Tedoo cu Brad Florescu

Sega își lansează romanul “Namaste” pe 2 iunie, la Bookfest. Tedoo!

Romanul lui Sega, publicat în premieră pe Tedoo.ro, a văzut lumina tiparului la editura Humanitas.

Sega Namaste India roman

“Namaste”, romanul de aventuri spirituale din care ai putut citi o parte în premieră pe Tedoo, se lansează oficial sâmbătă, 2 iunie, la standul editurii Humanitas din cadrul târgului de carte Bookfest. Evenimentul începe la ora 19.30. Du-te să-l încurajezi pe Sega, că e terminat de emoție (mi-a scris mie pe mail).

Dacă totul merge bine, vom avea o parte a doua și o parte a treia din aventurile lui Sega, care continuă dincolo de granițele Indiei. “Namaste, un roman de aventuri spirituale în India” este deja disponibil în librării și poate fi cumpărat și online de aici.

Mesajul lui Sega pentru primii cititori ai romanului său: “Cititorilor Tedoo le-aș zice un singur cuvânt, înclinându-mă ușor, cu palmele împreunate în dreptul inimii: Namaste.”

Humanitas despre “Namaste”:

Namaste este jurnalul a două călătorii simultane – una în India şi alta în sine însuşi –, pe care un tânăr le iniţiază într-un moment de cotitură a vieţii, când, după căutări febrile, dar sterile ale adevărului personal, îşi îndeasă toate întrebările într-un rucsac şi porneşte să le găsească răspunsuri pe alte meleaguri.

Drumul până în inima Indiei aşterne dinaintea călătorului Sega peisaje naturale de un farmec luxuriant şi peisaje umane pitoreşti până la bizarerie şi se opreşte în ashramul lui Osho din Pune – o oază de calm, cel puţin în aparenţă, în mijlocul unei lumi dezlănţuite. Aici, între două sesiuni de meditaţie pe muzică asurzitoare ori în întuneric ca smoala, Sega are parte de fapt de adevărata aventură indiană: descoperă un caleidoscop întreg de personaje exotice şi poveştile lor de viaţă, delicioasele mâncăruri locale cu nume imposibil de pronunţat, aroma inconfundabilă a ceaiului masala, farmecul femeii asiatice şi forţa regeneratoare a chatarsisului.

Dar, dincolo de toate acestea, sarea şi piperul cărţii o reprezintă şirul întâmplărilor mărunte, surprinse cu un ochi de cineast plin de vervă, de umor şi dotat cu remarcabila intuiţie a dozării suspansului, care te acaparează până la ultimul rând al poveştii.”

Sega a fost primul. Liana, Marius, pe când?

Eu sper sper ca și celelalte romane de călătorii publicate în foileton pe Tedoo - “Călătoria închipuită a trei prieteni cu TransSiberianul” de Marius Pop și “Anonima Sudamericană” a Lianei Oprea – să se bucure într-o zi de atenția și îngrijirea unor edituri de calibrul Humanitas. Spor la carte!

Mai multe informații despre lansarea Namaste și programul evenimentelor de la Bookfest găsești pe site-ul Humanitas. Mai multe despre Sega și povestea poveștii lui, pe site-ul Sega Namaste.

Bookfest 2012 se desfășoară la Romexpo între 30 mai și 3 iunie, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5. Program: vineri-sâmbătă 10.00-22.00, duminică 10.00-20.00. Intrarea este liberă.

 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu