Tedoo cu Brad Florescu

“O lună în Thailanda”. Filmul după care îți cumperi bilet de avion.

Un “Eat, Pray, Love” cu mult Cristaxi. Cronică de film din perspectiva călătorului.

Thailand Cruise 1 (2148 of 176)

Nu m-am apucat să fac cronici de film. Rog profesioniștii să-mi scuze imixtiunea. Însă titlul lungmetrajului de debut al lui Paul Negoescu – “O lună în Thailanda” -  m-a incitat atât de tare încât i-am cerut producătorului Ada Solomon permisiunea să văd pelicula înainte de lansare. Mi s-a trimis un link, am văzut și îmi permit și eu două vorbe.

Povestea spusă de Paul Negoescu aduce într-o oarecare măsură cu cea din articolul “De ce n-a mai văzut Vasile Asia”. Radu (Andrei Mateiu), personajul principal al peliculei, e un tip la 30 de ani, arătos, cu o situație materială bunicică, un iPhone, o mașină străină, un anturaj curățel și o Adină (Ioana Anastasia Anton) drăguță și mămoasă .

Dar dincolo de toate aceste accesorii ale unui trai călduț și plăcut, Radu simte o chemare – fără pretenții spiritualiste – către o altă lume și o altă viață. Personajul fantazează cu voce tare despre o lună petrecută în Thailanda. Ca să folosesc o expresie tipică românului de astăzi, pe Radu “îl bate un gând”. Și gândul acesta îi ține de cald în Bucureștiul gri și zgribulit, indiferent dacă îl va pune sau nu în aplicare. Un “Eat, Pray, Love” cu mult Cristaxi. Excelent jucat de o echipă de actori tineri, mulți dintre ei necunoscuți încă publicului larg.

N-am să intru în detaliile storyline-ului pentru că aș risca să îți spun cum se termină. Și asta nu se face într-o cronică de film, fie ea și una amatoricească. Nu desfășurarea acțiunii e importantă în ceea ce privește această peliculă, ci starea de confort sufocant, de polarizare dureroasă între ceea ce suntem și ceea ce am putea să fim, stare picurată subtil în fiecare secvență a peliculei.

Iau contact aproape zilnic cu oameni ca Radu, oameni obosiți de vieți și relații inerțiale, oameni care au intuiția nevoii de evadare, fie ea și temporară, pentru a-și reașeza valorile și prioritățile. Unii dintre ei fac pasul imediat, alții îl amână un an-doi, alții îl încuie pentru totdeauna în lada cu vise. “O lună în Thailanda” e un film dedicat acestor oameni. După ce-l vezi, îți vine să-ți iei bilet de avion.

Filmul a intrat în cinematografele din România pe 16 noiembrie.

“O lună în Thailanda”

Regia: Paul Negoescu
Scenariul: Vlad Trandafir, Paul Negoescu
Distribuția: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuț Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleț, Ștefan Munteanu, Simona Ghiță.
Produs de Hi Film.

Mai multe informații pe site-ul filmului “O lună în Thailanda”

Notă: imaginea care însoțește acest articol nu e din film. E din viață, făcută săptămâna trecută. În Thailanda.

Comentarii - Un Comentariu

  1. Sorin spune:

    In sfarsit l-a dat si HBOul asa ca l-am vazut si eu. Intr-adevar, dupa vizionare ai dorinta de a-ti lua zborul. Oriunde, nu neaparat in Thailanda. Pentru ca se scorojesc peretii. Clasicul film romanesc ce se vrea cu pretentii. Aceleasi cadre interminabile, la un moment dat agasante. Aceiasi senzatie ca le-ar mai fi trebuit inca o camera dar nu era bugetata… In rest, misto baiatul din rolul secundar masculin, ala chiar mi-a placut. Scenariul… oi fi eu un insesnsibil, dar nu m-a atins deloc.

Lasă un comentariu