Tedoo cu Brad Florescu

Alo! Salut. Sunt eu, un Pakmeng.

Într-un clasament personal al celor mai potrivite locuri pentru a petrece ani sabatici, Pakmeng vine lejer pe locul doi, după Ko Pha Ngan.

Trang Pakmeng beach 4

Ziua: 23-26
Kilometri parcurși: 2150
Locație: Pakmeng, provincia Trang

Într-un clasament personal al celor mai potrivite locuri pentru a petrece ani sabatici, Pakmeng vine lejer pe locul doi, după Ko Pha Ngan.

Foarte puțini farang vin în Pakmeng, iar cei care vin o fac doar pentru a lua o barcă spre insulele paradisiace din zonă. Plaja e pustie de luni până vineri, iar în week-end se mai animă. Vin oamenii din Trang la un mic și-o bere, vorba aia.

Pakmeng oferă o combinație excelentă de frumuseți naturale, lucruri de făcut, infrastructură și servicii. E suficientă liniște cât să poți să-ți aduni gândurile și destulă agitație cât să nu înnebunești de plictis. Dar hai să le luăm pe rând.

De văzut și de făcut în Pakmeng

Plaja în sine e superbă, cu nisip cenușiu și moale, cu stânci și insule care rup spectaculos monotonia orizontului. La ambele capete ale plajei sunt păduri de mangrove care mustesc de păsări. Paralel cu plaja curge un râu leneș și rămuros, care se vărsă în mare 2 kilometri mai la sud. Se poate merge cu caiacul fie pe râu, fie pe mare. La un kilometru în larg se află o insuliță pustie.

Că veni vorba. Portul Pakmeng e baza ideală pentru transferuri către Ko Kradan, Ko Muk și Ko Ngai, trei dintre cele mai frumoase insule ale Thailandei. Se face snorkeling de super-clasă.

La 5 kilometri nord de Pakmeng începe Parcul Național Chao Mai, o minune a naturii care cuprinde 200 de kilometri pătrați de plaje, păduri și arhipelaguri. M-am plimbat o după-amiază întreagă pe Hat Chang Lang și am plecat doar când sirenele au anunțat că programul de vizitare a luat sfârșit. De la intrarea în parc, mergând încă 12 kilometri spre nord, te poți bucura de binefacerea unor izvoare termale care bolborosesc la 70 de grade Celsius.

Despre infrastructură și servicii în Pakmeng

Pakmeng e la 40 de kilometri de Trang și la 80 de kilometri de Krabi. Se ajunge super-ușor, pe autostrada cu 3 benzi pe sens. Cu Unirea, am făcut două ore până la Krabi, incluzând aici și o oprire mai lungă pentru benzină și cafea.

Odată ajuns, ai la dispoziție cel puțin 10 soluții de cazare, începând de la mici bungalowuri de 350 THB pe noapte și încheind cu luxosul Anantara Resort Sikao (care, spre confuzia tuturor, nu se află în Sikao).

Recomandarea mea: Fisherman’s Huts, amplasat la capătul sudic al plajei. 10 căsuțe cochete, amenajate cu un bun gust delicat, echipate cu aer condiționat, TV, frigider, apă caldă, internet wifi inclus. 800 THB pe noapte și merită fiecare bănuț.

Pakmeng e un paradis și pentru gurmanzi. Restaurante sunt cu duiumul, fiecare cu tipicul lui. Poți lua un mic dejun budhist, un prânz musulman și o cină creștinească. Specialitățile locale constau în pește sau fructe de mare pane. Fantastice! Se cumpără foarte ieftin de la vânzătorii ambulanți și se mănâncă în fund, pe plajă, stropite cu suc de pepene sau o Singha rece. Picnic la marginea mării.

Bere, țigări, spray anti-țânțari, șlapi sau loțiune de plajă, pe toate le găsești la mini-marketuri. Există și un magazin non-stop, la ieșirea spre Trang.

Un singur lucru lipsește din peisajul Pakmeng-ului: viața de noapte. Restaurantele se închid cel târziu la 11 noaptea și toată greutatea divertismentului nocturn cade pe umerii unui karaoke bar înghesuit, sordid și obscur. Presupunând că vrei totuși să te dai în spectacol, pregătește-te pentru o surpriză plăcută. Lista de English songs, care cuprinde doar 10 piese, începe cu “Dragostea din tei” :-)

“Alo! Salut. Sunt eu, un haiduc”

Comentarii - 8 Comentarii

 1. Catri spune:

  Alo!! am ras cu lacrimi citindu-ti povestile. :))

 2. ahh…minunant…noi suntem in Bangkok…drum bun!:)

 3. explorish spune:

  'de capu' meu ce apă, ce poze… îţi lasă gura valuri.

  un pic offtopic, dar nu complet, şi tot de bine, Unirea (cealaltă) se pregăteşte de preliminariile ligii campionilor (are asigurat locul 2, nu ştiu dacă a ajuns vestea la pakmeng).

  drum bun.

 4. Rocknroll spune:

  Nu pare foarte scumpa viata pe-acolo. Adevarat?
  Oricum, locurile sunt paradisiace. Sper s-ajung si eu intr-o zi. Ai vazut cumva europeni (americani, australieni) pe-acolo, cu rulotele (motorhomes) dupa ei?

 5. Junior spune:

  de ce nu mai scrii nici aici , nici pe bradut-florescu? imi e dor de povestile tale

 6. Salut, Junior. Pai…cum sa-ti explic…ca sa scriu povestile trebuie mai intai sa le adun. Acum sunt la adunat povesti, dar in curand ma intorc la scris.

 7. Bogdan Epureanu spune:

  Mult prea tare aceasta calatorie a ta; sincer te invidiez (in sensul bun al cuvantului). Drum bun pe mai departe; o sa revin in mod sigur sa-ti mai citesc aventurile. :)

 8. Calin spune:

  E de apreciat ca nu ti-ai uitat radacinile desi nu mai locuiesti in Romania…de cat timp? OnTopic: Si eu as alege oricand Thailanda pt a locui acolo. Pt domnisoara care doreste sa petreaca luna de miere acolo (daca nu e prea tarziu): gasesti bilete foarte ieftine prin aerolines. Eu asa am facut + plus cazare prin booking.com. Numai bine si asteptam o continuare.

Lasă un comentariu