Tedoo cu Brad Florescu

Pentru cunoscători: JazzFest Berlin 2011

Cea de-a 40-a editie a Festivalului de Jazz de la Berlin va avea loc intre 2 si 6 noiembrie 2011 si va fi dedicata muzicii jazz poloneze.

JazzFest Berlin

În toamna asta iubitorii de jazz au de trecut în agendă cea de-a 40-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Berlin din cel puţin două motive:

Nils Landgren, The Man with the Red Horn

Suedezul Landgren este o legendă vie în domeniul jazzului. Numele său este strâns legat de cel al trupei suedeze Blue Suede şi de succesul acesteia în Statele Unite cu piesa Hooked on a Feeling, mai târziu inclusă de Tarantino pe coloana sonoră a filmului Reservoir Dogs.

Nils Landgren are o colecţie impresionantă de 500 de albume lansate pe piaţă, unele semnate în colaborare cu mari artişti precum ABBA, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard Purdie, Herbie Hancock.

JazzFest Berlin a fost organizat pentru prima oară sub îndrumarea artistică a lui Landgren în 2001. A avut un succes atât de mare, încât organizatorii l-au chemat înapoi în 2008 şi nu l-au mai lăsat să plece. Până anul acesta, care va fi ultimul în care Nils Landgren va dirija festivalul – spectacolele de rămas bun au loc sâmbătă, 5 noiembrie.

Polonia şi Germania, 1000 de ani de artă şi istorie

Ajuns la cea de-a 40 ediţie, JazzFest este dedicat anul acesta muzicii jazz poloneze. Leszek Możdżer, Adam Pierończyk, trupa Oleś Brothers şi mult mai cunoscutul Tomasz Stanko vor urca pe scenă pentru a-l omagia pe Krzysztof Komeda – muzicianul care a semnat coloana sonoră a multor filme regizate de Roman Polanski şi a marcat jazzul european pe harta mondială a muzicii de acest gen.

Practicalităţi

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici, iar lista locaţiilor unde vor avea spectacolele aici.

La Berlin poţi zbura cu German Wings. O simulare făcută astăzi afişează un preţ de 189 euro cu toate taxele incluse, cu plecare pe 3 noiembrie şi retur pe 8 noiembrie.

O opţiune de cazare excelentă am găsit pe airbnb.com: un apartament situat la numai 2,2 km de Haus des Berliner Festspiele, unde vor avea loc cele mai multe spectacole din cadrul festivalului.

Apartamentul are două paturi duble, o chicinetă, baie cu duş, wi-fi, TV, încălzire. Se află la numai 8 minute de staţia de metrou şi la 10 minute de celebrul bulevard Kudamm. Preţul este de 64 de euro/noapte. În caz că mai mult de 2 persoane se cazează în apartament, trebuie plătită o taxă suplimentară de 15 euro/noapte/persoană.

Dacă preferi hotelul, verifică Abba Hotel – la 750m de locaţia mai sus menţionată, cu piano bar, jacuzzi şi saună. Preţurile încep de la 76 de euro (cameră standard) şi ajung la maximum 107 euro/noapte (cameră triplă).

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu