Tedoo cu Brad Florescu

(P) TransferGo, compania low-cost pentru transfer de bani online: Londra-București 0,99 £, Madrid-Cluj 0,99 EUR, Paris-Timișoara 0,99 EUR.

TransferGo este un serviciu financiar care îți oferă posibilitatea să transferi bani internațional cu un comision foarte mic per tranzacție comparativ cu cel practicat de bănci.

Articol promoțional redactat și publicat la solicitarea TransferGo.

Companii low-cost pentru transport pasageri există cu duiumul. Mulți dintre noi s-au bucurat deja de oportunitatea unui zbor de câțiva euro către diverse orașe europene. Cu toate astea, banii noștri, atunci când vrem să îi trimitem undeva – către o rudă, prieten, partener de afaceri – plătesc tarife business class pentru a ajunge dintr-un loc într-altul. E o problemă de care m-am lovit și eu adeseori de când nu mai stau în țară.

În medie, pentru a plimba o sumă oarecare de bani între România și altă țară, băncile taxează un comision de 10-15 £, iar la asta se adaugă și mark-up-ul de schimb valutar care poate ajunge până la 5% din suma transferată*. Ca să trimiți 100 RON mai plătești 100, ceea ce e un pic absurd.

Pe fondul acestei situații, un start-up și-a propus să ofere expatriaților (indiferent că sunt imigranți, detașați sau freelanceri) oportunitatea de a trimite bani acasă – ori de a primi bani de acasă – mult mai ieftin.

Este vorba despre TransferGo, companie înființată în 2012 în Lituania, al cărei sediu actual este la Londra, în Canary Wharf. Știind că Tedoo este citit de mulți călători care vor să-și planifice singuri vacanța, dar și de mulți români din străinătate, reponsabilii de comunicare ai companiei m-au rugat să vă povestesc despre câteva dintre caracteristicile serviciului. Sper să le găsiți utile atât pentru a primi sau trimite bani pentru uz propriu/familial cât și pentru plăti online servicii turistice acolo unde se poate.

Comisionul de transfer practicat de TransferGo este de 0,99 £ (pentru plăți din UK), 0,99 EUR (pentru Eurozonă), respectiv de 9 RON (pentru plăți din România în străinătate). Variațiile cauzate de schimbul valutar nu depășesc 1,5 procente din suma transferată.

Viteza de transfer. În modul Standard, banii ajung de pe o zi pe alta, dar există și două opțiuni de urgentare a operațiunii. Pentru versiunea Azi, în care banii ajung în aceeași zi, comisionul este de 1,99 £ (respectiv 1,99 EUR), iar pentru varianta Acum, prin care transferul se face în 30 de minute costul este de 2,99 £ (respectiv 2,99 EUR).

Țările în care operează TransferGo. Lista cuprinde 45 de țări (and counting), printre care avem toate statele europene (inclusiv Ucraina) plus SUA, Canada, Hong Kong, India, Mexic, Filipine, Africa de Sud.

Programul de recomandări. Utilizatorii TransferGo care recomandă serviciul altor potențiali clienți sunt răsplătiți cu 20 £ la fiecare primă tranzacție a celor care i-au recomandat (dacă aceasta are o valoare de minimum 50 £ sau echivalent în altă monedă).

Referințe. TransferGo este o Instituție de Plăți Autorizată (API) de către Financial Conduct Authority (FCA) aflată sub patronajul HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs). Conform informațiilor primite de la companie, peste 15,000 de români au folosit până acum TransferGo, suma totală a tranzacțiilor depășind 40 de milioane de euro.

Pentru multe informații și pentru a-ți face gratuit un cont, intră pe site-ul TransferGo (linkul nu conține cod de recomandare). Te poți înregistra și cu conturile Google sau Facebook.

*Conform datelor furnizate de TransferGo.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu