Tedoo cu Brad Florescu

În căutarea SPA-ului perfect (Ep. 9) – Samui Wellness Spa, Koh Samui

Ştiți proverbul: dacă-ți dau un pește te ajut să trăiești o zi, dar dacă te învăț să pescuiești, te ajut să trăiești o viață. Așa e și cu munca noastră. Nu putem face tot. Îi învățăm pe clienți cum să trăiască sănătos. Apoi, trebuie doar să respecte câteva reguli simple.

Samui Wellness Spa pool

În loc de bună ziua, Mike Cooper, wellness manager-ul, ne-a întins câte o bucățică de hârtie turnesol: “Puneți-le pe limbă”. Ne-am conformat. “Acum dați-le încoace, să văd cum stați.”

Aceasta este procedura standard la Samui Wellness Spa. Fiecărui client (sau vizitator, în cazul nostru) i se aplică un control simplu și eficient al PH-ului. Un PH sub 7 indică aciditate, care se traduce în oboseală cronică, probleme digestive sau predispoziție la obezitate. Mike se uită pe rezultatele noastre “Hm…nu e rău. Ar fi și mai bine dacă v-ați lăsa de fumat”.

Mike Cooper este o enciclopedie de wellness. Doar ascultându-l, îți vine să-ți deschizi un centru de detox la tine în apartament. Îți vine să renunți la toate viciile și să trăiești pur și curat, ca o floare. Am discutat mai bine de două ore. El, explicând și exemplificând, noi abia prididind să ne notăm ce auzim.

“Stresul e o otravă la fel de periculoasă ca grăsimile, alcoolul sau drogurile. Tensiunea din minte se transferă imediat în corp. Un organism stresat nu va putea funcționa normal. Îainte de trup trebuie să-ți detoxifici mintea”.

Bine, bine, dar cum? “Prin yoga și meditație. Există o serie de tehnici care obligă mintea să se concentreze asupra momentului prezent, limpezind-o de gânduri parazite. Ești aici și acum, nimic altceva nu contează. E important să ne aducem clienții într-o stare de liniște mentală. Altfel, tratamentele nu vor da rezultatele așteptate.”

Există două tipuri de programe detox. Unul mai lejer, în care clienții pot servi o masă pe zi și unul mai strict, în care trăiești doar cu supe și apă de nucă de cocos. Pentru eliminarea toxinelor, se utilizează produse pe bază de cenușă vulcanică. “Această argilă bentonită funcționează ca un burete, absorbind bacterii și enzime, bune și rele deopotrivă. Poate fi folosită și în caz de toxinfecție alimentară. Sau, dacă te-a ciupit un țânțar, pui puțin praf pe ciupitură și-ți trece mâncărimea.”

După ce argila-minune a făcut o curățenie nedisociată în intestin, se administrează produse probiotice, care refac flora bacteriană necesară digestiei. Cu alte cuvinte, se aruncă tot și se pune la loc doar ce e bun.

Lumea vine la Samui Wellness Spa ca să slăbească, prin yoga și programe de detoxifiere. Cei mai mulți clienți pleacă de aici cu câteva kilograme în minus, dar nu toți reușesc să-și mențină tonusul și silueta. De ce asta?

“Ştiți proverbul: dacă-ți dau un pește tea jut să trăiești o zi, dar dacă te învăț să pescuiești, te ajut să trăiești o viață. Așa e și cu munca noastră. Nu putem face tot. Îi învățăm pe clienți cum să trăiască sănătos. Apoi, trebuie doar să respecte câteva reguli simple.”

1. Nu sări niciodată peste micul dejun. Mănâncă ceva, un măr, o banană, pentru a-ți trezi aparatul digestiv.
2. Consumă doar mâncăruri fără grăsimi.
3. Fă 30 de minute de efort fizic în fiecare zi. Variază tipul de exerciții. „Dacă înoți zilnic, organismul se va adapta în așa fel încât să consume cât mai puțină energie. Înoată azi, aleargă mâine, poimâine plimbă-te cu bicicleta”
4. Monitorizează-ți săptămânal greutatea.

Înainte de a pleca, Mike Cooper ne oferă un mic ghid practic pentru alegerea fructelor și legumelor. “Culorile spun totul. Tot ce e roșu face bine la inimă. Verdele e bun pentru ficat. Albul pentru plămâni. Negrul pentru rinichi. Galbenul pentru stomac.”

Samui Wellness Spa cuprinde cabinete de colonic cleansing, saună cu infraroșii, un restaurant raw food, camere de masaj și tratamente SPA, iar spațiosul pavilion pentru yoga e amplasat chiar pe malul mării, într-o aripă liniștită a complexului Samui Resotel, unde puteți să vă cazați pe perioada programului.  Un pachet Ultimate Cleanse de 7 zile costă 830 de Euro, fără cazare. Mai multe informații pe site-ul Samui Wellness Spa.

Acest articol a fost realizat cu susținerea One Fitness & Spa, primul centru de Wellness All-in-One din București. www.onefitness.ro

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu