Tedoo cu Brad Florescu

Cum să faci Monkey Business în Thailanda

Mai întâi cumperi un pui de macac. Apoi îl duci la Kadaejae Monkey Training School, unde domnul Luesak Papthanawat îl învață să recunoască o nucă de cocos coaptă, să o dea jos din copac și să răspundă la diverse comenzi.

Surat Thani Kadejae Monkey Training School 6

Ziua 2
Locație: Kadaejae Monkey Training School, Kanjanarit

Kilometri parcurși: 156


Mai întâi cumperi un pui de macac. Costă între 1.000 și 10.000 de THB. Apoi iei maimuțoiul și îl duci la Kadaejae Monkey Training School, unde domnul Luesak Papthanawat îl învață să recunoască o nucă de cocos coaptă, să o dea jos din copac și să răspundă la diverse comenzi. După 3 luni de școală, ai deja un working monkey, care valorează între 50.000 și 100.000 THB.

Cerere există, nu doar de la plantațiile de cocotieri. Şi resorturile de lux angajează maimuțari ca să scape de nucile de cocos care ar putea să pice în cap la turist, caz de proces și daune. Ai dat 10.000 pe maimuță, 4.000 pe training și te-ai făcut om. N-avea Darwin dreptate?

Dacă te lăcomești , Luesak oferă și un program de master. Macacul tău va învăța să facă salutul thailandez wai (lăbuțele din față lipite plus o plecăciune), să meargă pe bicicletă, să desfacă noduri complicate etc. Deja din momentul ăsta ai un show monkey, pe care poți să iei între 100.000 și 300.000 THB. 6 mii de euro pentru o maimuță nu-i puțin lucru.

Luesak are momentan 6 studenți, cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani. Programul de antrenament se desfășoară în fiecare zi de la 6 dimineața. Maimuțele mănâncă banane la micul dejun, primesc lapte ca gustare, orez la prânz, mango și banane la cină. All inclusive.

Am petrecut o noapte în casa lui Luesak, la țară, am făcut duș cu strachina, am mâncat (din nou) rață și orez și pui cu green curry și o supă de pește foarte picantă. Am fost împreună după bere cu bătrânul lui saleng și am vorbit mai mult el. Dimineața m-au trezit cocoșii.

Cum ajungi la Kadaejae Monkey Training School: din Surat Thani mergi spre Donsak, la kilometrul 28 faci stânga, mergi 3 kilometri, faci stânga din nou, o ții drept și ajungi la el în curte (nu te lăsa păcălit de curba pe care o ia drumul principal, ține-o înainte).

Comentarii - 3 Comentarii

  1. [...] o pensiune pe Ko Lamphu, insulița din mijlocul râului. Cum vrei. Opțional, poți da o fugă la școala de maimuțe a domnului Luesak. E o experiență simpatică. 3 zile în Parcul Național Khao Sok, care cuprinde [...]

  2. […] Atracția principală a zonei o reprezintă colonia de delfini roz. Însă delfinii nu sunt singurul motiv pentru care merită să vii la Khanom Avem și o mică grădiniță de broaște țestoase, câteva peșteri, o cascadă, un templu de 700 de ani chiar în inima orașului, o junglă plină de păsări și maimuțe, plus alte minuni aflate la o oră cu mașina fie în Surat Thani, fie în Nakhon Si Thammarat: sate de pescari, ferme de stridii, râuri de licurici, școli de maimuțe. […]

  3. […] PS: exact acum când am terminat de scris această postare l-am auzit pe B. în living zicând pleacă, mă, d-aci! Un maimuțoi a scăpat din lanț de la vecinii din spate și se plimbă pe gardul nostru. Asta îmi dă ocazia să explic că în Thailanda se folosesc macacii pentru a da nucile de cocos jos din copaci, poți citi despre cum ajung să facă asta aici. […]

Lasă un comentariu