priveliște superbă: are în față Marea Ionică, în spate muntele și de jur împrejur cerul. Tot un fel de stele (verzi) o să vedeți dacă mergeți la Spa-ul care oferă un pachet complet de răsfățuri: saună finlandeză, băi cu hidromasaj, saună cu apă caldă, talasoterapie, terapie cu cuburi de gheață, dușuri tropicale ca să numim doar câteva.

În Sicilia ajungeți direct din Bucuresti, cu Wizzair, pe ruta București Băneasa – Catania. Pentru cei care se tem să meargă în vacanță în Italia, vești bune: românii nu sunt priviți chioraș în Sicilia, pământul lui Don Corleone. Are grijă Nașul să fie liniște și armonie. Cum zicea și în film:„There are many things my father taught me here in this room. He taught me: keep your friends close, but your enemies closer.”

Din Catania, luați autobuzul până în Taormina (maxim o jumătate de oră). Sau închiriați o mașină și vă plimbați în jurul Siciliei. De la Siracusa la Messina faceți 2 ore, iar din Taormina până la Palermo (care e în nord-vest) faceți 4 ore și tot drumul curge pe lângă mare. Vulcanul Etna se află within reach. Puteți urca cu mașina până aproape de crater.

După 7 zile de vis la malul mării, luați avionul și zburați către a doua săptămână de vacanță.

A doua saptămână: Gozo, Malta

Din insula principală luați un ferry care vă duce în 30 de minute pe Insula Seducției (Gozo).

În Gozo schimbăm atmosfera. O vilă luxoasă, stil ranch, cu 2 dormitoare numai pentru voi, piscină și grădină privată cu BBQ. Bucătărie complet utilată, living cu geamuri glisante care dau direct în zona de BBQ din gradină. Aș spune că e mai luxos și mai cozy decât hotelurile cu multe stele. E o vilă în ton cu insula: liniștită, înconjurată de vegetație. Oamenii din Gozo sunt atenți și foarte protectori cu mediul și nu își doresc turism de masă.

Există încă multe golfuri sălbatice, cu apă azurie, în care puteți să fiți doar voi doi. Ramla Bay e unul dintre ele, unde nisipul este roșu.

Costuri

Avion București – Catania (Sicilia) = 82 Eur, cu Wizzair

Cazare 7 nopți Taormina la Baia Taormina Hotel = 1,050 Eur (numai cu mic dejun inclus)

Avion Catania – Malta = 45,53 Eur, cu AirMalta

Ferryboat Valetta – Gozo = 5 Eur (30 min.)

Cazare 7 nopți Malta (Gozo) în vilă privată = 440 Eur

Avion Malta – București = 192 eur cu AirMalta

Total, 2 săptămâni, 2 țări, 2 insule = 1.069 Eur de persoană

Tarifele sunt valabile la data publicării articolului.

Comentarii - 4 Comentarii

  1. Corina spune:

    Mie mi-a iesit 1814,53 Eur :(

  2. Vera spune:

    S-ar potrivi aceeasi recomandare de vacanta si pentru luna iunie? Exista vreun site cu arhive ale temperaturii anuale in toate tarile Europei?

Lasă un comentariu