Tedoo cu Brad Florescu

Runscapes. Un proiect românesc pentru cei cu dor de fugă.

Patru publicitari îndrăgostiți de alergare și călătorii au avut o idee. Și n-o țin numai pentru ei.

Runscapes

O dimineață de luni în mansarda unei agenții de publicitate din București. Diana Coman și colegii săi visează la o vacanță perfectă. O vacanță în care să viziteze locuri interesante într-o manieră inedită. Pasionați de alergare, unii dintre ei participaseră peste week-end la un semi-maraton prin Capitală. În aer plutește ceva.

După zece secunde de liniște, Dianei și colegilor li se aprinde beculețul: măăăăi, ce-a fi să combinăm călătoriile cu alergatul? Să mergem într-o vacanță dar să nu mergem, ci să fugim? Să vizităm Parisul, Londra sau New York-ul în fugă la propriu?

Așa a apărut proiectul Runscapes. Mansarda unei agenții de publicitate este terenul perfect pentru apariția unor astfel de idei șuchii. Ți-o spun din experiență.

Prima fugă: Paris, în martie.

Runscapes este prima agenţie de evenimente care organizează “mini-maratoane turistice”, excursii de câteva zile care îmbină vizitarea unor oraşe şi locuri interesante din lume cu activitatea sportivă. Runscaperii vor fugi pentru prima dată într-un city break organizat la Paris în perioada 12–16 martie. Preţul excursiei – comunicat de organizatori – este de aproximativ 300 de euro, cu transportul şi cazarea incluse.

Cum o cunosc pe Diana Coman de ceva vreme – am fost colegi de breaslă – mi-am permis să o opresc un pic din alergare ca să-i cer lămuriri. O astfel de inițiativă nu merită lăsată nepromovată.

Cum de nu s-a gândit nimeni?

Tedoo: Cum de nu s-a mai gândit nimeni la asta?

Diana:  Asta ne-am întrebat și noi. Combinația de călătorie și alergare e ceva firesc, cele două pasiuni se contopesc natural. Ulterior am realizat că nu suntem singurii care iubesc să călătorească și să alerge, ci că există mii de alți români ca noi. Doar că nu se gândise încă nimeni să puna una lângă alta cele două pasiuni.

Tedoo:  Care este echipa Runscapes?

Diana: Fondatorii proiectului Runscapes – oameni cu dor de fugă – suntem eu şi prietenul meu, Andrei, precum şi “les créatifs extraordinaires” din mansarda menţionată la început: Arpad şi Radu. Andrei scotoceşte netul şi găseşte oferte avantajoase, Radu și Arpad vorbesc şi desenează frumos despre Runscapes, iar eu selectez traseele de alergat, fac programul fiecărei zile de escapadă, îi pun pe oameni “pe fugă”, alerg după sponsori etc.

Turnul Eiffel fără lift.

Tedoo: Prima voastră ieșire este o fugă la Paris în martie. Poți să-mi spui mai multe despre itinerariu?

Diana: După lungi căutări, am găsit traseul perfect pentru Paris, puţin în afara rutelor turistice clasice. Vom alerga pe Coulée Verte, o pistă de alergare care a fost construită pe locul unei foste căi ferate. E un loc frumos, înconjurat de verdeaţă, care te inspiră să parcurgi cu plăcere cei 3 kilometri pe care ni i-am propus.

O zi în Paris începe cu o alergare ușoară, de primăvară, după care descoperim orașul de pe şaua bicicletei. La prânz, deja vine noaptea, pentru că o să bâjbîim după mâncare în restaurantul Dans Le Noir. Încheiem seara în tangaj, cu o plimbare pe Sena, pe puntea Bateau Mouche. Prietenii care ajung prima dată la Paris vor putea dormi liniştiţi. Da, urcăm și în Tour Eiffel, dar – surpriză! – fără lift.

Tedoo: Cât de mare este grupul de runscaperi din martie? Mai aveți locuri?

Diana: Până acum am strâns 8 runscaperi dornici de aventură, însă lista este deschisă în continuare. Orice persoană  cu buletin  sau paşaport şi o pereche de pantofi de alergat (uzaţi cât de cât) este binevenită în grupul nostru.

Se pregătesc Islanda, Thailanda și Tenerife.

Tedoo: Ce alte destinații aveți în program pentru 2014?

Diana: Destinațiile vor fi alese împreună cu fanii paginii de Facebook, în funcție de preferințele lor. Ne dorim să organizăm cel puțin 3 excursii pe an și vrem să explorăm locuri în care nu ajungi prin agenţia de turism din cartier. Avem pe listă Islanda, Thailanda și Tenerife.

Detalii despre proiectul Runscapes şi despre excursia de la Paris sunt disponibile pe pagina de Facebook a Runscapes. Pe Diana o poți contacta la adresa Diana at fugiminlume punct ro. Site-ul fugiminlume.ro este încă în faza de dezvoltare.

Să fugiți bine!

Comentarii - 3 Comentarii

 1. Roxana Farca says:

  Ce faina e ideea, ma bucur ca am aflat de ea, nu stiam!
  Am auzit ca multi romani pleaca la maratoane prin afara dar imi place mult mai tare varianta asta, mai ales ca se combina mai multe forme de miscare.
  Cand am fost acum la Barcelona, era cat pe ce sa iau un tur din asta cu alergare, se mai practica in alte parti, dar n-am mai apucat…

  Felicitari pentru idee si succes!

 2. […] despre ce aflu eu de pe Tedoo: un super interesant si original proiect care amesteca pasiuni. Si ah, ce-mi place cand oamenii isi […]

 3. […] despre ce aflu eu de pe Tedoo: un super interesant si original proiect care amesteca pasiuni. Si ah, ce-mi place cand oamenii isi […]

Lasă un comentariu