Tedoo cu Brad Florescu

Polinezia 2008 (Ep. 4) – Riki DeVon, Regele din Aitutaki.

Pasiunile lui Riki sunt: muzica, femeile frumoase și băutura bună. Când are langă el o femeie, îi cântă la chitară. Când cantă, îi vine să bea rom. Şi când bea rom, se îndrăgostește. De-aia n-o să-l prinzi niciodată pe deplin mulțumit.

Ricky De Von Aitutaki 2

Riki DeVon a avut 3 neveste și se pregătește de a patra. 18 tineri îi spun tată și un număr neprecizat de copii îl știu de bunic. Riki are 54 de ani, dar la prima întâlnire îți va spune că are 48. În curtea lui Riki se odihnesc două bărci. Una mare, pe care o scoate pe mare la reuniunile de familie. Şi una micuță cu care iese din când în când la pescuit.

Riki DeVon a cântat toată viața. În Europa, în Australia, pe coasta de vest a Statelor Unite, în Hawaii, în Noua Zeelanda. La o petrecere l-a cunoscut pe Keith Richards (Rolling Stones). L-a impresionat atât de tare cu acordurile lui polineziene încât Keith i-a dăruit o chitară galbenă. Riki nu s-a mulțumit doar cu chitara și i-a luat lui Keith și prietena pentru o noapte. Nimeni nu s-a supărat. Erau alte vremuri.

Pe Riki nu-l cheamă Richard, cum ar fi de așteptat, ci Te Ariki. Un nume polinezian pe care ori el, ori ceilalți, l-au englezit, ca să fie mai ușor de înghițit. Si numele, și omul care-l poartă.

Pasiunile lui Riki sunt: muzica, femeile frumoase și băutura bună. Când are langă el o femeie, îi cântă la chitară. Când cantă, îi vine să bea rom. Şi când bea rom, se îndrăgostește. De-aia n-o să-l prinzi niciodată pe deplin mulțumit.

Riki DeVon are multe prietene și mulți dușmani în Aitutaki. Mulți îl consideră regele neîncoronat al insulei, dar sunt destui și cei care ar vrea să-i pună pielea în băț. E invidiat. A avut întotdeauna cele mai frumoase femei – localnice sau turiste. Afacerile i-au mers mereu, așa că niciodată n-a părut că muncește din greu. Oriunde intră Riki, capetele se întorc, berile se deschid și muzica se oprește ca să cânte el.

Riki are un restaurant pe care l-a numit după fata lui cea mare: Asti’s Bar and Restaurant (ghici care-i numele fetei). M-a rugat, dacă pot, să-i fac puțină reclamă pe “site-ul meu de călătorii”. Cum mi-a promis că mă plateste cu 6 beri la alegerea mea (“Inclusiv Heineken, daca vrei”), a trebuit să-mi onorez contractul. I-am fotografiat restaurantul construit din sticle de rom, whisky și vin. Zic: “Da’ ai avut ceva de muncă la pereții aștia. Sunt mii de sticle” Zice: “Da, cum rămâneam fără material îmi chemam prietenii seara să mai producem niște sticle “. Ca să completăm imaginea, l-am fotografiat și pe el. E un flăcău pe cinste, iar părul alb îl face al naibii de șarmant.

Dacă aveți drum prin Aitutaki în următoarea perioadă – și vă doresc să aveți – nu uitați să treceți pe la restaurantul lui Riki. E deschis de miercuri până duminică, dacă vrea patronul. Vă recomand Parrot Fish cu sos de coconut și Mahi Mahi cu garlic sauce. La desert, Star Fruit, un cocktail ușor (“Nu conține decăt vodcă, tequila și Campari”) și muzica lui Riki DeVon.

Iubiți-l pe Riki. Mai sunt foarte puțini ca el pe lume.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu