Tedoo cu Brad Florescu

Phrao. Insula din Marea Liniştii.

În timpul războiului din Vietnam, mai mulţi piloţi au raportat apariţia unui călugăr zburător la altitudini de 2-3000 de metri deasupra localităţii.

Phrao17.09.2011 18-26-36 - _DSC3471_2

Despre Phrao.

Amplasată în largul Mării Liniştii, localitatea Phrao oferă vizitatorilor săi accesul la numeroase atracţii turistice dintre care am putea enumera: atracţia pentru verde, atracţia pentru serenitate şi atracţia gravitaţională care ţine pământul aproape de sine însuşi.

Scurt istoric

În timpul războiului din Vietnam, mai mulţi piloţi au raportat apariţia unui călugăr zburător la altitudini de 2-3000 de metri deasupra localităţii. Se crede că este vorba despre veneratul Luang Phu Wen Suchindo, în memoria căruia a fost construit Wat Doi Mae Pang (Templul Călugărului Zburător).

Despre cultura locală

Orez, trestie de zahăr, ananas şi papaya.

De văzut, de făcut

Printre activităţile pe care Phrao le pune la dispoziţia turiştilor se numără: ascultatul orezului cum creşte, zâmbitul, tăcutul din gură şi, nu în ultimul rând, meditaţia asupra deşertăciunii vieţii de zi cu zi.

Nici iubitorii de aventură nu au fost uitaţi! Aceştia îşi pot satisface pe deplin setea de adrenalină în altă parte.

Cei care doresc să petreacă noaptea în Phrao o pot face, cu condiţia să petreacă în linişte.

Când e de venit

Se recomandă vizitarea localităţii la răsărit şi la apus. În celelalte perioade ale anului este posibil să fie prea mult Soare sau prea multă Lună.

Cum ajungi

Împăcat cu sine.

Cât te costă

O zi din viaţă.

Foto: Brăduţ Florescu, septembrie 2011.

Comentarii - 2 Comentarii

  1. Widsith spune:

    ce frumos scrii tu, bradut!

  2. [...] Phrao – dacă tot ai ajuns până aici, ai putea să petreci o după-amiază hrănindu-te cu verdele perfect al orezăriilor din Phrao. În oraș nu e nimic de făcut și asta e foarte bine, că-ți rămâne timp să admiri apusul. Frumos rău. Dacă nu mă crezi, vezi aici. [...]

Lasă un comentariu