Tedoo cu Brad Florescu

O săptămână în Caraibe cu 900 de Euro? Yes, we can!

Cum să-ți organizezi o săptămână romantică în St. Marteens cu numai 900 de euro de persoană.

N-aveai planuri pentru primăvară? Acum ai: o săptămână romantică în Caraibe. Și nu oriunde, ci taman în exclusivista insulă St. Martin/St. Marteen, pe care Franța și Olanda o împart frățește. Am făcut simularea de mai jos pentru luna martie, perioadă în care, cu ajutorul cititorului nostru Horia Miu, am găsit o super-promoție pe zborul transatlantic. Dar hai s-o luăm încetișor, să vezi cum trebuie procedat.

Ziua 1: zbor București – Paris. Cea  mai convenabilă variantă e TAROM (OTP-CDG), la 201 EUR pp TTI. Va trebui să petreci o noapte în Paris, pentru că n-ai timp să te transferi la aeroportul Orly până la ora decolării spre St. Martin.

Ideal ar fi să te cazezi lângă Orly, la Kyriad Hotel, care are review-uri foarte bune pe Agoda. 68 de EUR pe noapte.

Ziua 2: la 11.20 ai zbor Air Caraibes cu destinația Princess Juliana International Airport. Dacă rezervi repede, prinzi un tarif năucitor: 319 EUR de persoană, dus-întors, taxe incluse. Ajungi la 15.30, ora locală.

Zilele 2 – 8: Pentru cazare în St. Marteen îți recomand un rental. Am găsit câteva apartamente cochete, cu vedere la mare și plaja la doi pași într-un buget de 650 de EUR pe săptămână. Dă-ți și tu un ochi aici, având grijă să filtrezi rezultatele după availability în perioada respectivă.

Ziua 8-9: zbori înapoi la Paris, unde ajungi a doua zi, la 7.45 dimineața. Te transferi de la ORY la CDG (tot procesul, cu luat bagaje, mers cu trenul și check-in durează în jur de 2 ore) și la 12.20 ai zbor spre România. La 16.15 aterizezi pe Otopeni.

Tragem linie și facem bugetul pentru un cuplu:

Zboruri: 319+201×2 = 1040 EUR

Cazare Paris: 68 EUR

Transferuri Paris (tren Charles de Gaulle – Orly): 40 EUR

Cazare St. Marteen: 650 EUR

Total: 1798 EUR, adică 899 EUR de persoană. Arată promoțional.

Există și variante low cost către Paris (110-130 EUR), cu Wizzair și Blue Air (Băneasa-Beauvais). Nu le recomand, dintr-un motiv foarte practic: transferul între Orly și Beauvais costă peste 150 EUR, deci ce iei pe mere dai pe pere.  Și pentru cazare sunt convins că există variante mai ieftine, dar n-am stat să caut în amănunt. Îți las ție plăcuta sarcină.

Firește, pentru românii stabiliți în Paris (vă salut, dragilor și dragelor), prețul unei săptămâni în St. Martin e sensibil mai mic, undeva la 1350 EUR de cuplu.

Am făcut simulările pentru perioada 12 martie (plecare din București) – 21 martie (aterizare la București). Tarifele Air Caraibes sunt valabile pentru luna martie 2012. Mai caută și tu.

Vremea în St. Marteen în luna martie e de obicei foarte frumoasă, cu temperaturi de 25-27 martie și șanse reduse de ploaie. Mai multe informații despre insulă găsești aici și aici.

Tarifele de mai sus erau valabile la momentul publicării acestui artic0l. Sursa foto.

Comentarii - 2 Comentarii

  1. Antoaneta says:

    Sa treceti si pe la Baie Rouge pe plaja, e splendid. La superminimarketul de pe rue de l’Anguille produsele aduse din Franta au preturi foarte bune (de fapt tot in Franta sunteti la Marigot). Iar romul din Antilele franceze e cel mai bun pe care l-am gustat.

  2. […] eu alerte de la cititorii care stau cu ochii pe promoții. După ce acum câteva zile primeam o super-ofertă pe St. Marteen de la Horia Miu, ieri a venit rândul lui Dragoș Grigore să mă agreseze cu tarife excepționale […]

Lasă un comentariu