Tedoo cu Brad Florescu

În căutarea SPA-ului perfect (Ep. 10) – New Body and Mind, Koh Samui

Programele noastre nu sunt ușoare. Trezirea la 6.30, exerciții fizice, yoga, meditație, Pilates, box thailandez, volei în fiecare zi. Fără carne, pâine, sau alte sucuri îmbuteliate. Şi fără gheață și cafea, după cum v-am spus. Deși e greu, nimeni nu renunță. Oamenii respectă programul și pleacă aici cu 6 până la 12 kilograme mai puțin. Sau, după caz, se lasă de țigări, băutură, droguri.

Samui Detox 2

- Bun venit. Luați loc. Cu ce vă servesc?
- O cafea și o apă cu gheață, dacă se poate.
- Hăhă! Bună asta!
- De ce râzi?
- Noi nu avem niciodată cafea și gheață.
Sunteți la un centru detox.
- Aaa, OK. Atunci două beri, o pizza mare și un pachet de Marlboro Lights.

Încă hohotind, Nino Lambert se întoarce de la bucătărie cu două sucuri de ananas, proaspăt stoarse la temperatura camerei. În luna martie, pe Koh Samui temperatura camerei este de 35 de grade.

New Body and Mind este primul centru detox deschis de Nino, în 2000. 10 bungalow-uri, un mic restaurant, un pavilion pentru masaj, un teren de tenis și un alt pavilion pentru yoga întregesc complexul de trei stele de pe liniștita plajă Lipa Noi. Clienții, doar 6 la număr – e low season în Samui – tocmai termină de servit o cină ușoară, pe bază de legume, fructe și ierburi.

Intrăm în vorbă cu Maria, o franțuzoaică de 35 de ani. Femeia înșfacă 3 sticle cu apă “la temperatura camerei” și ne îndrumă către o măsuță de pe plajă, unde putem discuta așezat. E 6 seara, soarele apune spectaculos peste “Five Islands”, dar dogoarea ne topește mințile.

După multe standarde, Maria se poate considera o femeie împlinită. Trăiește în Sultanatul Brunei, unde soțul ei lucrează pentru o companie petrolieră. Are doi copii și locuiește într-o vilă cu piscină din care doar banii o mai dau afară. Ce-o căuta ea tocmai în Thailanda, la detoxifiere?

“Pentru că soțul meu câștigă foarte bine, eu nu lucrez. Trebuia să-mi omor timpul cumva. Toată ziua nu făceam decât să fumez, să beau și să mănânc. M-am îngrășat, am început să am insomnii și mi-au pierit energia și cheful de viață. Capac la toate a pus băiețelul meu. Într-o zi am vrut să-l iau în brațe și să-l pup. M-a împins, spunându-mi că miros a țigări și băutură. M-a bușit plânsul și, în clipa aia, am decis că nu se mai putea așa. Am venit aici.”

În cele 3 săptămâni deja petrecute la New Body and Mind, Maria a slăbit 8 kilograme, s-a lăsat de fumat și n-a mai pus gura pe alcool. Nu-i tremurau mâinile.

„Firește că puteam să mă duc până la chioșc să-mi iau țigări sau să dau o fugă la beach bar, să beau un cocktail. Dar ce rost ar mai fi avut să vin până aici dacă eu, în inima mea, rămâneam aceeași?” Uneori e nevoie să străbați jumătate din lume ca să afli că răspunsul era în tine, dar refuzai să-l auzi.

O lăsăm pe Maria să se bucure de reușită și de superbul apus de soare și revenim la Nino Lambert, fondatorul centrului. Ce i-ai făcut Mariei?

“Noi nu i-am făcut nimic. Ea a făcut totul. Ca să obții ce-a obținut ea, ai nevoie de multă determinare. Programele noastre nu sunt ușoare. Trezirea la 6.30, exerciții fizice, yoga, meditație, Pilates, box thailandez, volei în fiecare zi. Fără carne, pâine, sau alte sucuri îmbuteliate. Şi fără gheață și cafea, după cum v-am spus. Deși e greu, nimeni nu renunță. Oamenii respectă programul și pleacă aici cu 6 până la 12 kilograme mai puțin. Sau, după caz, se lasă de țigări, băutură, droguri.”

Până acum 16 ani, și Nino a fost un tip vicios. Foarte vicios. L-a salvat o călătorie în Asia, care i-a deschis interesul pentru tehnicile de tratament alternativ, pe care le-a studiat fie individual, fie instituționalizat, la Health World International, Melbourne. Belgianul este autor a două cărți de specialitate și, după succesul New Body and Mind, a deschis două noi centre de wellness și detoxifiere, unul de 4 stele la Khanom și unul de 5 stele tot în Samui. Pentru clienții bogați, care pot renunța la orice viciu, mai puțin la lux.

Prețul unui pachet variază între 1200 EUR (Fasting and Detox Program, 8 zile, la New Body and Mind, 3 stele) și 9.000 EUR (Executive Intensive Care Program, 22 zile, la Racha Kiri Resort, 4 stele). Pachetele de 5 stele se servesc în vile de lux cu 5 dormitoare. Pentru prețuri, utilizați formularul de contact de aici.

Acest articol a fost realizat cu susținerea One Fitness & Spa, primul centru de Wellness All-in-One din București. www.onefitness.ro

Comentarii - 2 Comentarii

  1. Claudiu spune:

    Ma bucur sa vad ce ati realizat voi prin tedoo.ro ,imi place foarte mult.In materie de spa nu stiu cat de relaxante sunt cele 10 locuri pe care le-ati prezentat pana acum insa stiu cum e dupa 3 ore petrecute la TAMARIND SPRINGS.Sper sa fie urmatorul episod!

  2. Brăduț "Brad" Florescu spune:

    Multumim, Claudiu. La Tamarind Springs am insistat o luna intreaga, dar nu ne-au crezut ca suntem jurnalisti si nu ne-au primit :-)

Lasă un comentariu