Tedoo cu Brad Florescu

Românii au dat iama la Khanom!

Locuri și locuri, oameni și oameni. Câțiva români frumoși au venit să ne viziteze la Khanom. Ne-am bucurat să împărțim plaja și soarele cu ei.

Plaje Thailanda_Khanom

Când ne-am mutat în Khanom ne-am gândit că viața noastră se va schimba în bine, că va fi și mai frumoasă, în special datorită climei și plajei minunate cu care a fost binecuvântat sătucul ăsta de pescari. Ce nu știam și aveam să aflăm pe parcurs e că locul atrage omul și că energia bună de jur împrejur ne va aduce alături oameni speciali.

Emil

Ieri l-am cunoscut pe Emil. Citește Tedoo.ro de pe vremea când încă era Amazingrace.ro și vizitează Thailanda pentru a cincea oară. A ales Koh Samui de data asta, insulă pe care-și odihnește creierul la plajă și soare de săptămâna trecută. Ieri s-a gândit că dacă tot e atât de aproape de noi, să încalece pe motoretă și vapor și să vină la Khanom, să ne cunoască.

Când ne-a trecut pragul ne-a înmânat o sacoșă enormă și grea. Ce e asta? Cadouri pentru voi, că la noi în Banat așa se face. M-am topit când am văzut că, pe lângă vinul pentru Brăduț și ciocolata pentru amandoi mine, în pungă era și o conservă Whiskas pentru Pangururan. Motanul a fost serios luat în seamă ca membru al familiei noastre și a primit și el daruri. Îngrijorător este că de acum și noi va trebui să-l punem pe listă pentru Crăciun, Paște și cine știe ce alte aniversări.

Revenind la Emil, am mers împreună la prânz și cină, am discutat puțină politică, puțin fotbal, puțină artă culinară, așa cum stă bine tuturor românilor aflați în vacanță. Ne-am completat în conversații, ne-am și contrazis un pic, am punctat cu glume. Nu am petrecut împreună decât câteva ore, nefăcând vreo nebunie și totuși, sunt sigură că Emil ne este de acum înainte prieten. Așa cum și noi îi suntem lui.

Găbița și Dan

Când încă eram în febra mutărilor – eu mă întorsesem la Chiang Mai să înapoiez mașina pe care o închiriasem ca să mutăm parte din avere – i-am cunoscut pe Găbița și Dan. Olteni din Craiova, veniseiră să dea o tură în jurul Chiang Mai-ului cu motoreta și plănuiau și o mare. Unde? întrebaseră pe mail. Păi haideți aici unde ne-am mutat noi, că e o plajă frumoasă tare. Și așa făcură, închiriară mașină din Chiang Mai și conduseră 1500 km până aici în sud. Cu mine pe post de navigator, că nici vorbă nu fu să mă lase să mă întorc la noua casă cu avionul sau cu trenul. Sau să conduc.

Au rămas o săptămână în Khanom, timp în care nu ne-au deranjat nici măcar o dată – nu cu vorbe ciudate, cu întrebări negândite, cu sfaturi necuvenite. Am gătit cu drag pentru ei, Gabi a insistat să spele ea vasele, că măcar atât să facă și ea. Am avut probleme cu site-ul, Dan a stat două ore cu Brăduț să meșterească și a reparat ce era de reparat. Aproape că am plâns când au plecat, de multă vreme nu mai cunoscusem oameni atât de curați. Ne-am revăzut la București două ore – Dan a condus din nou fără ezitare, după serviciu, de la Craiova până la București, numai ca să petreacă nițel timp cu noi.

Mihai

Cu Mihai, un ardelean get beget venit tot în vizită de o zi din Samui, ca și Emil, nu am apucat să petrec prea mult timp. L-am lăsat cu Brăduț la terasă și trei ore mai târziu, când mi-a ajuns omul acasă am auzit așa: ce tip deștept, a reușit să nu mă plicitsească deloc! Cine-l cunoaște pe Brăduț știe că asta e un mare compliment. Te salut, Mihai!

Luiza

Chiar înainte să plecăm în România, în august, Brăduț primește un mesaj pe Facebook de la Luiza. Îi mulțumea pentru că datorită lui și site-ului Tedoo.ro a descoperit Thailanda și a venit în vacanță pe Samui. Brăduț a invitat-o pe la noi, să ne cunoaștem și a venit. Naturală, veselă, cu un simț al umorului rar întâlnit, mi-a plăcut din prima clipă până în ultima din cele pe care le-am petrecut ca fetele la plajă. Ne-am revăzut de câteva ori la București, iar acum abia aștept luna decembrie când Luiza va reveni pentru mai mult de câteva ore – își va petrece o lună și jumătate aici cu noi.

Nici trei luni nu sunt de când ne-am instalat aici, dintre care una am petrecut-o în România, și am avut șansa să întâlnim acești români frumoși, care ne-am atins cu bunătate și firesc, așa cum nu multe popoare pe lumea asta știu și simt să o facă. Dragilor, vă mulțumim că ați venit, că ați rămas, că vă veți întoarce. Prezența voastră ne face viața mai bună și ne alimentează cu energia de care avem nevoie pentru a continua ce am început.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 8 Comentarii

 1. Emil spune:

  Cuvinte frumoase si calde. Ca si autorii. Sa fiti voiosi !

 2. Mihai spune:

  O desfasurare minunata a frumosului si a libertatii ! Sa speram ca nu s-au terminat proviziile la Singha si Asahi !

 3. anca ciuciulin spune:

  Dragii mei, desi nu ne cunoastem decat univoc, hihi, v-as cere permisiunea sa va caut si eu peste cateva saptamani. Voi fi in Koh Samui intre 1 si 6 noiembrie, venind dinspre Sukhothai. Iar pentru ca mai am cateva zile pana la plecarea din Romania, spuneti daca vreti ceva de acasa, va aduc cu drag. Inclusiv eugenii, precum isi doreste si Claudia Melcaru.
  As fi bucuroasa sa ne intalnim o ora-doua (si onorata daca reusim sa nu-l plictisim pe Bradut).
  Toate cele bune,

  • Tedoo spune:

   @Anca: sigur, cu cea mai mare placere, cu conditia sa fim aici. S-ar putea sa plecam un pic in perioada respectiva, ca incepe contra-musonul si vremea o sa fie proasta vreo trei saptamani. Da-ne un semn cand ajungi in Samui. Avem tot ce ne trebuie, multumim.

 4. maria adriana spune:

  Felicitari pt tot..ce poze minunate ! Sa profitati de tot ce va inconjoara.si bravo romanilor care sunt deosebiti si lasa un exemplu frumos in urma lor.

 5. cosmin spune:

  dan din craiova este dan damian?

Lasă un comentariu