Tedoo cu Brad Florescu

Phu Klon Mud Spa: Obrazul subţire cu nămol perfect se ţine.

Nămolul de la Phu Klon, indiscutabil cel mai bun din Thailanda, este puternic mineralizat de apele termale cu care se amestecă pe drumul către suprafaţă. Combinaţia chimică de nămol şi ape minerale este desfăşurată explicit pe teritoriul complexului: în stânga, cum intri, o piscină cu apă curată, fierbinte şi plină de săruri. În dreapta, băltoaca noroioasă şi bolborositoare în care intri bolnav, fierbi la 70 de grade şi ieşi sănătos.

Thailand Phu Klon Mud Spa Facial

Ziua: 37+12
Kilometri parcurşi: 3700+2290
Localizare: Phu Klon Country Club, provincia Mae Hong Son, nord-vestul Thailandei.

Unii caută perfecţiunea în artă sau în tehnologie. Am fost surprins să aflu că există perfecţiune şi într-o materie mai puţin aspiraţională: nămolul. Doar trei locuri din lume au fost dăruite de natură cu “nămol perfect”. Unul este Marea Moartă. Al doilea – Phu Klon, Thailanda, despre care facem vorbire aici. Al treilea…

- De unde sunteţi? Mă întreabă doamna manager.
- România.
- România??? Ăsta ar fi al treilea loc unde găseşti nămol perfect. Am fost în România acum câţiva ani. Schimb de experienţă.
- Da? Ce coincidenţă.
- Nu prea vin români aici, ca să nu zic că nu vin deloc.
- Dacă mă ajutaţi să scriu articolul, vor veni.

Podul de prietenie între cele popoare fiind acum deschis pe ambele sensuri de mers, şefa Phu Klon Mud Spa m-a luat la plimbare prin micuţul şi înverzitul complex de pe malul râului, impregnat cu un parfum contradictoriu, de flori şi pucioasă.

De fapt, ca să fiu sincer, nu mirosea atât de urât pe cât mă aşteptam. Nămolul de la Phu Klon, indiscutabil cel mai bun din Thailanda, este puternic mineralizat de apele termale cu care se amestecă pe drumul către suprafaţă. Combinaţia chimică de nămol şi ape minerale este desfăşurată explicit pe teritoriul complexului: în stânga, cum intri, o piscină cu apă curată, fierbinte şi plină de săruri. În dreapta, băltoaca noroioasă şi bolborositoare în care intri bolnav, fierbi la 70 de grade şi ieşi sănătos.

Sursa de nămol a fost pentru multă vreme un secret accesibil doar sătenilor din Sanga, care îşi tratau necazurile în apele fierbinţi, atribuind efectele binefăcătoare unei forţe supranaturale. Abia în 1995, un grup de cercetători thailandezi şi francezi a luat zona la puricat şi a descoperit minunea. Au fost necesari patru ani de teste pentru ca laboratoarele Themalium Luxeuil din Franţa să glăsuiască după cum urmează: nămolul de la Phu Klon conţine o combinaţie de minerale rarissimă pe Terra, extrem de benefică pentru piele şi sistemul circulator.

Deschis în anul 2000, Phu Klon Mud Spa (Phu Klon Country Club) oferă pachete de tratament şi înfrumuseţare cu preţuri cuprinse între 60 THB (6 RON) pentru un facial mud mask de 15 minute şi 900 THB (90 RON) pentru un program cosmetic complet de o oră şi jumătate.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu